perjantai 23. helmikuuta 2018

Erilaisia näkymiä


Kun blogia kirjoittaa vuosia
ja kuvaa samaa puutarhaa,
kuvakulmat pysyvät usein tylsistyttävän toistuvina.
On vaikeaa hahmottaa,
miltä Vaahteramäki näyttää teistä lukijoista.

Selailin kuvia viime kesältä
ja havahduin, että on tuhansia kuvia,
jotka eivät koskaan päädy blogiin syystä tai toisesta.
Nyt ajattelin julkaista tässä postauksessa
muutaman kuvan, 
joissa puutarha näyttäytyy ehkä hieman eri näkövinkkelistä kuin yleensä.

Näissä kuvissa on ehkä ollut vikana,
juuri auringon ja valotuksen puhkipoltto.
Mutta tässä vaiheessa vuotta,
tuntuu tärkeältä nähdä tuo vihreys ja vehreys,
jonka on jo autuaallisesti melkein unohtanut.juhannusruusu
Rosa spinosissima ´Plena` (ent. pimpinellifolia Plena)  
ロサ スピノシッシマ


purppuraheisiangervo
Physocarpus opulifolius 'Lady in Red'Kevätaurinko tule ja paista,
polta vaikka kuvat puhki,
kunhan valaiset ja tuot kevään tullessasi! :)

Blogiystävät, olisi mukava nähdä teidänkin puutarhasta
sellaisia kuvakulmia, joita ei usein blogissanne näy.
Vink vink....

 

Versoja Vaahteramäeltä-blogia voi seurata myös 
facebookissainstagramissa Pinterestissä, YouTubessa, liittymällä lukijaksi, 
sekä blogit.fi:nblogipolun tai bloglovinin kautta.

28 kommenttia:

 1. No eipä valittamista noissakaan kuvakulmissa! Pihasi on niin kaunis ja ihanan iso! Upea juhannusruusu, jolla on oikeasti tilaa kukkia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sirkku! <3
   Itsekin olin jo oikeastaan unohtanut, miten rehevää kesällä onkaan. Ja tuo juhannusruusu on mun lemppari ja tosi tärkeä tunnearvoltaankin. Olen kasvattanut sen muutamasta hassusta juurakosta, jotka olen kaivanut tätini juhannusruususta. Alkuvuosina tuntui, ettei se kasva mihinkään. Niin vaan siitä on vuosien myötä tullut upea ja runsaasti kukkiva etupihan kaunotar.

   Poista
 2. Upealta näyttää kaikista kulmista. Ei tuo pieni puhkipalaminen mitään haittaa. Aurinko jo paistelee ihanan lämpöisesti, vielä kun nuo pakkeset loppuisivat, niin kevät voi alkaa! Vihreyttä kaivataan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! <3
   Vihreyttä tosiaan kaivataan! Vaikka ulkona näyttää todella kauniilta, kun ikkunan läpi katselee. Pakkanen paukkuu kuitenkin kahdessa kympissä, joten ulkona voi vähän nenänpäätä kipristellä.

   Poista
 3. Ihanalle näyttää!
  Jotenkin minultakin jää postaamatta en aurinkoisen päivän kuvat...ei muka kivoja :) Tässäpä huomaan että ovathan ne..
  Puutarhasi on vallan ihana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pirjo! <3
   Aurinkoisena päivänä kuvaus on kyllä tosi hankalaa. Yleensä kuvaankin joko illalla tai aamulla, kun aurinko ei ole noin raaka. En ollut ajatellutkaan asiaa, mutta monen ulkomaalaisen mielestä missään ei ole näin raakaa aurinkoa kuin Suomessa. Japanilainen ystäväni sanoi, että heillä on sentään kosteus, joka jotenkin kompensoi aurinkoa. Mutta meillä hänen mielestään auringonpaiste on jotenkin kuivaa ja raakaa, ilman kosteutta. Ehkä kosteuskin vaikuttaa suotuisasti valotukseen.
   No, meillä on muka aika vaikeat kuvausolosuhteet vähän aina. Yleensä on liian pimeää ja kesällä sitten aurinko paistaa liikaa. Niihin selityksiin on hyvä nojautua, kun kuvat eivät ole omasta mielestä onnistuneita. ;D

   Poista
 4. Voi että miten kaunis teidän puutarha onkaan! Kesäkuvia katselee vaikka kuinka, ikinä niihin ei kyllästy. Kiva tuo maksaruohopenkkikin, omani tein viime syksynä. Voi miten niitä kevään sipulikukkia on jo ikävä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Eeviregina! <3
   Kesäkuvat ovat niin terapeuttisia ja piristäviä. Tuo vihreys on valloittavaa ja sitä ei tosiaan meinaa enää edes muistaa. On ollut niin kauan valkoista. Onneksi kaivatut sipulikukat ovat pian täällä!

   Poista
 5. Pelkästään sun rinteestä ja portaista saisi loputtomasti erilaisia kuvia. Pelkästään kasveja on siinä niin tuhottomasti. Valon ja varjon leikki on rinteessä ihana. Kulku on niin herkullinen! Samoin reuna-alueet ei juuri näy, vaikka niissäkin sulla kasvaa vaikka ja mitä. Sieltä sit kans :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Ihana! <3
   Valon ja varjon leikki on tosiaan ihana tuolla rinteessä. Se asettaa myös haasteita, jos haluaa kuvata laajoja alueita. Silloin jää aina joku paikka ihan pimeäksi ja toinen kohta taas puolestaan ylivalottuu.
   Nuo reuna-alueet jäävät tosiaan usein kuvaamatta. Täytyykin ehkä kaivella postilaatikon seudun kuvia tai kompostorin luonakin mulla on aika ihania kasveja! ;D

   Poista
 6. Enpä usko, että olen koskaan nähnyt kuvia teidän kodin seinustalla olevista kukkapenkeistä. Ihania uusi kuvakulmia, ainakin minulle teidän piha aukeni nyt paremmin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, eli tällä postauksella oli tarvetta. Sitä tulee niin sokeaksi, miltä tämä Vaahteramäki näyttää blogin kautta, kun itse katselee sitä livenä. Meillä on käynyt joskus pari valokuvaajaa. Heidän työtään on ollut hauska seurata. He valitsevat ihan eri kuvakulmia, kuin itse yleensä tekee. Oikein ihmettelee, ai tuoltakin suunnasta voi kuvata. :)

   Poista
 7. Ihania kuvia kauniista puutarhastasi. En kyllä ehtinyt laisinkaan vahtia kuvien teknisiä ominaisuuksia, kun innoissani katsoin hyvin hoidettua pihaa ja ahmin kasvien kirjoa. Kiva, että rohkenet esittelemään puutarhaasi. Kyllä sitä kelpaa esitellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Between! <3
   Täytyykin oikein haastaa itseään kuvamaan eri paikkoja ensi kesänä. Sitä vaistomaisesti marssii kuvaamaan aina samoista paikoista.
   Minusta on ollut niin mukava katsella teidänkin puutarhan laajempia kuvakulmia, kun olet esitellyt sitä viereisen tontin raivausta ja siitä seuranneita asioita.

   Poista
 8. Sitä jotenki urautuu, oman puutarhan kuvaamisen kans. Ittellä on tiätenki suasikkipaikat, joita tuloo kuvattua huamattavasti enemmä ku muuta puutarhaa.
  Mutta Vaahteranmäki on täynnä hianoja kuvakulumia. Ei olisi joka kuvasta teirän puutarhaksi tunnistanukkaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Navettapiika! <3
   No, tällä postauksella oli totisesti tehtävänsä, jos et joistain kuvakulmista edes paikkoja Vaahteramäeksi tunnistanut. On niin vaikeaa ymmärtää, mistä olen oikein kuvia näyttänyt ja miten ne teille lukijoille hahmottuu.
   Mä oikein havahdun, kun joskus menen aina seisomaan samoille paikoille ja napsaan sitten kuvan. Esimerkiksi tuolla alapihalla on varmaan kohta kengän jäljet maassa, kun kuvaan rinteen yleensä aina samasta paikasta.
   Nyt täytyy ottaa itseään niskasta kiinni ja miettiä kuvakulmia vähän laajemminkin.

   Poista
 9. Runsasta, rehevää, kukkaisaa ja vehmasta on puutarhasi! Pitää nyt perehtyä tarkemmin koko blogisi historiaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, jos postaus innosti tutkimaan blogia tarkemmin! <3
   Ihmettelin itsekin, kuinka vehmaalta ja rehevältä puutarha näyttää näissä kuvissa. Ja sellainen perinteisyyskin jotenkin näkyi selvästi. No, aika perinteinen maalaispiha tämä onkin, tosin joillain erikoisuuksilla höystettynä.

   Poista
 10. Ihanaa kukkaloistoa!

  Minun puutarhastani tulee tänä kesänä uutukainen. Syksyn salaojakorjaus saatiin kuntoon juuri ennen lumien tuloa. Saa nähdä, miten hätämajoitukseen toisaalle puutarhassa siirtämäni kasvit talvesta ovat selvinneet. Joka tapauksessa puoli puutarhaa tulee olemaan ihan uudessa mallissa heti kun pääsen hommiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sussi! <3

   Oi, sulla onkin jännä kevät ja ihan uusi aloitus! Sulla varmasti jo sormet syyhyää tositoimiin. Toivotaan, että kaikki kasvit ovat selvinneet loistavasti hätämajoituksesta ja aloittavat uuden kukoistuksensa, kun pääsevät takaisin kotiin.

   Poista
 11. Olipa virkistävää nähdä tuollainen määrä ihastuttavaa vehreyttä talven ja pakkasen keskellä. Kiitos siitä.
  Paitsi vakiopaikkoihin, olemme kuvaajina kaavoihin kangistuneet myös vakiosäihin. Missä ovat sadekuvat tai myrskytuulet?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vihreys ja vehreys tuntuvat niin virkistävältä talven valkoisuuden keskellä. Vaikka olemme kyllä saaneet nauttia kauniista talvestakin, ei se silti kesää voita.
   Olen itse myös miettinyt tuota sääjuttua. Olenkin ajatellut oman blogin kohdalla, että puutarhablogin yksi tehtävä on olla päiväkirjamainen ja dokumentoiva. Eli on tärkeää, että sään vaihtelut ja epäonnistumisetkin ovat postaustenaiheita. Me kaikki puutarhurit olemme sään armoilla ja painimme samojen ongelmien kanssa. Sen tähden on hyvä pohtia rehellisesti, mitä voi itse tehdä ja vaihtaa kokemuksia.
   Olisihan se kiva, jos kaikki kuvat olisivat kauniita ja aina paistaisi aurinko. Mutta kyllä ne kurjat ja rumat säätkin tähän puutarhanhoitoon kuuluvat.

   Poista
 12. Kiitos, tuli tarpeeseen nämä kuvat. Vaikka onhan tämä pakkanen helpompi sietää auringon paistaessa niin ei se silti kesää voita. Tokassa kuvassa on taustalla jokin kasvi jossa vaaleanpunaiset kukat, onko se ruusu?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, jos kuvat piristivät! <3
   En ole niin ahdistunut talvesta tänä vuonna, kun aurinko on alkanut noin kauniisti paistella. Vaikka ei minusta talvi-ihmistä silti saa.
   Tokan kuvan taustalla näkyy tosiaan vaaleanpunainen ruusu, papulanruusu (Rosa Pimpinellifolia-Ryhmä ´Papula´). Aivan ihana ruusu! <3

   Poista
 13. Kyllä on nättiä ja vehreää. Teillä on mukavasti vielä laajoja nurmialuitakin, vaikka kukkivia ja istutettuja alueita onkin runsaasti.
  Muistatko mikä on tuo valkoinen pioni nimeltään? Entä onko tuo joku rikko vai mikä tuossa viimeisessä kuvassa oleva punertava kasvusto?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maatuska! <3 Meillä on tosiaan laajoja nurmialueita, ainakin leikatessa se siltä tuntuu. ;)
   Mutta tykkään, että nurmi ja selkeät alueet tuovat myös istutukset paremmin esille.

   Tuo valkoinen pioni on kiinanpioni ´Duchesse de nemours` (Paeonia lactiflora ´Duchesse de nemours`). Ja tuossa viimeisessä kuvassa punertava kasvusto on kukintansa ohittanut valkomaksaruoho (Sedum album). Se on ihan vihreä lehtinen ja valkokukkainen alkukesästä, mutta loppukesästä muuttuu vähän tuolaiseksi punaiseksi ja ehkä aika suttuiseksikin. Joskus kiskon vanhoja kasvustoja ihan reilulla kädellä loppukesästä pois. Se siementää aika lahjakkaasti, joten ei häviä vaikka olisikin vähän kovakourainen.
   Taaempana samassa kuvassa oleva valkokukkainen kasvi on taas isorikko (Saxifraga hostii).

   Poista
 14. On sulla vaan kaunista siellä. :) Uudehkona lukijana odotan innolla ensi kesän kuvakulmia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, kiitos Pipo-otus! <3
   Ihanaa meille kaikille, kun uusi kesä on tulossa. Yritän kiinnittää huomiota erilaisiin kuvakulmiin. :)

   Poista

Olen iloinen jokaisesta kommentista!