Kelataan vähän ajassa taakse päin,
viime vuoden puolelle.
Vietimme miniloman Espanjassa ennen joulua.
Yksi matkan kohokohdista oli vierailu hedelmätarhalla (finca).
Tilan omistavat Suomalaiset asiakkaani, joilla on talvikoti Espanjassa.
Olen matkustellut aika paljon,
mutta en ole koskaan ennen päässyt hedelmätarhalle.
Saati sitten syönyt suoraan puusta
uskomattoman maukkaita appelsiineja, mandariineja ja kakeja.
Se oli todella elämys.
kaki (Diospyros kaki)
mandariini (Citrus reticulata)
appelsiini (Citrus sinensis)
banaani (Musa sapientum)
Tuoksua ja makua en saa ehkä välitettyä sinne ruudun toiselle puolelle.
Mutta toivon, että pelkät värit tuovat pienen piristysruiskeen
ja toivon keväästä meille kaikille.
Myös haaveet päärynä-, persikka-, ym.
uusista hedelmäpuista alkoivat ryöpsähdellä ajatuksissa käynnin jälkeen.
Kyllä tänne Suomeenkin saa varmasti aikamoisen hedelmätarhan,
vaikkei ihan Espanjan vertainen tarha onnistukaan.
Kiitos vielä kerran P&K, että pääsimme vierailemaan hedelmätarhallanne!
Myös tuoremehuainekset ilahduttivat ja maistuivat monena seuraavana aamuna.
Versoja Vaahteramäeltä-blogia voi seurata myös
facebookissa, instagramissa, Pinterestissä, liittymällä lukijaksi, sekä blogipolun tai bloglovinin kautta.
Varmasti ihana vierailu! Hyvää alkanutta vuotta, Riina!
VastaaPoistaOli kyllä elämys, päästä käymään tuolla.
PoistaKiitos samoin Satu, oikein hyvää alkanutta vuotta! <3
Kauniita kuvia. Hedelmät näyttävät niin herkullisilta. On ollut varmasti ikimuistoinen matka. Onnellista alkanutta vuotta Riina!
VastaaPoistaKiitos Anneli ja oikein hyvää alkanutta vuotta myös sinulle! <3
PoistaKiitos aurinkoisen lämpimistä kuvista - tämä on todella virkistysannos meille pohjoiseen! Hyvää alkanuta vuotta!
VastaaPoistaTosi kiva, jos kuvat ilahduttivat ja virkistivät.
PoistaOikein hyvää alkanutta vuotta myös sinulle, Pirkko! <3
Ihanan kaunis paikka! Hurmaavaa. Kaki on niin herkullinen hedelmä, tuli hirveä kakihimo nyt :-D Kiitos näistä aurinkoisisia ja värikkäistä kuvista, kun kumpikin tuntuu Suomesta hävinneen.
VastaaPoistaHedelmätarha oli tosiaan ihan epätodellisen kaunis. Tuntui, että voiko hedelmät olla oikeita. Mutta maun puolesta, sitä ei tarvinnut kyllä epäillä.
PoistaMä myös rakastan kakeja. Japanissa ollessa ne tulivat tutuiksi. Ja ihana, kun nykyään niitä saa myös Suomesta. Ainut vaan, joskus ne eivät ole tarpeeksi kypsiä ja koko suun täyttää ihmeellinen "kerros". Luulen, että ne jotka eivät pidä kakista, ovat maistaneet kakia liian raakana.
Aurinkoa ja väriä ei todella näytä olevan, kun katsoo ikkunasta ulos, mutta onneksi kevättä kohden mennään. :)
Upea paikka ja varmasti kaikki hedelmät suoraan puusta kerättynä (ilman mitään ruiskutteita tai raakana poimittuna ja jollain kaasulla kypsytettynä) maistuivat todella ihanilta! Olen käynyt vain banaanitarhalla ja viinirypäletarhalla, ja pääsin Madeiralla syömään mandariineja, joita yksi mummo oli itse kasvattanut, maku on kyllä toinen, herkullinen! Kiitos piristävistä kuvista!
VastaaPoistaJoo, kyllä se aurinko saa makeuden hedelmiin. Ja ihana maistaa tuoreita hedelmiä.
PoistaSullahan on ihania hedelmäkokemuksia. Ajattele, jos omassa pihassa kasvaisi mandariinipuu. Mutta toisaalta emmekö osaa arvostaa tarpeeksi omia omena-, kirsikka-, luumu-, ym. puita? Ja tosiaan persikkaa ja päärynääkin voisi kokeilla ja viinirypälettä. Eikä viinimarjatkaan ole hassumpia.
Ehkä mä innostun yhä enemmän hedelmäpuista.
Kiva, jos kuvat piristivät. Pirteitä tammikuun päiviä! <3
Upealta näyttää, varmasti mahtava vierailu.
VastaaPoistaOli kyllä mieliinpainuva kokemus. Kuvat piristivät ja inspiroivat vielä näin jälkeenpäinkin.
PoistaIhanan pirteä postaus, auringon hehku ja herkulliset, aidot hedelmät!
VastaaPoistaKiva, jos kuvat piristivät myös sinua. Väriterapiaa ja vihreyttä kaipaa nyt jotenkin vielä enemmän kuin joulukuussa.
PoistaOikea piristysruiske! Siskon pihalla Israelissa aina ihailen appelsiini-, sitruuna- ja mandariinipuita, banaania, oliivi- ja tietysti omenapuita. Ja lisäksi passion-pensasaitaa ja rypälettä. Kasvaisipa omalla pihallakin niitä!
VastaaPoistaKeniassa olen asunut samojen hedelmäpuiden pihassa, oli kivaa kerätä aamupalalle sitrushedelmiä tai passionia. Lisäkuvia?
Oi, mitä ihanuuksia siskosi pihalla kasvaa. Ja Keniassa on myös varmasti herkulliset hedelmät. Olisi kyllä aika unelmaa, kerätä aamiaistarvikkeet omasta pihasta. :)
PoistaVannon, että sain appelsiinien tuoksun nenääni ihan vaan kuviesi välityksellä! :)
VastaaPoistaOnnistuinpas! :)
PoistaOijoi mitä aurinkokuvia. Ei kannata katsoa niiden jälkeen ulos :D
VastaaPoistaJoo, ulkona näyttää aika harmaalle. Taidan jatkaa vaan puutarhalehtien ja muiden kuvien katselua. Ja koti huutaa jotain piristäviä tulppaaneja. Auttaiskohan, jos asettelis hedelmivateja ympäri huushollia?
PoistaKeltaane on kevään färi. Ny pitää paliastaa tiätämättömyytensä, miltä maistuu kaki? Näyttää omenalta tai tomaatilta, mutta mikä maku?
VastaaPoistaNiin, on.
PoistaKakia täytyy maistaa, että tietää miltä se maistuu. Mun oma mielipide on, että se maistuu luumun, persikan, banaanin ja viinirypäleen yhdistelmälle. Mutta niinkuin Sailalle vastasin tuolla ylhäällä, sitä ei kannata maistaa raakana. Jokin parkkihappo täyttää koko suun ja tarttuu hampaiden pinnalle, jos syö liian raakaa kakia. Joulun kummallakin puolella sitä on tarjolla kaupoissa. Sitä myydään kakin, persimonin ja sharonin nimillä. Ja luulen, että ne ovatkin hieman eri lajikkeita. Kaki-nimeä käytetään ainakin Japanissa ja Espanjassa. Ja Israelissa taidetaan puhua sharonista. En ole ihan perehtynyt asiaan.
Mutta maista ihmeessä, rakastut siihen jos löydät tarpeeksi kypsiä.
Juu, Israelissa se on sharon. Mun 84-vuotias anoppi on niin ennakkoluuloton, että on alkanut ostaa kakia ja tykkää siitä. Ihan hyvää se onkin, mutta aika mietoa mun makuun.
PoistaKiitos varmistuksesta! Ihana, kun anoppisi on noin ennakkoluuloton. Maistamalla voi löytää uusia makuelämyksiä.
PoistaOlipa varmasti hieno kokemus. Eihän sitä tiedä, mitä ilmastomuutos saa aikaan. Kenties meilläkin jonain päivänä napsitaan kakeja suoraan puusta...
VastaaPoistaNiin, ilmastonmuutos voi tuoda uusia mahdollisuuksiakin, eikä vain haittoja. Olenkin joskus miettinyt pitäisikö kokeilla kakin kasvattamista siemenestä. En tiedä riittääkö mun elinikä siihen ja kasvaako siemenistä mitään. Vain joissain kakeissa on siemeniä. Enkä tiedä, riittääkö Suomen lyhyt kesä hedelmän kypsymiseen. Kaki kypsyy aika myöhään syksyllä, melkein pakkasen tullessa, ainakin Japanissa.
PoistaMietin vain, että Japanissa kakeja kasvaa paikoissa, joissa voi talvella olla -15 astettakin. Jos täälläkään ei talvet ole enää entisiänsä, voisi kakia ainakin kokeilla. Tosin siemenestä, hedelmää tuottavaan puuhun voi mennä tovi.
Voi, kun kotimaiset kasvinjalostajat saisivat kehiteltyä Suomeen sopivan lajikkeen.
Kuulostaa ihanalta! Ja näyttää:)
VastaaPoistaEikö vain?! :)
PoistaIsosti kiitos, että päästit mukaan hedelmätarharetkelle. Nuo kuvat ovat niin kirkkaan piristäviä, ettei tällainen pakkaspäiväkään enää harmita. Tuollainen paikka jää varmasti ikuisesti sydämeen <3
VastaaPoistaKiva, jos kuvat piristivät ja ilahduttivat! :) Mäkin tänään ajattelin, että olen miettinyt niin paljon kevättä ja puutarhaa, etten ole jotenkin ollenkaan rekisteröinnyt tuota talven viimaa. On ihana, kun ajattelee omia tärkeitä asioita, ei huomaa mitään kurjia juttuja. Ja kylmyys on mulle kurja juttu.
PoistaHedelmätarja jäi tosiaan ikuisesti sydämeen. <3
Upea paikka miin herkullisen näköistä :)
VastaaPoistaJouluruokien jälkeen hedelmät näyttävät niin herkullisilta ja ennen kaikkea raikkailta. Tänään kävin ostamassa mandariineja ison pussin kaupasta. Mutta ei ne kyllä olleet verrattavissa noihin suoraan puusta kerättyihin.
Poista