torstai 26. heinäkuuta 2018

Suloisuus

  tarhakurtturuusu
Rosa rugosa ´Ritausma` 
ハマナス
バラ 


Keväällä olin todella suruissani,
kun huomasin lempiruusuni kärsineen talvesta. 
Jouduin leikkaamaan kaikki neljä Ritausma-ruusuani ihan alas.

Mutta nyt ei enää sureta yhtään.
Kaikki neljä ruusua ovat täynnänsä kukkia 
ja kasvaneet noin metrin korkuisiksi kauniiksi pensaiksi.

Rugosa-suvun ruusut ovat siitä kiitollisia,
että ne kukkivat saman vuoden versoilla ja 
kasvavat parissa kuukaudessa täyteen mittaansa.
Tykkään niistä yhä vain enemmän.


Ritausma on yksi herkimmistä ja kauneimmista ruusuista,
mitä tiedän.


Kauneutta päivääsi!

Versoja Vaahteramäeltä-blogia voi seurata myös 
facebookissainstagramissa Pinterestissä, liittymällä lukijaksi, 
sekä blogit.fi:nblogipolun tai bloglovinin kautta.

19 kommenttia:

 1. Oi, miten kaunista <3 Ihanaa loppuviikkoa Sinulle ystäväiseni <3

  VastaaPoista
 2. Ritausma on kyllä ehdoton ruusuprinsessa hörhelöisine kukkineen. Minäkin pelkäsin, ettei Ritausma edes ehtisi kukkia, kun kärsi talvesta niin paljon. Ja mitä vielä, se on kukkinut aivan hurjasti. Ritausmani kukat ovat kyllä tänä kesänä olleet kovin valkoisia. Vain joidenkin kukkien terälehdissä on häivähdys vaaleanpunaista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin tuntuu, että se innostui entisestään. Alapihalla kasvaa kaksi kappaletta ja siellä on tosi multava maa. Siellä pensaat ovat rehevämpiä kuin yläpihan kaksi kuivemmalla paikalla kasvavaa.
   Mutta kummassakin paikassa kukkia riittää.
   Muut ruusut ovat kukkineet tänä vuonna ennätysnopeasti kuivuuden takia, mutta Ritausma näyttää vähiten kärsineen kuivuudesta.
   Meilläkin alapihalla on vaaleampia, melkein valkoisia kukkia ja yläpihalla on enemmän vaalenapunaiseen taittuvampia kukkia. Tosin kaikki kukat mielestäni haalenevat kukinnan edetessä.
   Ihana ruusu kaiken kaikkiaan, sävy, kasvutapa ja helppous. Eikä myöskään leviä juurivesoista holtittomasti. Meillä ei juurivesoja ole muodostunut oikeastaan ollenkaan. Toisaalta se on harmi, näitä voisi jakaa ympäri tonttia ja ystävillekin, jos olisi leviävää sorttia.

   Poista
 3. Onpa kyllä hempeänkaunis lajike.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hempeämpää kukkaa saa hakea. Ritausma on ihanan herkkä ja hempeä! <3

   Poista
 4. Kaunis ruusu, totta tosiaan! Samanvuoden versoilla kukkivat lienevät meidän oloissamme varmimpia, kun talvet ovat mitä ovat! Tuon Ritausman voisin minäkin etsiä itselleni - paikka löytyy varmasti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, samanvuoden versoilla kukkivat ovat loistavia, kun talvet ovat nykyään niin ihmeellisiä ja epätavallisia kaikki. En oikeastaan tiedä, millainen tavallinen talvi enää olisikaan, kun joka talvi on jotenkin erikoinen.
   Suosittelen Ritausmaa lämpimästi! Se on aivan ihastuttava.

   Poista
 5. Aivan ihanat kuvat! Meillä hellepaikalla Ritausma kukki aikoja sitten ja osa nupuista kuihtui kuumuuteen. Vein viime kesänä mökille juuriverson ja siinä on nyt nuppuja! En olisi vielä osannut odottaa, oho.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, juuri Betweenille tuolla ylempänä hieman "valittelin", kun juurivesoja ei oikein synny. Onpa ihana kuulla, että toivoa on. Tätä ruusua levittelisi mielellään ympäri tonttia.
   Meilläkin paahteisimmalla paikalla kukat ovat menneet nopeammin ohitse, tosin nuppuja muodostuu vieläkin. Olen istutellut juhannusruusuakin moneen paikkaan puutarhassamme. Näin saan nauttia sen kukinnasta pidemmän aikaa. Ritausman kanssa voisin tehdä samoin. Siitä haluaisi nauttia koko kesän.

   Poista
 6. Kylläpä onkin suloinen ruusu, mullakin joku ton tapanen hempeys mutta lajiketta en tiedä kun olen saanut sen :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, ruusulajikkeita on niin valtavasti, joten nimissä ei aina pysy perässä. Tärkeintä on, että puutarhassa kasvaa mieleisiä kasveja, vaikka nimettöminäkin.
   Jos haluat tietää ruususi nimen, Suomen Ruususeurasta löytyy todellisia asiantuntijoita. Heihin kannattaa ottaa yhteyttä.

   Poista
 7. Aivan ihana ruusu, todella suloinen ja herkkä. :)

  VastaaPoista
 8. Ihania untuvapilviä Ritausmat ovatkin! Todella suloisia! Kiitos Riina-ihanuus, nyt meillä on kasvussa kaksi kirsikkapensasta ja kaksi aprikoosia odottavat helteiden helpottamista ja istutusta paikoilleen herkkutarhaan.

  VastaaPoista
 9. Saisipa tuosta ruususta tehtyä ihanat ruusutapetit...todella kaunis ja herkkä kukka!
  Ihanaa iltaa sinulle Riina <3

  VastaaPoista
 10. Minä tänä keväänä istutin itselle Ritausman myös. Sillä on mukavan pitkä kukinta-aikakin, ja kukat on todella kauniita! Ehkä ensi kesänä tulee jo kukkiakin.

  VastaaPoista
 11. Sinulla on niin ihasuttavat kuvat Ritausmasta, että heti aaloin mettiä paikkaa sellaiselle :)

  VastaaPoista

Olen iloinen jokaisesta kommentista!