tiistai 25. kesäkuuta 2019

´Duchesse de nemours`

  kiinanpioni
Paeonia lactiflora  ´Duchesse de nemours`
シャクヤク


Valkoisten pionien upeaa kukintaa jatkaa ´Duchesse de nemours`.
Sen kukka on himpun kermaan vivahtava,
vaikka selvästi kuitenkin valkoinen.
´Duchesse de nemours` kuuluu ehdottomasti lempipionieni sarjaan.


´Duchesse de nemours` pitää muiden kiinanpionien lailla aurinkoisesta 
tai puolivarjoisesta kasvupaikasta ja vettä läpäisevästä maasta.
Se kasvaa noin metrin korkuiseksi ja kukkii juuri nyt. 
Esittelin aiemmin ´Festiva Maxima` -kiinanpionin täällä.
Ja pioniesittelyt jatkuvat, joten pysyhän kuulolla, jos pionit kiinnostavat. :)

Täältä pääset lukemaan
pionien hoidosta ja istutuksesta tarkemmin:Versoja Vaahteramäeltä-blogia voi seurata myös 
facebookissainstagramissa Pinterestissä, liittymällä lukijaksi, 
sekä blogit.fi:nblogipolun tai bloglovinin kautta.

24 kommenttia:

 1. Voi kuinka kaunista :) Nämä pionit vaan ovat niin ihania!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin minustakin pionit ovat niin ihania, ettei niistä saa kyllikseen.

   Poista
 2. Kaunista, kaunista, niin ihanan valkoista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valkoinen kauneus on niin upeaa! Se on samalla herkkää ja samalla sellaista kuninkaallisen upeaa.

   Poista
 3. Duchesse de Nemours on todella valovoimainen tähti. Tulin aikanaan istuttaneeksi sen kirsikkapuun alle melko varjoisaan paikkaan. Saa se aurinkoakin päivittäin, mutta ei kauaa. Silti se on rehevä ja kukkii hyvin joka vuosi. Saarnen läpi siivilöityvä iltavalo saa sen kukat oikein loistamaan, joten sitä ei voi edes uneksia siirtävänsä. Se on juuri siinä todella upea - kukapa olisi uskonut. Mutta silloin alussa minulla ei vielä ollut mitään kukkapenkkejä, se oli ainoa paikka, josta maata tuli käännettyä (kun viereinen huussi tyhjennettiin :-D )
  Oikeastaan - miksen hankkisi toista, ja kolmatta? Sinäpä sen sanoit, juhannusruusun kohdalla - moneen paikkaan tätä ihanaa kasvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo idea onkin hyvä, laittaa pioneita moneen paikkaan, niin kukkaloistoa riittää pidempään.
   Ja puun oksat ja lehdet suojaavat pionin kukkia rankemmilta sateiltakin. Näin tänään kuvia jossain somessa, jossa pionin kukkien päälle oli laitettu suihkumyssyjä ennen sadetta. Aika hauska idea, mutta aika hassun näköinen. Ehkä ne sateenvarjot olisivat kauniimpia.
   Monesti muuten kasvien paikat määräytyvät jonkin sattumusten ja tapahtumakulkujen myötä. Kompostin tai huussin tyhjennys on varmasti aika yleinen tapahtumaketjujen aloittaja. Niin kuin minunkin kurpitsapenkkini synnyttäjäkin.

   Poista
 4. Niin kaunis! Duchesse de Nemours on yksi niistä valkoisista pioneista, jota pidän hyvänä vaihtoehtona haaveissa siintävään valkoisten pionien penkkiin.

  VastaaPoista
 5. 'Duchesse de Nemours' on upea, ei liian kermakakkumainen, niin kuin jotkut pionit ovat. Sillä on minusta erityisen hieno tuoksukin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, siitä ei tulee sellaista valtaisaa kermakakkua ja tuo nuppuvaihekin on niin kaunis.
   Ja tuoksu on on tosiaan huumaavan ihana.

   Poista
 6. On se lumoavan kaunis. Minulla on yksi nimetön valkoinen pioni, joka saattaa olla Duchesse de Nemours. En ole ihan satavarma. Ostin sen vuosia sitten Pionien kodista, mutta nimi katosi. Julkaisen lähipäivinä kuvia ja kerjään tunnistusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minullakin on näitä nimettömiä kasveja, niin kuin tuo tämän päivän postauksen iiris. Joskus ne nimet vaan katoavat.
   Täytyy kytätä, milloin julkaiset kuvia mysteeripionistasi.
   Tämä tunnistusapu on yksi tämän bloggauksen todella hyviä puolia. On ihana, että saa apua ja mielipiteitä myös muilta.

   Poista
 7. Niin kauniita kukkia <3 Voisin laittaa pari kuvaa blogiin pioneista, niin voisitko sitten tulla kommentoimaan niiden lajikkeen? Onko se lajike, kun puhutaan kukista? OMG, olen niin huono näissä kukkajutuissa :D, onneksi kuitenkin osaan arvostaa kukkien kauneutta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Outi, kukkien kauneus ja niistä nauttiminen ei ole siitä kiinni, tietääkö nimiä vai ei. Se on ihanaa! <3
   Mulla on toi sama musiikin kanssa. Mulla ei ole kyllä yhtään musikaalisia lahjoja, mutta nautin musiikista valtavasti. Olenkin naureskellut, että nautin musiikista ehkä enemmän kuin musikaaliset ihmiset, sillä en kuule virheitä, vaan kuulen kaiken kauniin. Jonkun konsertin jälkeen totesin tämän, kun musikaaliset ystäväni keskustelivat kaikista epäkohdista ja minusta konsertti oli aivan ihana. ;)
   Eli ehkä joskus se, ettei tiedä yksityiskohtia, auttaa nauttimaan ja keskittymään oleelliseen.
   Jään odottelemaan sun kukkapostausta.... Katsotaan tunistetaanko me lukijat ne.

   Poista
 8. On ne ihania!<3 Luulen, että mulla on tämä tuossa uudemmassa penkissä yläpihalla. Olen ollut vähän huono merkkaamaan, mitä minnekin on tullut istutettua.;) Ihastelin juuri puutarharyhmässä joittenkin hienoja muistiinpanoja puutarhan istutuksista. Olen joistakin kirjoittanut karttaa muistikirjaani, mutta vain satunnaisesti! Keväällä en ikinä muista, mitä edelliskesänä olen istuttanut. Miten sinä muistat kaiken? Onko sulla joku puutarhan muistikirja käytössä?:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, kyllä mullakin välillä menee sekaisin, mitä lajikkeita kasvaa missäkin. Esimerkiksi tämänpäiväisen postauksen iiris on mulle itsellenikin arvoitus.
   Mutta mulla on sellainen vanhanaikainen kortistojärjestelmä kasvien kirjanpidolle. Ja sen lisäksi ihan wordillä tehty lista aakkosissa, mihin lisään uudet kasvit.
   Mutta tuo kortisto on musta tosi toimiva. Eli mulla on sellaisia tyhjiä postikortin kokoisia kartonkikortteja, joihin niittaan yleensä tuon nimilapun. Lisäksi kirjoitan korttiin tietoja kasvista (esim. korkeus ja leveys) ja kirjoitan myös ylös ostopaikan, -ajan ja istutuspaikan.
   Kortistosta voi vimpata kuolleet kasvit pois ja lisätä aakkosten mukaan kasvi oikealle paikalle. Mulla on välilehtinä esim. perennat, lehtipuut, ruusut, köynnökset, havut ym. Näin löydän kasvit sitten paremmin.
   Täytyykin joskus esitellä tuo kortisto paremmin täällä blogissa.

   Poista
 9. Vastaukset
  1. Kiitos! Ihana, jos niistä on iloa.
   Esittelyt saavat jatkoa lähimpäivinä.

   Poista
 10. Minulla on tätä (kai) yksi pensas, tekee taas ennätysmäärän kukkia. Vielä ei ole yhtään nuppua auki, ihan kohta pääsen ihastelemaan kukintaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sulla on hyvä paikka, kun kaikki nuput eivät vielä ole kaikki auenneet. Meillä on aikalailla pionien kukinta parhaimmillaan. Kaikki kukkivat aikalailla yhtäaikaa. Täytyisikin istuttaa pari pionia hieman varjompaa, että saisi nauttia niiden kukinnasta pidempään.

   Poista

Olen iloinen jokaisesta kommentista!