maanantai 15. elokuuta 2016

Avoimet puutarhat

Osa 3


kärsimyskukka
Passiflora caerulea
Passiflora
パッションフラワー

Vielä on yksi vierailukohde jäljellä Avoimet puutarhat-kierrokselta.
Tämä kohde sijaitsi meidän omalla kylällä ja lapsemme ovat olleet jopa samalla luokalla.
En kuitenkaan ollut koskaan vieraillut puutarhassa 
ja se hurmasi minut kyllä täysin ja ensisilmäyksellä.

Tervetuloa 


 Kauniita asetelmia ja yksityiskohtia oli kaikkialla.
Nauttikaa kierroksesta!

 Puutarhapäivän kahvit olivat tarjolla hurmaavista kupeista.

 Stressi varmasti kaikkoaa, jos tuohon ammeeseen pääsee kylpyyn.


 Betonikoristeita oli tehty vanhoja jalkapalloja apuna käyttäen.


 Villa Pömpeliin mahtuu isompikin joukko viettämään kesäpäivää.


Toivottavasti puutarhakierros antoi paljon inspiraatiota uuteen viikkoonne!
Minä ainakin olin virtaa täynnä tuolta lähtiessäni.
Mukaan tarttui kirpputoripöydältä muutama aarrekin kotiin.
Olkaa vapaita tekemään puutarhastanne juuri unelmienne paikka.
Juuri teidän näköisenne;
moderni, villi, säntillinen, rehevä, minimalistinen, 
värikäs, niukkaa värilinjaa noudattava tai ihan mikä vain!

Kiitos 
Piskuisen Pittoreskin kekseliäälle emännälle ja koko perheelle 
näiden hurmaavien ideoidenne jakamisesta!
  

Versoja Vaahteramäeltä-blogia voi seurata myös 
facebookissainstagramissa Pinterestissä, liittymällä lukijaksi, sekä blogipolun tai bloglovinin kautta.


24 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Niin minustakin!
   Harvoin näkee näin paljon kekseliäitä juttuja yhdellä kertaa.

   Poista
 2. Onpa kaunis puutarha. Paljon kivoja pikku ideoita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikkia ideoita ei varmasti ehtinyt edes rekisteröidä. Puutarha pursusi kaikkea ihanaa.

   Poista
 3. Eikö oo kummallista kun lähestulkoon naapurista löytyy tällainen yllätys? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiesin, että heillä on kaunis ja kekseliäs koti, mutta puutarhan ihanuutta en osannut aavistaa. Oli todella ihana käydä täällä.

   Poista
 4. Ihania kuvia. Tuo kattilasta tehty lamppu on ihan huippu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! <3
   Kattilalamppuja oli vielä monta samassa rivissä. Kuistilla oli toisenlainen ilmeisesti mehumaijan tai separaattorin osasta tehty lamppu. Siskollani on vanhasta ämpäristä tehty eteisen lamppu. Mielikuvitusta vain, niin melkein mistä tahansa näköjään voi tehdä persoonallisia kodin esineitä.

   Poista
 5. Niin kiva on ollut seurata blogeista näitä avoimet puutarhat-juttuja, kun itse en ehtinyt yhteenkään. Paitsi jo silloin lauantaina saimme Gebsun puutarhassa ihan yksityisesittelyn :)
  Tämä on todella ihana puutarha! Vaikka mitä ihania yksityiskohtia! Muutama vuosi sitten Tukholman messuilla oli noita kattila- ja vatilamppuja. Hauskoilta näyttivät silloin ja näyttävät edelleenkin!
  Vierailut toisten puutarhoissa ovat niin antoisia, saa vaikka mitä ideoita itselleenkin. Siksipä ne eivät miestä kovasti innostakaan, minulla kuulemma on ideoita ihan riittävästi omastakin takaa, aika usein toteutuksessa tarvitaan myös hänen panostaan.......

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin olen lueskellut muiden paikkakuntien Avointen Puutarhojen kauneudesta muista blogeista. On ihana nähdä, miten Suomi on näköjään pullollaan mahtavia paikkoja ja hauskoja puutarhaihmisiä.
   Joo, minäkin pursusin kaikkia uusia suunnitelmia tuon päivän jälkeen. Olisi ehkä järkevämpää pysytellä kotona, ettei aina tarvitsisi tehdä jotain uutta... :D
   Sun mies on kyllä ihanasti toteuttanut sun ideoita. Ja kesti kauhean lauman höpöttäviä naisiakin silloin kesäkuussa. Terkut hänelle!

   Poista
 6. Ihana puutarha, kuin satumaa. Ihmettelen, miten toiset osaavatkaan asetella kaikenlaisia esineitä pitkin puutarhaa ja saavat ne vieläpä näyttämään siltä, kuin kuuluisivat juuri siihen eikä yhtään minnekään muualle. Se kyky on suoranainen lahja, jollaisen toivoisin itsellenikin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, se on lahja. Niinkuin sisustaminen, jollain se on vaan niin hallussa. Minä olen niin ailahtelevainen, tykkään niin monenlaisesta. Joskus olisi hyvä pysytellä tiukasti yhdessä tyylissä, niin tulisi harmonisempaa.
   Mutta koti niinkuin puutarhakin tulee olla asukkaansa näköinen, silloin se on kaunis!

   Poista
 7. Ihanat kuvat satumaisesta puutarhasta! Kiva, kun toisaan pääsee blogien välityksellä kurkkimaan Avoimiin puutarhoihin, kun itse unohdin koko jutun ja pöyhin vaan omassa pihassa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin olin vähällä jäädä pöyhimään vaan omaa pihaa, kun tekemistä olisi ollut vaikka kuinka paljon. Onneksi kuitenkin lähdin. Se oli innostava päivä.

   Poista
 8. Onpa ihana ja kekseliäästi laitettu puutarha!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin minustakin! Puutarhassa oli kyllä kekseliäimpiä ideoita, mitä olen oikeastaan koskaan nähnyt.

   Poista
 9. Oi vitsi, tuolla minäkin olisin halunnut käydä! Tykkään tosi paljon tuollaisista puutarhojen vähän villeistä ja hauskoistakin yksityiskohdista. Monta kivaa ideaahan tuolta löytyi :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paikka oli lumoava!
   Kiva, että sait ideoita näin ruudun välitykselläkin. :)

   Poista
 10. Nämä vaivattomat puutarhakierrokset koneen äärellä ovat ihan ylellisiä! Tämä viimeinen puutarha on todellinen mielikuvituksen ja viitseliäisyyden ihmemaa: paljon puuhaa on tehty, ennen kuin tämä kaikki hauska ja kaunis on koossa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin olen iloinnut muiden bloggareiden puutarhakierroksista. Kaikkialle ei ehdi eikä jaksakaan. Näitä puutarhakierroksia voi tehdä silloin kuin itselle parhaiten sopii.
   Tämä puutarha oli todellakin kekseliäisiyyden, viitseliäisyyden ja vaivannäön puutarha. Puutarhassa oli ihanaa kerroksellisuutta, joka tulee vain ajan kanssa.

   Poista
 11. Näytti olevan luovan ihmisen puutarha. Itselläni loppuu mielikuvitus ja aika tyystin omassa puutarhassa. Ihan mielettömän upea, kiitos että jaoit sen meille muillekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huomaan itsekin, että välillä omassa puutarhassa ja kodissa mielikuvitus meinaa loppua. Tulee niin sanotusti kotisokeaksi eikä osaa ajatella asioita toisella tavalla. Tälläiset inspiraatiopäivät onneksi vähän auttavat mielikuvituksen juoksemisessa. :)

   Poista
 12. Mä NIIN olisin nauttinut juuri tuollaisessa puutarhassa käynnistä. Ehkä tästä sain vähän vinkkejä siihen, miten omaa puutarhaani voisin joskus sisustaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin olisit! Mä tiesin sen. :)
   Kiva, jos sä sait jotain vinkkejä omaan puutarhaan. Puutarha on kodin jatke, siellä voi hullutella ja sitä voi sisustaa just oman mielensä mukaiseksi. Ei tarvitse olla ruusutarha tai perennapenkkiä, jos ei ne tunnu omalta.
   Pistät vaan mielikuvituksen valloilleen!
   Siellä Peikkometsän puutarhassa, mistä oli aiempi postaus, oli virkattu puun ympärille vähän samanlainen virkkaus, mitä sä teit sinne Teeleidiin. Omistaja kertoi, että se kohta puutarhassa kaipasi hänen mielestään väriä, joten hän virkkasi puun rungon ympärille ihanan väripläjäyksen. :)

   Poista

Olen iloinen jokaisesta kommentista!