maanantai 7. joulukuuta 2020

Oodi jouluruusulle

 

jouluruusu
Helleborus
Christmas rose
クリスマスローズ 

Jouluruusu on yksi ehdoton joulukukkasuosikkini.
Koostin tähän postaukseen erilaisia jouluruusuja vuosien varrelta,
ihan vain niiden ihanuuden takia.
Kukkakaupoissa löytyy perinteisien 
valkoisten sävyjen lisäksi yleensä myös värillisiä jouluruusuja. 
Mikä on sun lempparisävy?
tarhajouluruusu
Helleborus orientalis
Christmas rose
クリスマスローズ 
jouluruusu
Helleborus x hybridus ´White Lady Spotted`
Christmas rose
クリスマスローズ 

Jouluruusun hoidosta voit lukea
seuraavista postauksista:

Valoa päivääsi! Versoja Vaahteramäeltä-blogia voi seurata myös 
facebookissainstagramissa Pinterestissä, liittymällä lukijaksi, 
sekä blogit.fi:nblogipolun tai bloglovinin kautta.
7 kommenttia:

 1. Kaunis kukka ja tykkään perinteisestä valkoisesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jouluruusu on niin kaunis ja on ihana, että sen lajikkeissa riittää valinnanvaraa jokaiselle. Minäkin tykkään itse valkoisesta kaikkein eniten.

   Poista
 2. Kaikki jouluruusun värisävyt ovat upeita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katselin yksi päivä instasta erilaisia jouluruusuja. Olin aivan mykistynyt, miten paljon erilaisia kaunottaria onkaan olemassa. Monet japanilaiset harrastavat jouluruusujen keräilyä ja heillä ne menestyvätkin todella hyvin.

   Poista
 3. Jouluruusut ovat niin kauniita <3 Pidän kyllä siitä ihan tavallisesta vaaleajouluruusustakin, mutta haluaisin saada niiden kaveriksi erilaisia punasävyisiä. Olen taas yrittänyt kierrellä ja kysellä, jos täällä päin niitä jossain myytäisiin, mutta ei löydy. Yhdestä paikasta sanottiin, etteivät edes tilaa punaisia, sillä niiden talvehtiminen on täällä liian epävarmaa ja kausikukkana ovat valkoisia hankalampia saada kukkimaan oikeaan aikaan. Näyttää uhkaavasti siltä, että pitää joskus tehdä reissu Etelä-Suomeen punaisten jouluruusujen takia :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tekee ne ihmiset pienemmistäkin syistä retkiä eri puolille Suomea. :)
   Olisikohan joku kukka- tai puutarhakauppa erikoistunut jouluruusuihin, jolla on nettikauppa? En osaa itse suositella, mutta tutkimalla sekin varmasti selviää. Itse olen oppinut tämän vuoden aikana hyödyntämään nettikauppoja paremmin. Postimaksut tulevat monta kertaa halvemmaksi kuin fyysisesti paikan päälle meneminen. Vaikka onhan se normaalisti hauskaa tehdä myös retkiä, varsinkin puutarhakauppoihin.

   Poista
 4. On nää niin ihania💚 Mulle lähti tänään tulemaan Saksasta jouluruusulähetys. En ole ennen kyseisestä paikasta tilannut joten vähän jännittää mitä sieltä tulee vai tuleeko perille ensinkään😬 Google-kääntäjällä sain suomennettua, että jonkun kiurunkannuksen olisi laittanut mukaan yllätyksenä. Saa nähdä😊 Myös Ranskaan lähti tilaus mutta niistä ei ole vielä kuulunut mitään. Se paikka on tosin tuttu esikonsiementen tilauspaikkani, joten luotan että tulevat👍

  VastaaPoista

Olen iloinen jokaisesta kommentista!