tiistai 22. joulukuuta 2020

Joulukuusi 2020

 


Eilen oli vuoden pimein päivä ja 
sitä piti vähän piristää tuomalla kuusi sisään. 

Aloin jo kuun alussa haikailemaan jouluukuusen perään 
ja mietin ankarasti, 
että pitäisikö hankkia tekokuusi, 
jotta voisi nauttia siitä koko kuukauden. 
Mies kuitenkin vastusti ajatusta, 
enkä itsekään ollut varma, voisinko luopua kuusen tuoksusta. 
Tämä pohdiskelu sai kuitenkin minut luopumaan ehdottomuudestani aitoon kuuseen.

Mutta onhan aidossa kuusessa ihana tuoksu ja erityinen tunnelma. 
Vaikka tämä kuusemme onkin pihta. ;)
Mies hankki sen pieneltä kuusikauppiaalta, 
jonka kuuset olivat ihanan persoonallisia. 
Tässäkin yksilössä yksi oksa törötti vasemmalle 
ja hetken jo meinasin leikata sen poikki. 
Onneksi en ehtinyt, 
sillä juuri tuo oksa tekee siitä niin ihanan. 
Mietin myös, että riittäisikö koristeiksi vain siskon ( @kesatuulianmutamaki )
 virkkaama latvatähti ja valot, 
sillä oksissa roikkui suloisia käpyjä.
Kaivoin kuitenkin vanhat, rakkaiksi tulleet kuusenkoristeet esiin 
ja ripustelin niitä kuin pikkutyttö. 
Tytär auttoi valojen kanssa, 
mutta luovutti koristelun muuten vähän liiankin innokkaalle äidillensä.

Täytyy kyllä sanoa, että joulukuusiperinne on aivan ihana. 
Ja vielä tästä ajoituksesta. 
Aiemmin joulukuusi on tuotu sisään vasta aattoaamuna, 
eli ollaan nyt aikaisemmassa kuin ikinä. 
Vaikka tuntuukin,
 että olemme varmasti tänä vuonna viimeiset joulukuusen sisääntuojat.Onko teillä tapana nauttia joulukuusesta jo reilusti ennen joulua 
vai tuotteko kuusen sisään vasta jouluaattona?
 

Versoja Vaahteramäeltä-blogia voi seurata myös 
facebookissainstagramissa Pinterestissä, YouTubessa, liittymällä lukijaksi, 
sekä blogit.fi:nblogipolun tai bloglovinin kautta.9 kommenttia:

 1. Onpa kaunis kuusi. Kyllä kannatti tuoda sisään, jotta ehdit nauttia siitä ennen jouluakin. Uutisten mukaan tänä vuonna joulukuusia on hankittu reilusti aiempaa varhemmin ja enemmän. Kävelyllä käydessäni kuuset ovat olleet jo jonkin aikaa sisällä monissa kodeissa.
  Meille hankittiin tekokuusi silloin, kun kissa oli pentu. Juuso kiipesi pentuajan jälkeenkin innolla kuuseen ja ravisti alas niin koristeet kuin neulasetkin. Lasten muuttaessa omiin koteihinsa, kuusi on laitettu ulos. Tänä vuonna kuusi pysyy kellarissa ja luultavasti se kuntonsa puolesta matkaa pian kaatopaikalle. Kuusi on olennainen elementti joulussa, joten on hyvinkin mahdollista, että tulevina jouluina meille tulee sisälle ihan oikea kuusi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Between!
   Nyt varmaan on senkin takia hankittu kuusia enemmän, kun kaikki ovat aikalailla omissa kodeissaan jouluna. Eikä ulkomaillekaan ole lähdetty joulun viettoon.
   Muistan lapsuudestani ihanat joulukävelyt, kun kävimme ihailemassa ikkunoista näkyviä kuusia. Asuimme Lahden keskustassa ja oli hauska katsella kotien ja liikerakennusten jouluvaloja.
   Kissat ja kuusi koristeineen on varmasti mielenkiintoinen yhdistelmä. Niin myös koiranpennut. Mutta ymmärtäähän sen, että niillä tekee mieli vähän kokeilla, miltä ihanat koristeet maistuvat tai miten ne pomppivat, jos niitä hieman pudottelee. :)
   Kuusi on ihana joulukoriste ja sanoin juuri eilen perheelle, että hankkisin kuusen vaikka asuisin yksin. Sen verran minussa asuu pieni tyttö.

   Poista
 2. Me aina kotikodissa koristelimme kuusen aatonaattona ja sitten jo uudeksi vuodeksi se otettiin pois. Meillä tosin oli muovikuusi kun olimme siskoni kanssa niin allergisia.
  Teillä on ihanan persoonallinen ja kaunis kuusi <3 Ihanaa iltaa sinulle Riina <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kuusi tuokin monella aika paljon allergiaa ja siksi on ihana, että tekokuusia on olemassa. Ja nykyään ne on niin aidon näköisiäkin. Ehkä mun tekokuusiangsti on lähtöisin menneiltä vuosilta, kun tekokuuset näyttivät oikeasti muovisilta.
   Ja nuo koristelumuistot ovat niin ihania.
   Ihanaa iltaa myös sinulle Outi! <3

   Poista
 3. Ennen saimme kuusen aatonaattona mutta nykyisin tykkään kun kuusi on ajoissa sisällä, nyt se haettiin viikonloppuna. Tai mies haki lastenlasten kanssa ja sitten koristeltiin kuusi yhdessä.

  VastaaPoista
 4. Kaunis kuusi. Koska minulla on astma, meillä ei ole ollut oikeaa kuusta vuosiin. Tyydymme valkoiseen muovikuuseen. Se on ihan kiva, mutta ihailen kyllä oikeita kuusia. Ihanaa joulua sinulle ja läheisillesi!

  VastaaPoista
 5. Ihanan tuuhea ja tummanvihreä kuusi ja miten söpöt lumihiutalekoristeet! Meillä tuodaan kuusi sisälle perinteisesti aatonaattona, mutta vähän vaihtelee myös sen mukaan, missä ollaan joulu tai joulunaluspäivät. Ulos laitetaan sitten kun alkaa karista liikaa, yleensä siis loppiaisen tienoilla. Miksei sitä kuusta voisi tuoda jo aikaisemminkin sisälle. Tuntuu, että ennen joulua olisi enemmän joulufiilistä katsellakin sitä kuusta kuin uuden vuoden jälkeen. Mukavaa joulunalusaikaa!

  VastaaPoista
 6. Kuusi vasta aattoaamuna meillä,haluan pitää sen perintönä lapsuudesta. Muistan kun isäni toi kuusen aina aattona suoraan metsästä ja sekös oli mukavaa sitten joulupukkia odotellessa. Isossa tuvassa kuusi törötti melkolailla keskikohdalla ja me lapset sitten temusimme sen ympärillä.Mukavaa Jouluviikkoa Vaahteramäelle :-)

  VastaaPoista
 7. Ihana valkoinen joulupuu, ja lahjat sen ympärillä! Minäkin olen aidon kuusen kannalla, mutta ymmärrän hyvin niitä jotka hankkivat tekokuusen. Eilen vein pikkuisen kuusen lasiverannalle, ja laitoin siihen vain ulkovalot. Se loistaa niin kauniisti ulkoa päin.
  Saa nähdä tuleeko lapsuudenkotiin tänä vuonna kuusta, ja voinko nähdä siinä jälleen tänäkin jouluna sen itse lapsena askartelemani koristeen yli 45 vuoden takaa ..
  Oikein mukavaa, rauhallista Joulua teille kaikille!

  VastaaPoista

Olen iloinen jokaisesta kommentista!