sunnuntai 25. helmikuuta 2018

Kuusi kuvaa kesästä

 lehtoakileija
Aquilegia vulgaris 
オダマキ 尋常性

Nyt kun pakkanen paukkuu ja 
kesä tuntuu olevan vielä kaukana,
on kiva fiilistellä kesän tunnelmia.
kuusi kuvaa kesästä-haasteen jo monta kuukautta sitten.
Hämäläisenä vastaan haasteeseen näin viiveellä.
Olipa niin ihanaa selailla kesäkuvia.

Näihin kuuteen kuvaan valikoitui sellaista kesän tunnelmaa
ja väriä, jota talvella ei muista olevankaan.

  laukka
Allium
アリウム

 Paeonia lactiflora 
´Festiva Maxima`
シャクヤク しゃくやく

isotähtiputki
Astrantia major
great masterwort
アストランティア・マイオール


Viime kesään kuului olennaisena osana 
kasvihuone.
Tulen varmasti koko loppuelämäni muistamaan kesän 2017 
ajankohtana, jolloin vuosien kasvihuonehaave toteutui.Mitkä asiat tai kasvit sinulle jäivät selkeimmin mieleen viime kesästä?
Ja nyt ei saa sanoa, että satoi joka päivä.
Niin satoikin, mutta yritetään unohtaa se. ;)

 

Versoja Vaahteramäeltä-blogia voi seurata myös 
facebookissainstagramissa Pinterestissä, YouTubessa, liittymällä lukijaksi, 
sekä blogit.fi:nblogipolun tai bloglovinin kautta.

28 kommenttia:

 1. Ihkuja luontokuvia. Tulee ihan mahdoton kevät- ja kesäkaipuu. Ulkona paistaa toki aurinko, mutta kun avaa ulko-oven pöllähtää kasvoille kunnon pakkanen ja tuleekin kiire takkatulen lämpöön. Silti, on tämä hienoa aikaa suunnitella ja ideoida tulevaa. Lumen alla sykkii uusi kevät <3 En edes halua ajatella, kuinka sateinen kesä voi olla. Tässä kohdin on se hassu piirre, että uskoo aina aurinkoiseen jaksoon. Tuo isotähtiputki on muuten jotenkin ihan taiteellinen kukka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Titta! <3
   Lumen alla sykkii tosiaan uusi kevät! Sen ajatteleminen saa ihania fiiliksiä ja se herättää myös toivoa. On ihmeellistä, että tuolla pakkasessa ja lumen alla voi mikään olla elossa ja hengissä. Mutta niin vaan juuristot ja puuvartiset kasvit ovat elossa ja sopeutuneet tähän Pohjolan ilmastoon.
   Isotähtiputki on todella kaunis ja sen kaikki vaiheet ovat kauniin kuvauksellisia ja taiteellisia.

   Poista
 2. Ihanan muhkea pioni. Olisipa jo pionien aika! :) Myös viimeinen kuva on aivan ihana, tulee mieletön kaipuu kauniisiin kesäiltoihin.
  Yhtä lailla muistelen viime kesää ensimmäisenä kasvihuonekesänä. Uutta oli paljon: tomaattisatoa, paprikoita, kurkkuja ja chilejä, joista on aikasemmin voinut vain haaveilla. Ja tietysti tuli myös paljon oppeja ensi kesään.
  Mukavaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pionien aika on niin upeaa! Viime kesänä pionien kukinta oli vielä normaalia pidempi, viileiden säiden vuoksi. Niistä sai nauttia ihan ennätyksellisen pitkään.
   Kesäillat ja -aamutkin ovat ihan parhautta. Silloin värit ja valot ovat jotenkin pehmeämmät, kuin keskellä kirkasta päivää.
   Sinulla on ollut myös mahtava kesä. Kyllä kasvarin omistaminen on jokaisen puutarhurin onnen täyttymys. Viime kesän säät sen osoitti vielä selvemmin.

   Poista
 3. Onpa kauniit kesäkuvat. Upea tuo pioni. Sinulla on niin kaunis pihapiiri. Mukavaa sunnuntain jatkoa!

  VastaaPoista
 4. Vastaukset
  1. Kiitos ihanan haasteen heittämisestä Pirjo! <3

   Poista
 5. Viime kesästä muistan ihanan pitkään kukkineet pelargoniat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pelargonit ovat niin kauniita ja niihin ei kyllästy koskaan. Pelargonit kukkivat viime kesänä todella hyvin, jos eivät olleet ihan taivasalla vesisateessa. Tajusin vasta loppukesästä siirtää monet aarteeni kasvihuoneen suojiin. Siell kukkaloisto parani sateelta suojassa.

   Poista
 6. Ihania nuo pelkistetyt kuvat. Niissä on jotain japanihenkistä. Oli tosiaan sateinen kesä. Toivottavasti seuraava on erilainen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! <3
   Toivotaan kaikki, että ensi kesä olisi sellainen kunnon kesä. Ei liian kuiva, eikä liian märkä, vaan sellainen normaali. Nyt on monta kesää ollut aika kehnoja, jospa olisi paremman kesän vuoro vihdoin viimein. Pakko olla!

   Poista
 7. Kasvihuone pelasti koko viime kesän. Siellä ei satanut, ja oli lämmintä. Tomaattien ja chilien kanssa viihtyi kurjemmallakin kelillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin! Kasvihuone oli pelastus! Sekä lämpötilan, että sateensuojan takia. :)

   Poista
 8. Upeita kuvia! Olihan viime kesässä varmasti hyvääkin; Aivan kuin sinullakin, kasvi-/puutarhahuoneen ensimmäinen kesä oli meilläkin ja se nosti kyllä paljon tunnelmaa, eikä sisällä huoneessa huomannut kurjaa säätä. Puutarhavieraat ja -vierailut olivat myös osa viime kesän iloja, samoin uusi Suomi100- kukkapenkki, jonka parissa ahersin kaiken kesää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sirkku! <3
   Viime kesässä oli paljon hyvääkin. Ja vaikka satoi paljon, kyllä se aurinkokin paistoi. Ja kyllähän siitä sateesta moni kasvi tykkäsikin.
   Ihana, kun monella puutarhaystävällä on ollut samanlainen onnellinen, ensimmäinen kasvihuonekesä. Se nosti fiilikset niin kattoon, että monena päivänä ei kurjaa säätä edes huomannut.
   Puutarhavieraat, -ystävät ja omat -vierailut ovat kyllä tämän harrastuksen suola. On ihana fiilistellä saman henkisten puutarhaihmisten kanssa ja vaihtaa kokemuksia. Ja jokaiselta puutarhavierailulta saa aina vinkkejä ja ideoita. Siksi ´Avoimet puutarhat`-päivä on loistokeksintö. En tosin itse ole vielä rohjennut avaamaan puutarhaani tuona päivänä, mutta olen vieraillut ahkerasti muiden puutarhoissa.
   Suomi 100-vuotta -aihe oli ihana inspiraation lähde moneen puutarha- ja kukkajuttuun. Varsinkin, kun sinivalkoisuus taitaa olla niin monen suomalaisen lemppariväriyhdistelmä.

   Poista
 9. ..satoi ja satoi, muuta ei ihan koko ajan kuitenkaan. Pionit kukkivat...paljon kukintaa oli ja perhosiakin viimein. Kasvarissa oli kiva puuhastella sateen ropistessa kattoon ja satoakin tuli paitsi kurpitsoista. Vuodet eivät ole veljeksiä - nyt on 'oikea talvi' jota toivottavasti seuraa 'oikea kesä'.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi ei tosiaan sadellut koko ajan kuitenkaan... Ja ehkä me muutaman vuoden päästä, emme muista koko sadetta, tai ainakaan niin selvästi.
   Nyt tosiaan toivotaan tuota kunnon oikeaa kesää. Pakkohan se on välillä tulla! :)

   Poista
 10. Kesä, mikä ihana sana:)
  Viime kesänä kasvatin ensimmäistä kertaa vesimelonia, ja saatiin yksi ihana herkku;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesä ja kevätkin ovat niin ihania sanoja! Niihin liittyy niin paljon lupauksia, odotuksia, haaveita ja fiiliksiä. En usko, että talvi ja syksy ovat niin täynnä odotuksia ja samalla tunnelatauksella ladattuja. Tai ehkä jos on hiihtäjä tai talviurheilukeskuksen yrittäjä.
   Tuo vesimeloni pitäisi kyllä kokeilla joskus. Oma kasvattama vesimeloni kuulostaa jo ajatuksena niin herkulliselta.

   Poista
 11. Ihania kesäkuvia! Omia lemppareitani olivat viime kesänä ensimmäistä kertaa kokeillut daaliat sekä ”throw & grow” - siemensekoitukset, joista kasvoi ihania yllätyksiä😊 Hirveän ikävä on kesää, onneksi ollaan jo voiton puolella talven suhteen. Aurinkoisia kevätpäiviä sinulle!

  VastaaPoista
 12. Kiitos Anni! <3
  Daaliat ovat aivan ihania, mutta noista ”throw & grow” - siemensekoituksista en ole ennen kuullutkaan. Niihin täytyykin tutustua, yllätykset kuulostavat tosi ihanalta. :)
  Onneksi tosiaan ollaan voiton puolella talven suhteen ja kesä on lähempänä kuin koskaan.
  Aurinkoisia kevätpäiviä myös sinulle! <3

  VastaaPoista
 13. Pitääkin katsoa mitä meidän omppupuu sanoo, verkko on lumen peitossa, kun lunta on tänä talvena aivan valtavasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänä vuonna puput pääsee tosi korkealle lumen avulla. Itsekin hämmästyin hassua oksiston kärkien tasoitusta. Ihan kuin hiukset olisivat tasoitettu. Onneksi runko oli verkon suojissa, eikä omppupuu tuosta pikkuisesta tasoitusleikkauksesta kärsi.

   Poista
 14. Vastaukset
  1. Kiitos Kruunu Vuokko! <3
   Kesä on niin kaunista aikaa!

   Poista

Olen iloinen jokaisesta kommentista!