keskiviikko 25. lokakuuta 2017

Tallinnan tunnelmaa


Taidan kuulua niiden harvojen suomalaisten joukkoon,
joille Tallinna on aika vieras kaupunki.
Olen käynyt siellä vain pari kertaa ohikulkumatkalla.
Ja täytyy myöntää, että minulla on ollut hieman ennakkoluuloja kaupungista.

Piipahdimme viime viikonloppuna minilomallamme Tallinnan vanhassa kaupungissa
ja se kyllä hurmasi minut kertaheitolla.
Emme parin tunnin aikana ehtineet kuin kävellä satamasta vanhaan kaupunkiin
ja takaisin, mutta kaikki entiset mielikuvat katosivat sen kävelyn aikana.
Kaikkialla oli niin kaunista, siistiä, mielenkiintoista ja viehättävää,
että Tallinna lumosi minut täysin.


Uuden ja vanhan liitto oli todella harmonista ja 
kaunista katseltavaa.


 Kauniit kahvilat ja terassit olivat sunnuntaiaamuna suljettuja,
mutta tunnelma oli silti aistittavissa.
Vinkkejä omalle terassillekin sai napattua helposti.


 Kaikkein kauneinta oli vanha arkkitehtuuri
ja sävymaailma.
Niiden lumoissa räpsin valtavasti kuvia,
joita en malta olla lataamatta tänne blogiinkaan aivan liikaa.
Voi vain kuvitella mielessään, 
mitä kaikkea nuo kauniit rakennukset ovat ehtineetkään nähdä.
Ihanaa, että ne ovat säilyneet ja niistä on pidetty huolta.
Tervetuloa kuvaretkelle!


Aivan varmaa on,
että palaan tähän kauniiseen kaupunkiin uudelleen 
ja ajan kanssa. 
Kasvitieteellinen puutarha ja monet muut kohteet on nähtävä.

Ostoksia emme tehneet juurikaan.
Yksi kaunis, juuri minun näköinen kauppa oli avoinna
ja siitä kerron vielä joskus myöhemmin.
Esittelen teillä ihanat, pienet löytöni
ja ne liittyvät puutarhaan....Versoja Vaahteramäeltä-blogia voi seurata myös 
facebookissainstagramissa Pinterestissä, YouTubessa, liittymällä lukijaksi, 
sekä blogit.fi:nblogipolun tai bloglovinin kautta.

32 kommenttia:

 1. Taliinna on aivan ihana ja on suorastaan häkellyttävää, miten lähellä se on ja nopeasti sinne pääsee - ja kaupungissa on aivan erilainen, eurooppalaisen kivikaupungin tunnelma, kuin meillä missään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tallinna on tosiaan lähellä ja siellä on mahtava tunnelma. Me suomalaiset olemme itse tainneet tehdä sille vaan "viinaralli"-maineen. Siellä oli tosiaan sellainen eurooppalainen hienostunut ja satumainen tunnelma.
   Menen kyllä uudestaan tutkimaan kaupunkia tarkemmin.

   Poista
 2. Minä olen vain kerran käynyt viikonloppureissun Tallinnassa, ja oikeastaan koko ajan vietin tuolla vanhassa kaupungissa. Se on kyllä mielettömän kaunis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, onhan niitä muitakin aika noviiseja. :)
   Sulla tosin on enemmän kokemusta Tallinnasta. Minä olen ollut kerran puutarhamatkalla muualla Virossa ja kerran kylpyläreissulla Pärnussa. Nekin olivat todella ihanat kokemukset.
   Tallinnaan aion kyllä mennä vielä uudestaankin. Siellä on varmasti vaikka mitä nähtävää.

   Poista
 3. Oi, siellä oli vielä noin vihreää! Minullakin oli aikoinaan ennakkoluuloja kaupunkia kohtaan, mutta vuosien varrella olen käynyt kierroksilla siellä ja joka kerta löydän uutta, mielenkiintoista katsottavaa. Uusia rakennuksia, vanhaa rosoisuutta, vanhojen tehdasalueiden uusiokäyttöä (Telliskivi) ja olemme löytäneet meille sopivan, kivan pienen hotellinkin sieltä. Viime kerrasta on taas liikaa aikaa ja silloin siellä oli harmikseni joka päivä kamalat sateet. Eipä paljoa viitsinyt kameraa sateessa kuljetella. Seuraavaa matkaa suunnitellen ja odottaen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika ruskaista siellä oli, mutta joidenkin kapeiden katujen suojissa oli vielä mahtavan vihreää. Sattui todella kiva ilma, ei satanut eikä tuullut. Oli mukava kävellä rauhassa ympäriinsä. Yhden kerran olen ollut siellä kaatosateella. Kiersimme taksilla hieman jossain, mutta emme oikeastaan sateen takia edes taksista nähneet mitään.
   Minusta kaupungissa oli osattu hienosti yhdistää vanha rosoisuus ja uudempi tyyli. Kumpikin jotenkin tuki toisiaan, eikä ne tuntuneet yhtään eriparisilta.
   Täälläkin on jo seuraava reissu haaveissa! :)

   Poista
 4. Ihana Tallinna, ja ihania kuvia oot ottanut sieltä <3 Mä oon kyllä käynyt useamman kerran Tallinnassa, mutta sinne on aina yhtä kiva mennä kauniita rakennuksia ihailemaan.

  ♥: Linda/Revontulipalo

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Linda!
   Oli todella kaunista ja siitä taitaa tulla mun vakkari vierailukohde.
   Käväisin muuten ihanassa blogissasi. Kiva, kun kommentoit, niin löysin tieni sinne. Tulen uudelleen blogiisikin vierailulle, Tallinnan lisäksi. ;)

   Poista
 5. Tallinna on vienyt myös minun sydämeni. Upea ja kaunis kaupunki ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se taisi jättää minunkin sydämeeni ikuisen jäljen. <3

   Poista
 6. Olen käynyt vuodesta 2002 lähtien Tallinnassa parhaimmillaan neljä-viisi kertaa vuodessa. Viime vuosina yhä enemmän on tullut kierreltyä myös ydinkeskustan ulkopuolella. Olen nähnyt siellä tapahtuneen muutoksen ja kehityksen. Etenkin vanha kaupunki on ihastuttava arkkitehtuureineen, kahviloineen ja pienine puoteineen. Tykkään toki Tukholmastakin, mutta Tallinnaan on niin helppo ja nopea mennä. Parissa tunnissa on keskiaikaisessa Hansa-kaupungissa, eikä hotelliyöpyminenkään taloutta kaada. Tallinnan ja sen ympäristön puutarhanähtävyyksien kahlaamisessa olen vasta alkutaipaleella. Niihin kesäaika on ehkä parasta, sillä talvi on Tallinnassa aika samanlainen, kuin meidän etelärannikolla; tuulista, märkää ja pimeää. Nyt edellisestä käynnistä tulee miltei vuosi ja seuraava reissu onkin marraskuun lopulla. Odotan jännityksellä, mitä kivaa olet Tallinnasta löytänyt, sillä omaan matkaani mahtuu vielä ohjelmaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sä ootkin varsinainen Tallinnan konkari.
   Tallinnaan on tosiaan paljon helpompi, nopeampi ja halvempi mennä kuin Tukholmaan. Ja nähtävää riittää.
   Olisi aivan ihana lähteä Tallinnan seudulle oikein pitkälle puutarhareissulle saman henkisten ystävien kanssa. Pitäisiköhän alkaa suunnittelemaan Tallinnan reissua seuraavaksi bloggaritapaaamiseksi?

   Poista
 7. Tallinna on kaunis kaupunki ja niin lähellä. Monet rakennukset Vanhassa kaupungissakin pääsivät rapistumaan tosi huonoon kuntoon, mutta niitä on kunnostettu todella upeiksi itsenäistymisen jälkeen. Tallinnan museovirasto valvoo erittäin tarkkaan rakennusprojekteja. Näitä kuvia katsellessa alkoi tehdä mieli Tallinnaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On mahtava, että rakennuksia on kunnostettu ja vanhaa kunnioittaen. Kaupunki on todella arvokas kulttuurinähtävyys ja täynnä kaikkea upeaa.
   Meidän täytyy kyllä alkaa kehittelemään reissua Tallinnaan puutarhaporukalla. :)

   Poista
 8. Miten kauniita kuvia! Itsekään en ole kovinkaan usein käynyt Tallinnassa vaikka tuossa ihan vieressä se olisi. Nyt mielenkiinnolla odotan, mitä olet tuonut sieltä tuliaisiksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mari!
   Minäkin ihmettelen, miksi en ole siellä käynyt kuin muutaman kerran aiemmin.
   Kerron myöhemmin mihin hurahdin Tallinnassa, kun saan ne viriteltyä tänne kotiin.

   Poista
 9. Tallinna on tavattoman kaunis kaupunki. Kuvasi ovat ihania.

  VastaaPoista
 10. Kauniita kuvia kauniista kaupungista. Kiva kun sinäkin olet tykännyt Tallinnasta. Minulla on useita vuosia siitä kun olen käynyt siellä, olisi varmasti mukava mennä taas uudelleen. Mukavaa viikon jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anneli!
   Tallinna on kyllä vierailun arvoinen kohde. Sinne on varmasti kiva mennä yhä uudelleen, aina löytää uutta katseltavaa.
   Mukavaa viikonjatkoa myös sinulle!

   Poista
 11. Hih...minä olen varmaan jo kohta suojelukohde, koska en ole ikinä käynyt Tallinassa!!!!! :D Joten sinun on otettava minut ensi kerralla mukaasi ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih! Mä oon kyllä vähän samaa sarjaa... En voi mun Tallinnan piipahduksilla kehuskella.
   Pitäisköhän meidän oikeasti alkaa suunnittelemaan ensi kesän bloggaritapaamista Tallinnaan, niin kuin tuolla ylempänä Betweenille ja Cherille ehdottelin???

   Poista
 12. Tallinna on hieno paikka, vaikka käyn siellä 1-2 kertaa vuodessa niin aina vaan riittää uutta nähtävää sekä aikuisille että lapsille. Vanha kaupunki on kunnostettu hienoksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siellä varmasti riittää katseltavaa, vaikka olisi käynyt aiemminkin monia kertoja.
   Olen aina innoissani seurannut sun Turin markkinoiden kasvisaaliita. Sinne ois joskus kiva päästä.

   Poista
 13. Tallinnan vanha kaupunki etenkin puhuttelee upeilla rakennuksillaan. Ruoka on hyvää ja liikkeissä paljon mielenkiintoista katseltavaa ja ostettavaa. Hieno kaupunki kaikkineen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruoka ja liikkeet jäivät multa ihan sivusuun, kun oli varhainen sunnuntaiaamu. Eli sinne on tosiaan pakko päästä uudelleen kokemaan tuo kaikki. :)

   Poista
 14. Tallinna on aiva ihana kaupunki, varsinki vanhakaupunki. Hullaannuun iha totaalisesti kaikista ihanista rakennuksista ja takorautaasista portiista. Kävin kans Hansaplant- puutarhamyymäläs. Ei hirvittävän erikoosia ollu ja hintatasokaa ei ollu palio halavempi, paitsi havut, noli huamattavasti halavempia v.2013, jolloon oon siälä viimmeeteksi ollu. Olis jo aika teherä uusinta reissu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin hullaannun aina kaikista vanhoista rakennuksista ja ovista sekä ikkunoista. Otan yleensä kuvia vaikka kuinka paljon ovista tällaisissa vanhoissa kaupungeissa. Budapestin ovikuviakin mulla on vaikka kuinka. Ihastuin niihin reissullani.
   Mä en ole vieraillut vielä koskaan kunnon puutarhamyymälässä Virossa. Vuonna 2013 olin puutarhareissulla, jolloin vierailimme yksityisten ihmisten puutarhoissa. Ne olivat valtavan upeita ja lajirikkaita. Minusta oli hämmästyttävää, kun ajoimme johonkin korpeen, jonkun mummon puutarhaan ja hänellä oli kaikki meidän uutuuskasvit kasvamassa. Monet sanoivat kasvattaneensa kasvit vielä siemenestä. Olin aivan ymmälläni kaiken upeuden keskellä.

   Poista
 15. Mä kuulun ihan samaan koulukuntaan sun kanssa, eli olen "löytänyt" Tallinnan vasta joskus neljä vuotta sitten. Mulla oli kaikkia hassuja & tyhmiä ennakkoluuloja ja vaikka mitä kaupunkia kohtaan. Kun viisi vuotta sitten uskaltauduin Pietariin, niin sen jälkeen ajattelin, että kyllähän mä nyt Tallinnaankin haluan/uskallan mennä. Ja lumouduin kaupunkiin aivan täysin! Nyt mä oon käyny siellä ehkä 4 tai 5 kertaa. Siellä saa tosi hyvää ruokaa! Aivan ihania ravintoloita on paljon! Ja samoin kahviloita! Kulttuuritarjonta on myös hyvä ja laadukas! Niissä lippujen hinnat on kohtuulliset, mikä tuntuu kivalta. Sitten sieltä löytyy käsityöihmisten "taivas"!!! Se on Karnaluks. Se on liike, jossa myydään kaikkea käsitöihin liittyvää. Se hullaannuttaa aivan! Sieltä löytyy myös askarteluihinkin liittyvää matskua, mutta pääpaino on käsityöjutuissa aina kankaista nappeihin yms yms. Ja jokaista sorttimenttia on paljon! Hyllytiloiltaan eniten siellä on lankoja. Kaikille käsityöihmisille suosittelen paikkaa lämmöllä. Sinne kannattaa mennä virkeänä, koska sen tavaramäärän tutkiminen vie yllättävän paljon voimia, koska kaupan tilat on aika pienet (siihen tavaramäärään nähden) ja niinpä hyllyt on vierivieressä. Hinnat on tosi kivat! Monesti oon kassalla hämmästelly loppusaldon pienuutta. Sinne pääsee raitsikalla suht lähelle. Taksi on myös kätsy, kun on vähän siellä sivussa. Tallinna on aivan loistokaupunki kaikkinensa!
  Kivaa viikon jatkoa!
  T. Jankkuliini

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi kiva kuulla kokemuksistasi Jankkuliini! <3
   Minä harrastan käsitöitä jonkin verran ja ehdin jo näyteikkunoiden perusteella ihastella kaikkea tarjolla olevaa. Jos olisin omannut paksun rahapussin olisin ostanut myös tusinoittain valmiita villapaitoja ja sukkia. Olen sellainen vilukissa, että käytän villasukkia ja paitoja päivittäin.
   Tuonne suosittelemaasi kauppaan on pakko mennä ensi kerralla. Varmasti se on inspiroiva nähtävyys.
   Virolaiset ovat taitavia ihmisiä monenlaisissa käsitöissä ja taiteen alalla. Kukkien sidonta ja puutarha-ala on heillä myös hallussa.
   Osaksi tämä johtuu varmasti myös siitä, että he omaavat silmää kauneudelle ja sitä on aina arvostettu. Esimerkiksi kukkia siellä on annettu todella paljon, vaikka aiemmin heillä ei ollut paljon rahaa käytettävissä.
   Me suomalaiset olemme aina olleet vähän turhan järkeviä, ettemme muka ole raaskineet laittaa rahaa kukkiin, kulttuuriin ja kauneuteen. Siitä voisimme ottaa oppia monilta muilta kansoilta.

   Uskon, että Tallinnassa riittää ihmeteltävää ja katseltavaa vaikka millä saralla. Kulttuuriantikin on varmasti loistava. Sinne on siis päästävä uudestaan!
   Mukavaa viikon jatkoa myös sinulle! <3

   Poista
 16. Tallinnassa on kyllä mukava käydä, siellä saisi kulumaan monta päivää kävellessä kaikessa rauhassa kaupungilla ja katsellessa hienosti kunnostettuja rakennuksia ja puistoja. Nykyään ei tule kovin usein käytyä missään matkoilla kun perheen kanssa siinä on niin paljon säätämistä, millä mennään ja mihin saa auton siksi aikaa ja mitä siellä perillä tehdään. Parasta olisikin päästä samanhenkisellä porukalla reissuun, kerran olinkin käsityöreissulla.
  Karnaluksiin mennessä kannattaa tehdä ostoslista, muuten siellä on ihan sekaisin. Kannattaa myös etukäteen vertailla hintoja netissä: kaikissa tuotteissa ei hintaero Suomeen ole kovin suuri ja esim. Novitan langat on siellä kalliimpia. Karnaluksin lähellä on myös kangaskauppoja.
  Mä voisin tunkea itseni mukaan jos joku järkkää puutarhamatkaa, sillä sellaisella en ole vielä ollut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tallinnassa saisi tosiaan kulumaan varmasti monta päivää.
   Kiitos noista käsityökauppavinkeistä! Ois kiva tutustua just käsityökauppatarjontaan puutarhajuttujen lisäksi.
   Meidän täytyy ehdottomasti alkaa kehittelee puutarhareissua sinne!😊

   Poista

Olen iloinen jokaisesta kommentista!