tiistai 25. syyskuuta 2018

Daalia-rakkautta

Daalia 
Dahlia ´Cafe au Lait`
カフェオレダリア

Sellaista vaan halusin tulla teille sanomaan,
että jos ette vielä tienneet,
olen hulluna daalioihin.
Varsinkin valkoisiin ja tuohon latteen. 

Ei mulla muuta, 
annan kuvien puhua puolestaan.
En usko, että tätä suurta ihastumista tarvitsee sen enempää selitellä. :) daalia
Dahlia
ダリアKauniita päiviä!

  

Versoja Vaahteramäeltä-blogia voi seurata myös 
facebookissainstagramissa Pinterestissä, YouTubessa, liittymällä lukijaksi, 
sekä blogit.fi:nblogipolun tai bloglovinin kautta.

26 kommenttia:

 1. En yhtään ihmettele, että olet heikkona daaliohin. Pyörryttävän upeita! Kuvasi vetävät ihan sanattomaksi... Musta on ollut ihanaa, että mä oon tämän sun blogin myötä oppinut monelle kasville/kukalle nimen. Mun maailmassa kun moni on vaan nimeltänsä "kaunis kukka" :) Niinpä olin yks päivä ihan polleena ulkona ja mietin, että tuo tuossa on se kurtturuusu. Meidän lähellä kasvaa niitä paljon. Suuret kiitokset siis tarjoamastasi kasvitietoudesta! Ihanaa alkusyksyä! T. Jankkuliini

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne ovat tosiaan ihan pyörryttävän ihania! <3
   Voi, kuinka kiva, jos blogistani on ollut hyötyä. Kyllähän ne kukat ja kasvit ovat kauniita, vaikka niiden nimiä ei tietäisikään. Mutta nimet jotenkin ikään kuin avartavat näkökykyä. Ihan kuin oppisi uudestaan lukemaan, kun katselee ympärilleen.
   Muistan, kun puutarhakoulussa opettelimme kasveja lehdettöminä. Se tuntui ensin ihan äärimmäisen vaikealta ja jopa tylsältä. Mutta sitten menin omaan pihaan ja ikään kuin silmäni olisivat auenneet. Näin kaikki risut ja puut ja pensaat yksilöinä. Ja kuinka ne erilaisia ja upeita ne olivat ilman lehtiäkin. Siitä sain valtavasti motivaatiota ja tuota kaikkea tietoa olen työssäni sitten tarvinnut monta kertaa.
   Kasvien maailma on niin ihmeellinen, eikä siinä pääse toisaalta kukaan kehuskelemaan. Maailmasta ei kasvit lopu, joten haastetta riittää. Mutta se on vain mielenkiintoista, ei tosiaan pääse kyllästymään.
   Ihanaa alkusyksyä myös sinulle Jankkuliini!

   Poista
 2. Daaliat ovat kauniita! Minä pidän juuri tuon mallisista, mitä sinulla on kuvissasi. Koristedaalioiksiko niitä nyt sanotaan? Yksinkertaiset ja kaktusdaaliat eivät ole niin mieleeni, vaikka muuten kauniita ovatkin. Daaliat ovat myös ihania kimpuissa. Kaunista päivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, kaktusdaaliat ovat terävämpiä ja särmikkäämpiä. Sitten on ihan pallodaalioita, jotka ovat suloisia kuin mitkä. Niitä minä havittelen seuraavaksi.
   Daaliat ovat tosiaan ihania myös kimpuissa. Ja kestävät yllättävän kauan. Jos hallayö uhkaa, menen keräämään kaikki daaliani kimppuihin. Vielä täällä ollaan pysytty plussan puolella. Se hyöty on mäen päällä asumisesta ja järven läheisyydestä. Tänne ei halla ensimmäisenä löydä.
   Kaunista päivää myös Hiidenkiven puutarhaan! <3

   Poista
 3. Ne ovat kyllä upeita, toivottavasti jokunen säilyis autotallissa talven yli.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Daaliat ovat minusta aika helppoja talvetettavia. Itse nostan ne vain pahvilaatikkoon tai paperipussiin ja vien autotalliin. Keväällä sitten nostan ne valoon ja istutan uudestaan. Tänä keväänä tein sen vaan aivan liian myöhään, eikä daaliani meinanneet ehtiä kukkimaan. Ensi keväänä täytyy muistaa ryhtyä hommaan aikaisemmin.

   Poista
 4. Hienoja daalioita sinulla, taidankin käydä omistani poimimassa kukkia maljakkoon kun on luvassa kylmä yö :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pihakeiju! <3
   Minäkin olen tässä arponut, milloin täytyy käydä viimeiset kaunottaret pelastamassa maljakkoon. Mutta vielä ne ovat selvinneet. Täällä ei ole onneksi vielä pakkanen vieraillut.

   Poista
 5. Täysin ymmärrettävä rakkauden kohde. Minäkin rakastan kerroksellisia kukkia.
  Ihanaa tiistaita ihana Riina <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kerrokselliset kukat, esim. daaliat ja krysanteemit ovat uskomattoman kauniita. Ja tuo täydellinen säännönmukaisuus hämmästyttää ja ihastuttaa valtasti.
   Ihanaa keskiviikkoa ihana Outi, sateesta huolimatta!

   Poista
 6. Daaliat ovat upeita syksyn värittäjiä. Minulla(kin?) Cafe au Lait vasta availee nuppujaan. Hellekesän sekoittama vissiin. Toivon mukaan pakkaset pysyisivät vielä poissa, niin se ehtisi kukkimaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla kaikki daaliat ovat niin myöhässä, ihan minun vuokseni. Laitoin ne aivan liian myöhään keväällä multiin. Ensi vuonna täytyy olla nopeampi.

   Poista
 7. This is a gorgeous looking flower! I love how you were able to take photos of the flower before it blossomed. I would love to have these flowers in my garden. Thanks for the share, have a fantastic rest of your day. Keep up the posts.

  World of Animals

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you! <3
   I hope you will have these beauties in your garden next year!
   Have a fantastic and beautiful day!

   Poista
 8. Kauniit valokuvat ihastuttavista daalioista!

  VastaaPoista
 9. Valkoiset kukat ovat ihastuttavia ja tämä pehmeän valkoinen varsinkin! Kuvia seuratessa todella pyörryttää tuo ihanuus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin nämä kukat ovat pyörryttävän ihania! <3 Eikä näihin valkoisiin kukkiin kyllästy koskaan.

   Poista
 10. Daalioita on mahdoton vastustaa, niin ihania ja monenlaisia1 Viime keväänä tuota Cafeta yritin metsästää, kun en ollut erikseen mitään tilaillut - eipä löydy marketeista. Täytynee ensi vuonna jatkaa etsintää. IHANA!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niitä on tosiaan mahdoton vastustaa! Ja aina vaan haluaisi lisää, vaikka omistaakin jo monta kaunista lajiketta.
   Minäkin etsiskelin tuota Cafe Lattea toissa keväänä pitkään. Lopulta Turun reissullamme ajoimme tarkoituksella Flöriin, josta löysin nuo ihanat juurakot. Sen jälkeen näin niitä kyllä täällä meilläkin päin, mutta nyt minun Cafe Latteilla on oma tarinansa. Niistä muistuu mieleen aina tuo Turun reissu.
   Jatka ihmeessä etsintää ensi vuonna ja tuolta Flöristäkin esim. saa myös tilattua postitse tuotteita. Tosin enhän tiedä heidän ensi vuoden valikoimaansa, mutta luulisin, että niitä jostain löytyy.

   Poista

Olen iloinen jokaisesta kommentista!