keskiviikko 13. kesäkuuta 2018

Puutarhassa kaikki hyvin

kiinanpioni
 Paeonia lactiflora 
´Festiva Maxima`
シャクヤク

Tänä keväänä tai kesänä olen jotenkin erityisesti kärsinyt aikapulasta, 
josta olen maininnut aiemmissakin postauksissa.
Nyt alkaa pikkuhiljaa kuitenkin tuntumaan, että kevään perushommat on tehty
ja pääsee paikka paikoin hoitamaan ylläpitotöitä ja 
jopa hieman koristelemaan tai tekemään sellaisia pikkujuttujakin.

 loistokurjenpolvi
Geranium hybrid. ´Johnson´s Blue` 
ゲラニューム‘ジョンソンズブル

Kasvihuoneessa on kasvit olleet muutaman viikon paikoillaan ja 
sinänsä kaikki on ihan ok.
Mutta sellaista sisustelua ja koristelua ei ole vielä ehtinyt miettimään.
Juhannuskin lähenee kovaa vauhtia ja 
kasvaria voisi somistaa hieman keskikesän juhlaakin varten.
Tärkeintä on kuitenkin, että varsinaiset kasvihuonekasvit ovat kasvuvauhdissa.
Ne ovat vielä pieniä, mutta näillä säillä ne pyrähtävät varmasti nopeasti isommiksi 
ja satoa tuottaviksi kasveiksi.Ja iloitsen kyllä valtavasti, kun katselen omia kasvatuksiani.
Siemenestä satoon on aina pitkä matka,
mutta tuota matkaa on ihana seurata.Kaunista keskiviikkoa!

Versoja Vaahteramäeltä-blogia voi seurata myös 
facebookissainstagramissa Pinterestissä, liittymällä lukijaksi, 
sekä blogit.fi:nblogipolun tai bloglovinin kautta.

24 kommenttia:

 1. Hyvin samanlaisin miettein täälläkin mennään. Perushommat ovat lopuillaan ja voi alkaa tekemään jotain pikkujuttuja, kuten sinä osuvasti sanoit. Hommat olisivat edenneet nopeamminkin, mutta nuo kaikenlaiset sääolot - ääri-ilmiöt - ovat hidastaneet suunnitelmia, ja se on joskus vähän hermostuttanutkin.
  Niinpä, siemenestä satoon on pitkä matka, mutta kuljettu matka on aina niin nautinnollinen.
  Leppoisia hetkiä kasvatuksien parissa toivottelee Tuulikki ☀️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Perushommien jälkeen on ihana, kun voi vähän nauttia pikkujutuistakin. Hyötykasvit ja kevään hommat vievät yllättävän paljon aikaa. Varsinkin, kun sään takia tuntee olevansa koko ajan myöhässä kaikesta. Vaikka ei sitä oikeastaan edes ole myöhässä, ainakaan viime vuoteen verrattuna.
   Leppoisia ja nautinnollisia hetkiä puutarhassa myös sinulle Tuulikki!

   Poista
 2. Kasvun ihme on ihanan terapeuttista <3 Täällä vielä hommaa riittää. Daaliat edelleen pääsääntöisesti istuttamatta ulos... Paikkakin pitäisi tehdä. Muuten vissiinkin alkaa hommat olemaan melko mallillaan :D Sanoinkin eilen 11 tunnin möyrimisen jälkeen, että suorastaan odotan sitä, että pääsen pitämään yhden taukopäivän puutarhan hoidosta sitten, kun kaikki on istutettu ja kylvetty. HerraMies jostain syystä nauroi, että senkun näkisi... Mitähän se silläkin tarkoitti??? ;)
  Mukavaa keskiviikkoa Sinulle sinne ihanan kauneuden keskelle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kasvun ihme on tosiaan terapeuttista! Ja myös kasvattavaa itsellekin. Ainakin kärsivällisyys kasvaa, kun kaikki ei tapahdu nyt ja heti.
   Minullakin on yksi daalian juurakko tuolla väliaikaispurkissa. Mutta sinulla taitaakin olla kaikkea niin paljon, ettei me voida samana päivänäkään puhua istutushommista.
   Puutarhassa aika kuluu siivillä, eikä 11 tuntia ole oikeastaan aika eikä mikään. Ja vaikka sitä on tuollaisen möyrimisen jälkeen aivan poikki, samalla on jotenkin niin onnellinen, ettei välipäiviä ehkä maltakaan pitää.
   Mukavaa keskiviikkoa myös sinulle kaiken ihanuuden ja möyrimisen keskelle! Onni on oma puutarha, jossa voi möyriä ja toteuttaa kaikki hulluimmatkin haaveensa. <3

   Poista
 3. Tuo sininen loistokurjenpolvi minusta upein kurjenpolvista,itselläni tuota myös :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on aivan ihana! Ja loistaa kauniisti auringon kanssa.

   Poista
 4. On ihanaa kun pihassa pääsee tekemään vain niitä ylläpitotöitä. Keväänhommat sain tehtyä hyvin ja nyt voin ottaa iisimmin ja nauttia. Muutenkin on mukavaa kun aiemmat kesät ovat olleet sitä peruspihanrakentamista. No, oikeastaan viime kesänä se jo helpotti, mutta nyt enemmän :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keväthommia on aina yllättävän paljon. Ja huomaan, että hyötykasvit vaativat aikaa ehkä eniten. Koristekasvit ovat helpompia.
   Teillä on ollut niin monta ahkeraa kesää, että nyt on nautiskelun vuoro. Ylläpitotyötkin ovat aikaa vieviä, mutta niitä voi tehdä omaan tahtiinsa. Kylvöillä oli tänä keväänä jotenkin erityisen kiire, kun kevät eteni niin nopeasti.

   Poista
 5. Täälläkin on keväthommat tehty ja pääsee nauttimaan enemmän kätten töistä. Tietenkin vapaat kädet keksii kaikkea uutta tekemistä joten suuremmin ei 'huilailla'. Se juuri on niin terapeuttista. Tuo kurjenpolvi on niin kaunis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä ihmeesti tosiaan keksii aina jotain tekemistä. Ei täälläkään ihan aurinkotuolissa levätä. Mutta kasvimaa ja kasvari ovat kunnossa ja vaativat vain huolenpitoa. Monta juttua on pitänyt tehdä, ennen kuin tähän on päästy. Ylläpitotyöt ovat tosiaan terapeuttisia. Vaikka kitkemistäkin on tylsä aloittaa, se on ihan mukavaa hommaa, kun vauhtiin pääsee. Siinä voi samalla miettiä ja rauhoittua.
   Tuo kurjenpolvi ja yleensäkin kurjenpolvet ovat niin kauniita. Ihan mun lemppareita!

   Poista
 6. Minulla ei ole kaikki keväthommat vieläkään tehtyinä. Kalkinlevitys on tekemättä kun sitä ei voi tehdä kuin juuri enne sadetta. Mutta onneksi levityksen voi tehdä mihin vuodenaikaan vaan. Kasvattaminen siemenestä satoon on pitkä matka mutta lopussa on niin huikea palkinto että kyllä matkan kestää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itseasiassa minullakin jäi kalkinlevitys ja nurmikon lannoitus tekemättä, kun odottelin koko ajan vaan sadetta. Kalkita voi onneksi vaikka syksylläkin ja nurmikkolannoitteenkin ehtii vielä levittää ennen heinäkuun puolta väliä. Tuolle kuivalle nurmikolle sitä on aika turhaa heitellä. Täytyy odotella sopivaa sadetta.
   Siemenestä satoon on tosiaan pitkä matka. Mutta samalla se on mukavaa tekemistä ja seurattavaa. Tomaatin kasvatuksessa voi seurata ihmeitä koko ajan. On käsittämätöntä, että niin pienestä siemenestä voi kasvaa jotain niin suurta ja satoisaa.

   Poista
 7. Varmasti ihana tunne kun kiireellisimmät työt on tehty. Millainenhan se tunne mahtaa olla? En ole koskaan kokenut ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, nyt jotenkin helpotti, vaikka ei ne hommat lopu. Enää ei vain ole niin kiire, kun kaikki on kasvamassa. Täytyy vaan hoidella.
   Puutarhassa ei taida koskaan sellaista hetkeä, ettei mitään tekemistä olisi. Ja oikeastaan se olisi aika kurjaaakin, jos ei olisi enää mitään puuhailtavaa. Tai meillä puutarhureilla on tapana keksiä hommia, jos niitä ei meinaa olla. Olemme siinä eksperttejä. ;)

   Poista
 8. Ihanaa satoa on luvassa! Ja on aina mukavaa jos puutarhassa ehtii vähän hifistellä eikä vain tehdä välttämättömiä perusjuttuja. Harvinaista herkkua kyllä sellainen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suuressa puutarhassa meinaa olla aina jotain suuren linjan hommia, ettei hifistelylle ja pikkuhommille meinaa jäädä aikaa. Mutta välillä on kiva unohtaa kaikki järkevä ja tehdä jotain pientä ja kivaakin.

   Poista
 9. Kovasti vaatii työtä kaikki kasvatushommat. Minäkin sain tänään kirsikkatomaatin takapihalle. Meillä oli töissä kevätjuhlat ja sain hoitolapselta tomaatin lahjaksi. Niin onnellinen olen. Nyt minulla on perunaa ja tomaattia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, välillä tuntuu, että onko siinä mitään järkeä. Mutta voi sitä onnentunnetta, kun saa poimia satoa. Silloin unohtaa kaikki homman vaivat ja käytetyt työtunnit. Ja viehän ne muutkin harrastukset aikaa. Eikä kaikista muistakaan harrastuksista saa sellaista konkreettista hyötyä. Puutarhanhoidosta saa kuitenkin satoa ja mielenvirkistyksestä puhumattakaan. <3
   Oi, sullahan on nyt ihan perustarpeet koossa, kasvilahjat ovat ihania muistamisia! Niistä on iloa pitkään.

   Poista
 10. Kurjenpolvessasi on tosi samanoloiset kukat kuin Philippe Vapelle -kurjenpolvessa on meillä mökillä. Nuo tosin näyttävät vielä sinisemmiltä, Philipet shiftaavat violettiin. Tule kurkkaamaan uusinta postaustani, siellä on ihana löytö Vakka-Taimesta, onko sinulle entuudestaan tuttu kasvi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävin oikein googlettamassa tuon 'Philippe Vapellen'. Oi, kuinka kaunis se onkaan! Ja tosiaan siinä on hieman vaaleammat kukat. Ja ehkä vähän "suonikkaammat".
   Kävin kuolailemassa uusinta postaustasi. Sulla on ollut ihan mahtava päivä. Ihanat kasvilöydöt ja huippua, että näit Marjankin.

   Poista
 11. Onneksi aikaa on vielä kaikkeen. Kesä vasta alussa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä! Nuo lauseesi ovat ihanan rauhoittavat. Tänä keväänä on tuntunut, ettei vuodenaikojen perässä ole meinannut pysyä. Lämmin sää on sekoittanut sekä luonnon, että tarhurin ajantajun.

   Poista
 12. Itse siemenestä kasvatettujen kasvien kasvun seuraaminen onkin todella iloa tuottavaa ja palkitsevaa.
  Kesä on tosiaan vasta alussa. Nautitaan täysillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on jotenkin erityisen nautinnollista ja ihmeellistä!
   Nyt on tosiaan nautinnon aika. Täytyy oikein tuijottaa kalenteriin, että ymmärtää, missä vaiheessa kesää ollaan.

   Poista

Olen iloinen jokaisesta kommentista!