tiistai 8. maaliskuuta 2016

Hyvää Naistenpäivää!

Happy International Women´s Day!
ハッピー女性の日

Tunnen olevani etuoikeutettu saadessani olla nainen maassa, jossa vietetään naistenpäivää.
Maassa, jossa ei oikeastaan tarvitsisi edes olla koko naistenpäivää.
Maassa, jossa miehet ja naiset ovat oikeasti tasa-arvoisia.
Maassa, jossa minä en ole koskaan kokenut, etten voisi tehdä jotain, koska olen syntynyt tytöksi.
Maassa, jossa tyttövauvasta iloitaan samallalailla kuin poikavauvastakin.
Maassa, jossa naisia arvostetaan ja kunnioitetaan, samallalailla kuin miehiäkin.

Toivotan
Hyvää Naistenpäivää,
niille naisille, joilla ei asiat eivät ole yhtä hyvin!
Toivon, että kaikki tytöt voisivat tuntea olevansa rakastettuja,
oikeudenmukaisesti kohdeltuja ja saisivat viettää lapsuuttaan samallalailla kuin meilläkin.
Toivon, että me voisimme olla esimerkkejä siitä, että naiset voivat kouluttautua ja tehdä työtä, mutta olla myöskin äitejä ja kotona lastemme kanssa, jos niin haluamme.

Toivon, ettei missään maassa tarvittaisi koko naistenpäivää.

Halauksia kaikille ihanille naisille ja tytöille!


Versoja Vaahteramäeltä-blogia voi seurata myös facebookissa, instagramissa,  
Pinterestissä, liittymällä lukijaksi, sekä blogipolun tai bloglovinin kautta.16 kommenttia:

 1. Mukavia ajatuksia,joihin voin samaistua. Mukavaa naistenpäivää myös sinulle!

  VastaaPoista
 2. Naisen asema on muuttunut merkittävästi vielä minunkin eläessäni, vaikka mikään ikäloppu koekaan olevani. Nainen parhaassa iässä! Jokainen ihminen tarvitsee päivittäin välittämistä ja lempeää huomiota. Isoäitini osoitti rohkeutta 1900 -luvun alkupuolella lähtiessään Hailuodosta etelään etsimään elämälleen suuntaa, joka mutkitteli Hämeeseen. Lapsuudessani hän kannusti minua aina opiskelemaan ja tekemään asioita, mistä olen ikuisesti kiitollinen. Siihen aikaan ei paljon kehuja jaettu, mutta mamma taisi senkin taidon. "Kaunista pukee kaikki." tapasi sanoa, kun esittelin asuideoitani. Hyvän illan toivotuksin, Tuija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kommentti!
   Kyllä varmasti naisen asema on muuttunut parempaan suuntaan, varsinkin isoäitien ajoista. On todella hienoa, että on ollut edistyksellisiä naisia, jotka ovat uskaltaneet tehdä omia valintojaan ja kannustaneet nuorempiaan.
   Toisaalta huonona puolena nykyään on varmasti se, että monilla naisilla on kovia vaatimuksia itselleen tai ulkopuolelta tulevia vaatimuksia. Pitäisi olla työelämässä täysillä ja hoitaa myös perhe siinä sivussa hyvin. Jokaiseen aikakauteen liittyy omat ongelmansa. Mutta silti väitän, että meillä on helpompaa kuin Isoäitiemme aikaan.
   Meidän tehtävämme on nyt olla kannustamassa ja rohkaisemassa lapsiamme ja muita nuorempia naisia. Kauniit ja rohkaisevat kommentit kantavat pitkälle! <3

   Poista
 3. Ihana kuva, hienoja ajatuksia. Hyvää naistenpäivää myös sinulle Riina!

  VastaaPoista
 4. Hyvää naistenpäivää myös sinulle.

  VastaaPoista
 5. Ihanan välittäviä sanoja, hella ja nyrkki ovat vielä niin hyvässä geneettisessä muistissa, että tyttöjä täytyy vahvistaa ja kannustaa, heissä on kuitenkin ihana tulevaisuus yhdessä ihanien miesten kanssa!

  Kaunista Naistenpäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Saila!
   Niin, paljon tietysti vieläkin kurjuutta tapahtuu, ihan Suomessakin. Mutta se ei ole pelkästään nais/mieskysymys. Nykyään naisetkin voivat olla väkivaltaisia ym. Se ei tietysti ole hyvää tasa-arvoa.
   Mutta ihana, kun edistystä on tapahtunut paljon. Ja me voimme olla todella rohkaisemassa ja vahvitamassa nuorempia naisia ja myös miehillä on siinä suuri rooli. Isien kehut ovat niitä parhaimpia tytöille, niistä itsetunto ja itsekunnioitus kasvaa rutkasti.

   Poista
 6. Ihanaa naistenpäivää sinullekin Riina! Naisen asema kansainvälisesti tarkastellen on edelleen kovin huono. Suomessa olemme onnekkaita siinä suhteessa. Kiteytit kauniin toivotuksen näille heikomassa asemassa oleville naisille ja tytöille, siihen toiveeseen on helppo yhtyä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kurjenkello!
   On kamalaa ajatella, että vielä nykyäänkin naisten/tyttöjen asema on niin huono monissa Euroopankin maissa, saatikka sitten muualla. Ja kyllä myötätunto on poikalastenkin puolella. On kamalaa, miten esim. lapsisotilaita värvätään monessa maassa.
   Toivottavasti voisi olla edes himpun avuksi tässä asiassa.

   Poista
 7. Kiteytit todella hienosti asian ytimen. Onhan meilläkin edelleen tasa-arvon kanssa tekemistä, ainakin niin kauan, kuin naisen euro on 80 centtiä. Mutta pitkällä olemme jopa moniin Keski-Euroopan maihin verrattuna. Eikä siitä niin pitkä aika vielä ole, kun nainen Suomessakin oli aivan eri arvoinen, kuin tänä päivänä. Sanon usein niille, jotka haikailevat menneitä aikoja sanomalla, että "ennen kaikki oli niin hyvin", että moni asia toki olikin, mutta silti en menneisiin aikoihin vaihtaisi. Muistot vain kultaavat vuodet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Between!
   Kyllä se 80 centtiä on suuri vääryys. Mutta varmasti tuo ero on koko ajan kuroutumassa umpeen. Ja onhan paljon suuria naisjohtajia, joilla on ihan huippuluokan palkkoja.
   Niin, monesti sitä ajattelee aika maalaisromanttisesti isoäitiemme aikaa. Mutta oli romanttisuus varmasti kaukana, kun työtä oli niin paljon ja varmasti todella monella rahasta ja ruuastakin puutetta. Lapsia oli liuta ja niiden hoitaminen oli varmasti työläämpää vaatimattomissa oloissa. Nyt tietysti on kiire ja lapsiakin pitää kuskata joka paikkaan. Mutta se on ehkä vähän itseaiheutettua kiirettä ja työtä.
   Olen itse kiitollinen, että saan elää nyt.

   Poista
 8. Hyviä ajatuksia. Niin monissa maissa on vielä paljon parantamisen varaa. Varsinkin Afrikassa matkustaessa tulee mieleen meidän kaikki hyvät asiat. En todellakaan haluaisi asua jossakin puskassa, köyhissä ja rankoissa oloissa, onneksi ei tarvikaan. Mutta voimme auttaa niitä naisia, jotka siellä asuvat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Eeviregina!
   Monesti matkustaessa huomaa, kuinka hyvin meillä on asiat. Turvallisuus on yksi tärkeistä asioista, joka meillä on vielä suht hyvin moniin maihin verrattuna.
   Pienistä puroista syntyy suuria virtoja. Jokainen voi auttaa omalla, sopivalla tavallaan.

   Poista

Olen iloinen jokaisesta kommentista!