sunnuntai 29. lokakuuta 2017

Lemmikit

 salvadorintillandsia
Tillandsia Xerographica
チランジアキセログラフィカ

Huonekasvit ovat kuin pieniä lemmikkejä.
Ne tuovat iloa allergiseenkin kotiin.
Niitä voi hoivata, ihailla ja seurata kasvun ihmettä niiden avulla.

Olen aina rakastanut huonekasveja ja 
sisustanut ja täyttänyt kotiani niillä.
Huonekasvien vihreys ja monimuotoisuus 
tuo kotiin sellaista kodikkuutta, 
mitä ei sisustusesineillä voi koskaan saavuttaa.

Tässä postauksessa näette muutamat
kauniit lemmikkini,
joihin olen kovasti ihastunut.

 rahapuu
Crassula ovata
カネノナルキ

 kilpipiilea
Pilea peperomioides
ピレア・ペペロミオイデス

käpytillandsia 
Tillandsia ionantha
チランジア・イオナンタ 

Kaunista sunnuntaita
ja kodikkaita päiviä!

Kiitos @eeva.takamaki_ käsien lainasta
ja @theannahifumi valoassitenttina toimimisesta!


Versoja Vaahteramäeltä-blogia voi seurata myös 
facebookissainstagramissa Pinterestissä, YouTubessa, liittymällä lukijaksi, 
sekä blogit.fi:nblogipolun tai bloglovinin kautta.

22 kommenttia:

 1. Ihania lemmikkejä :) Minun pitäisi taas vähän panostaa tuohon viherkasvipuoleen. Taikakin alkaa olemaan sen ikäinen, ettei enää ihan kaikkea revi alas ja pistä päreiksi ;) Ja täällä on ihan eritavalla valoa, mitä edellisessä kodissa, jossa tuntui, että kaikki kasvit kuolivat pimeyteen.
  Mukavaa sunnuntaita Sinulle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä lemmikit ovat suht helppohoitoisia ja virkistävät talvea vihreydellään!
   Suosittelen "viherterapiaa" kotiin, se virkistää kummasti. Lapsillekin voi hankkia oman hoidokin, niin ne paremmin ymmärtävät kasvien arvon ja nauttivat pienestä pitäen niistä.
   Valo on kyllä aina hankala juttu. Varsinkin, kun meillä luonnostaan on niin paljon pimeää aikaa. Onneksi kasveissakin on vaihtoehtoja kodin hämäriinkin nurkkiin. Myös kasvivalot auttavat paljon.
   Mukavaa alkanutta viikkoa myös sinulle! <3

   Poista
 2. Ihania! Minun lemmikit koostuvat lähinnä talvetettavista kasveista. Pikku mies on antanut olla niiden rauhassa, joten nyt olisi hyvä aika hankkia lisää vihreyttä. Mukavaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vihreys on ihanaa! <3
   Minullakin on talvetettavia kasveja tuolla eteisessä odottelemassa vielä sopivaa paikkaa. Autotallin yläikkunat ovat pelargoneja täynnä, mutta ihmeellisesti niitä on tänne sisäänkin kertynyt. Ja kummasti ne lisääntyvät aina vuosi vuodelta. En tiedä, miten ihmeessä se tapahtuu... :D
   Nyt sitä vihreyttä kaipaa erityisesti. Eilen aamulla kastelin huonekasvini, ja jo se pieni touhuilu vihreän ja mullan kanssa virkisti ihmeellisesti.
   Mukavaa alkanutta viikkoa Mari! <3

   Poista
 3. Samaa mieltä, huonekasvit tuovat ihanaa kodikkuutta ja niitä on mukava hoivata, kuin lemmikkejä.
  Omassa kodissani ei oikein ole tilaa kauniille asetelmille, sellaisia olisi kyllä ihana laittaa... mutta pelargonit, sipulikukat ja verenpisarat täyttävät kaikki tasot, keittiön ruokapöydästäkin puolet! Hermo menee tilanahtauteen, eivätkä ne nyt niin kauniisti ole. Mutta kun miettii, että niitä ei olisi, niin olisi hirmu kalsean ja ankean näköistä!
  Ihanat kuvat, kukkien esittelijän pusero on piste iin päällä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viherkasvit tai kasvit yleensä ovat kyllä sellaisia kodikkuuden tuojia, että ilman niitä olisi aika kalseaa.
   Olen kuullut sellaisen sanonnan, että jos ikkunasta näkyy kasveja ja siellä on lamppu palamassa, talossa ei voi asua pahoja ihmisiä. Kasvit viestivät siis jotain ihmisistäkin. Samoin minusta kirjat kuuluvat kodikkaaseen kotiin. Mummollani oli koti täynnä kasveja, kiviä ja kirjoja. Siellä oli aina tunnelma kohdillaan.
   Minusta teennäiset asetelmat eivät luo kodikkuutta niinkään, kuin sellainen oikea elämä ja rakkaus niihin kasviaarteisiin. Meillä kasvikeräilijöillä ei varmastikaan pysty kaikki purkit ja purnukat olemaan aina niin oikeassa asennossa, mutta sillä ei ole oikeastaan mitään väliä. Sen ainakin jokainen kasvihullu ymmärtää. ;)

   Esittelijä on tyttäreni ystävä. Hän oli meillä kylässä, enkä malttanut pyytää häntä avuksi kuviini, kun huomasin hänen ihastuttavan puseronsa. Kasvikuosit ovat vaan niin ihania!

   Poista
 4. Kauniit kuvat! Huonekasveja pitää ehdottomasti olla! Sanoo hullu keräilijä, jolla kasveja tuplasti enemmän kuin neliöitä, eikä luvussa ole edes mukana kotona sisällä olevat pelakuut... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kati! <3
   Me hullut keräilijät taidetaan vaan lietsoa toisiamme.;) Ei sillä niin väliä onko tilaa tai rahaa niiden hankkimiseen, niitä on vaan saatava. Ja tuntuu, että vaikka olisi iso talo, niin ihmeellisesti kaikki tasot, pöydät ja hyllyt vaan täyttyvät kasveista. Voikohan koskaan vaan todeta, nyt minulla on kaikki kasvit, mitä olen aina halunut ja hoitolen vain niitä. Tämä taitaa olla sama homma, kuin puutarhassakin. Yleensä järjen ääni peittyy johonkin innostukseen....

   Poista
 5. <3 Kyllä huonekasvi-huulluus on hyvä tauti! Meillä alkaa vain tilat loppua, mutta onneksi ollaan kekseliästä väkeä, eikä tarvitse jättää 'lemmikkejä' hommaamatta :)
  Kaunis paita, bytheway :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä sitä pahempiakin tauteja voisi olla! Tämä on ehdottomasti mielenterveyttä ja viihtyisyyttä edistävä tauti. Eli siis hyvästä. Ajattelemme myös koko perheemme parasta. Huonekasvithan puhdistavat ilmaa, tuovat viihtyisyyttä ja vastustuskykyä. ;)
   Tyttäreni ystävällä oli todella kaunis paita. Ihastuin siihen kovasti, se oli kuin maalauksesta. Nyt on ihana muoti vallalla, sopii hyvin meille kekseliäille kasvihulluille.

   Poista
 6. Onpa kauniita kuvia ja kasveja! Ja tuo paita on myös erityisen kaunis💕

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kati! <3
   Paita oli minustakin niin ihastuttava. Kasvikuosit ovat vaan niin <3.

   Poista
 7. Herkullinen postaus!
  Niin totta, että huonekasvit ovat, kuin lemmikkejä. Kun vielä joihinkin kasveihin liittyy jokin tarina, niille syntyy ihan omanlaisensa paikka kodissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Between! <3
   Kasvit ovat kuin lemmikkejä, varsinkin kun meillä ollaan allergisia eläimille. Meillä on kyllä rakkaat kanit, mutta ne asustavat omassa yksiössään autotallin siivessä.
   Näihinkin kasveihin liittyy tarinoita. Ilmakasvit olen ostanut, mutta kilpipiilean olen saanut Kukkalan Sannalta ja rahapuun Katin kanssa-blogin Katilta. Ne muistuttavat aina ihanista puutarhaystävistä ja kivoista kohtaamisista.

   Poista
 8. Tuo viherkasvihulluus on vallannut minut jo kymmeniä vuosia sitte:)
  Viherkasvit todellakin tuovat viihtyisyyttä ympäristöön. Meillä viherkasvit ovat suurimmakdi osaksi melko isoja. Onneksi aina voi jakaa pistokkaita tutuille, kun ei raaski elävää kasvia roskiinkaan laittaa.
  Ensimmäisen ja viimeisen kucan kasvit olivat minulle tuntemattomia, mutta todella kauniita:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viherkasvihulluus on vallannut minutkin jo vuosia sitten. Ensimmäiseen kotiin ei ollut varaa ostaa paljon mitään, mutta lähipiiriltä saatujen kasvialkujen avulla kodikkuutta sai helposti luotua.
   Pistokkailla ja muilla jakotaimilla saa helposti uusia kasveja ja niistä syntyy ihan erilainen tunneside kasviin kuin kaupasta ostetusta kasvista. Isot viherkasvit ovatkin aivan ihania, ne tuovat kotiin kauniita sisustuselementtejä ihan itsessäänkin.
   Ilmakasvit ovat tutustumisen arvoisia upeuksia. Ne elävät ilman multaa ja ovat helppohoitoisia, kunhan ei kastele niitä liikaa. Niitä kastellaan sumuttamalla tai kylvettämällä.
   Täältä löydät lisää niistä: http://versojavaahteramaelta.blogspot.fi/2017/10/ilmakasvien-lumoissa.html

   Poista
 9. Kaunis postaus. Niin kauniita lemmikkejä. Ja paitakin sopii hienosti lemmikeihin. - Mukavaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anneli! <3
   Paita mätsäsi niin hienosti kasveihin, että piti kerjätä tyttären ystäväkin näihin kuvauksiin mukaan. ;)
   Mukavaa alkanutta viikkoa! <3

   Poista
 10. Minullakin on nyt oma lemmikki, pikkuinen käpytillandsia. Kyllä sainkin odottaa, että löysin itselleni täydellisen lemmikin.
  Ihanaa sunnuntaita Riina <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ooh, ihanaa Outi! <3
   Oikein mukavia hetkiä lemmikkisi parissa. Varo vaan, kun antaa pikkurillin, niin se vie äkkiä koko käden. Minäkin hankin ensin yhden, nyt huomaan olevani viiden ilmakasvit huoltaja. ;)
   Ihanaa alkanutta viikkoa sinulle Outi-ihanainen! <3

   Poista
 11. Kivat lemmikit. Minullakin on noista yksi eli rahapuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä lemmikit ovat aika helppohoitoisia ja kestävät jäädä hieman yksikseenkin, vaikka matkan ajaksi. ;)
   Rahapuu on ihana! Minä sain tuon alkuni vasta tänä kesänä ystävältäni Katilta Katin kanssa-blogista. Aika hyvin se on jo kasvanut muutamassa kuukaudessa.

   Poista

Olen iloinen jokaisesta kommentista!