sunnuntai 12. maaliskuuta 2017

Kevättä kohden


Tänä viikonloppuna on kevät alkanut varmasti skeptisimpienkin 
Aina Inkeri Ankeisten mielestä. :)

Tämä puutarhuri on ainakin nauttinut puutarhatöistä jo ihan täysillä.
~Laitoin varjostusverkot uusimpien havujen päälle.
Ne olisi voinut laittaa jo hieman aiemminkin, 
mutta ei täällä ole vielä kovasti aurinko paistellut, joten kiirettä ei ole ollut.
~Leikkelin ja siistin muutamaa kuusta, 
joita pidän tietyn  kokoisena ja tuuheana rinteessä.
~Join ulkorappusilla kahvia.
~Siirtelin lunta aurinkoisempiin paikkoihin sulamaan.
~Hakkasin jäätä, samalla tavoin kuin lapsena.
~Haahuilin ja hengitin kevätilmaa.
~Leikkasin omenapuut.
~Järjestelin istutuspöytääni.
~Hoidin kompostoria.
~Ja ennenkaikkea nautin.

 Lumi karkaa seinänvierustoilta.
Tämä kuva on lauantailta, 
sunnuntaina nurmikkoa oli esillä jo puolet enemmän.

Metsikössämme ei ole lunta enää oikeastaan ollenkaan.
Kohta siellä kukkivat jo sinivuokot. 
Se hetki on täällä, nopeammin kuin arvaammekaan.

Nautitko sinä viikonlopun auringosta?
Ensi viikolla pitäisi kevät jatkua.
Lumet taitavat saada nyt kyytiä.

Mukavaa sunnuntai-iltaa ja uuden viikon aloitusta!
Vielä ehtii osallistua tämän illan aikana kirja-arvontaan täällä,
jos hyötykasvit ja ruutuviljely kiinnostavat.


Versoja Vaahteramäeltä-blogia voi seurata myös 
facebookissainstagramissa Pinterestissä, liittymällä lukijaksi, sekä blogipolun tai bloglovinin kautta.

27 kommenttia:

 1. keväinen tunnelma kuvissa! meillä etupihalla lumikellot ja talventähdet työntyvät esille, muualla on vielä talvisen oloista, vaikka lunta on vähän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, oi teillähän on siellä jo tosiaan kevät tullut!
   Meillä ei vielä näkynyt mitään, vaikka kuinka yritin siristellä.

   Poista
 2. Aivan ihanaa, kahvit pihalla! Vai niin sinä siellä jäätä hakkailit. Hauskaa että tässä maassa on toinenkin jäänhakkaaja. Minulle iskee joka kevät jossain vaiheessa olo että nyt jäätä hakkaamaan :D. Eilen itseasiassa minäkin vähän jäätä koputtelin paikasta johon kerääntyi sulamisvettä... Piti saada vedet valumaan pidemmälle...pois esikkojen juurelta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kahvin juonti kodarin rappusilla oli kuin juhlahetki! Aurinko lämmitti aivan ihanasti.
   Joo, mä huomaan että hakkailen jäätä millon kengänkärjillä, milloin lapiolla ja milloin harjanvarrella. Sitä hakkailee jäätä ihan alitanjutaisesti. On niin ihana, kun pihaan tulee laikkupaikkoja ja aurinko osuu tummaan hiekkaan paremmin.
   Tuo esikoiden suojelu on tosi tärkeää hommaa. Eli jäänhakkuu jatkukoon! :)

   Poista
 3. Nyt onkin ollut todella ihana, aurinkoinen ja lämmin viikonloppu, joka houkutteli vääjäämättä ulos pihatöihin. Eilen leikkasimme mieheni kanssa omenapuita ja poistimme marjapensaista vanhimpia oksia. Yksi iso pihakoivukin kaadettiin vielä päivän päätteeksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli aivan ihana aloitella pihatöitä tai oikeastaan puutarhatöitä. Puutarhatyöt kuulostaa mahtavalta!
   Teilläkin on aikamoiset askareet siellä. Meilläkin marjapensaista pitäisi poistaa vanhempia oksia ja pari pientä puuta olisi kaatamisen tarpeessa. Tästä ne kiireet alkaa... :)

   Poista
 4. Kyllä tuli nautittua. Kuusia leikkasin minäkin ja juuri sitä yleistä haahuilua pihassa, ihan parasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nauttiminen on just sitä ihan parasta! :) Ja haahuilu on hyvin tärkeää, muuten saattaa jokin keväänmerkki jäädä huomaamatta. :)

   Poista
 5. Oli kyllä mahtava keväinen päivä tänään. Oli pakko hakea pari linnunpönttöä lisää kaupasta, kun seuraili tinttien kiivasta pyörimistä pöntöillä. Kevättä rinnassa niilläkin. Ja viikonlopun aikana noussut piippoja kaikkialle. Vielä perjantaina en löytänyt yhtään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo lintujen kodinrakennus on yksi varma kevään merkki. Tänään just mietin, pitäisikö ostaa muutama pönttö lisää. Viime keväänä ostin tosi monta hienoa pönttöä. Seurakunnan miespiirin papat myivät mahtavia pönttöjä kaupan pihalla. Toivon, että tapaan samat papat tänäkin vuonna.
   Voi, teilläkin nousee jo piippoja. Aivan mahtavaa! Meillä ei vielä näkynyt kuin akileijan pienet lehtiruusukkeet. Nekin olivat kyllä tosi suloisia. Äkkiä se kevät etenee, jos teilläkään ei perjantaina vielä näkynyt mitään. Eli ehkä meilläkin saattaa ensi viikon aikana olla toiveissa jotain. En meinaa malttaa odottaa!

   Poista
 6. Meilläkin oli kuusiaidan leikkausoperaatio lauantaina ja samalla ihastelin kevätauringon paistetta ja lämpöä joka sulatti lunta jo kovaa kyytiä. Kivaa oli siinä samalla tutkailla kevään merkkejä ja kuunnella jo keväistä linnunlaulua. Terkuin Katja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on loistavat säät leikata kuusiaitaa. Ja oikeastaan puuhailla kaikkea muutakin.
   Keväällä linnut antavat erityistä puhtia kaikille töille. On niin ihanaa tosiaan kuulla linnunlaulua pitkän hiljaisen talven jälkeen.
   Keväistä uutta viikkoa! <3

   Poista
 7. Nautin suunnattomasti...pesin alakerran ikkunat ulkoa, aurinko pääsi taloon sisään! Ihana viikonloppu! Kävin äitiä katsomassa hoitokodissa Kuhmalahdella, siellä narskuissa oli 10 cm versot, tarkastin oikein vierestä, en uskonut silmiäni vaikka äiti vakuutteli samaa!

  Ihana kevät! Kaunista viikkoa Sinullekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sä oletkin ollut tosi reipas! Meillä olisi tuo ikkunanpesu-urakka edessäpäin. Se on yksi tylsimmistä kotitöistä. Tai lähinnä sen aloittaminen. Kevätaurinko on ihana, mutta myös aika armoton noiden siivoushommien suhteen.
   Oi, ihanaa siellä näkyi jo narskuja! On aina yhtä ihanaa nähdä kevään ensimmäiset sipulikukat. Siinä meinaa sydän pakahtua. Kevät on tosiaan ihana!
   Kaunista ja keväistä uutta viikkoa! <3

   Poista
 8. Kaunis päivä on meilläkin ollut tänään. Puutarhahommiin ei vielä päästä, lunta on vielä puoli metriä. Kevät tulee vauhdilla. - Mukavaa uutta viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siellä onkin sitten kunnolla lunta. Mutta aurinko tekee keväthangetkin niin kauniiksi. Ensi viikolla tapahtuu varmasti iso muutos joka puolella. Lumet saa kyytiä, jos sää pysyttelee plussan puolella.
   Kaunista ja aurinkoista uuden viikon alkua!

   Poista
 9. Uskallankohan tunnuustaa, että vietin kovin talvisen viikonlopun; hiihtelin järvenjäällä tuntikaupalla, jopa illalla täysikuun valossa. Ja istuin pilkillä.. eipä näkynyt mökkipihalla vielä kevään merkkejä. ja kotipihakin lumen vallassa, mutta ihana tietää, että jossakin on jo kevättä ilmassa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo keväiset ja aurinkoiset hetket järvenjäällä ovat huippuhetkiä! Niistä kannattaa ehdottomasti nauttia. Munkin mies oli kumpanakin päivänä kalassa, lauantaina pilkillä jäällä ja tänään perhokalassa sulassa joessa. Nämä ovat kalastamiseenkin loistavia säitä. Kalastamisen lomassa saa ulkoiltuakin.
   Suomi on niin pitkä maa, että minäkin henkäilen etelämpänä asuvien sipulikukkien alkuja, joita meillä ei vielä näy. Mutta se antaa toivoa, että pian samat ihanuudet ovat täälläkin näkyvissä.

   Poista
 10. Mun mielestä on tosi tärkeää juoda kahvia terassilla tai rappusilla ja nauttia siitä <3 Se taitaa olla mun lempipuutarhahommaa. Ihanaa, kun on valoa ja vähän jo lämpöäkin. Aurinkoa sulle tähän viikkoon <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, se on yksi tärkeimmistä puutarhahommista! 😊
   On tärkeää nauttia näkemästään ja samalla aina puolivahingossa tulee suunniteltua jotain uutta.
   Aurinkoa myös sinne! 💕

   Poista
 11. Olin valitettavasti koko lauantain töissä ja eilen meillä ei paistanut aurinko. Ehkä ensi viikonloppuna sitten noihin hommiin täälläkin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi harmi, toivottavasti ensi viikonloppuna pääset nautiskelemaan kevään etenemisestä ja auringosta! Ja onhan meillä koko ihana kevät ja kesä edessäpäin! 🌱🌷💚

   Poista
 12. Viikonloppuna olikin mahtavat kelit, en ole vielä aloittanut puutarha hommia, nautiskellut ja haaveillut senkin edestä. Leikkaushommia olisi kyllä tehtävälistallla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nautiskelu ja haaveilu ovatkin puutarhahommien peruspilareita! 😉💕

   Poista
 13. Tämä nurkkien potkistelun ja haahuilun aika on ihan parasta kevättalvella! Vielä ei varsinaisesti tarvitse tehdä mitään kauhean tärkeää. Sormia syyhyttää jo. Kevät on ihan kohta joka pihalla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on! Kevät on niin täynnä odotusta ja iloa!
   Ihania ja aurinkoisia päiviä sinnekin! <3

   Poista

Olen iloinen jokaisesta kommentista!