maanantai 4. heinäkuuta 2016

Sadepäivänä Tänään taivas on tasaisen harmaa,
vettä tulee kuin saavista kaataen
ja tunnelma on jotenkin sademetsäinen.


Mukavaa päivää ja 
uuden viikon aloitusta sateesta huolimatta!

Versoja Vaahteramäeltä-blogia voi seurata myös 
facebookissainstagramissa Pinterestissä, liittymällä lukijaksi, sekä blogipolun tai bloglovinin kautta.

30 kommenttia:

 1. Täällä on tällä hetkellä vain harmaata, eilen satoi useampaan otteeseen.
  Ihanaa alkanutta viikkoa, säästä viis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä sataa edelleen, ja säätiedotuksen mukaan koko viikon.
   Mutta ei anneta sen häiritä!

   Poista
 2. Joskus noita sisätöitäkin on tehtävä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, on! Ja mulla on oikeita töitä. Onneksi suunnittelua sisätiloissa, ettei tarvitse tuolla rankkasateessa kuopsuttaa. :)

   Poista
 3. Täällä meilläkin sataa ja sadetta on luvassa koko viikoksi. Harmittaa sillä terassin pilarit ja kaiteet ovat työn alla ja nyt sade estää rakentamisen.
  Kauniit kuvat pihaltasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kruunu Vuokko!
   Niin, koko viikon satelee ja aika kovastikin.
   Kyllä se sade haittaa montaa askaretta. Ei pieni sade ole haitaksi, mutta ei sitä rankkasateella paljon viitsi ulkona vapaaehtoisesti olla.
   Onneksi pystyn työasioitakin säätelemään vähän ilmojen mukaan. Sateella suunnitelmia ja poudalla ulkohommia.

   Poista
 4. Täällä satoi edellisyönä. Niin tarpeeseen tuli! Meillä täälä lounaisrannikolla on luvassa ihan mukava kesäinen viikko, sateet taitavat olla enemmän Keski- ja Itä-Suomessa. Pitääpä lähteä istuttamaan pioni-ostokset ....
  Mukavaa viikkoa, sateesta huolimatta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt ovatkin hyvät istutussäät, joko sateessa tai kosteaan maahan. :)
   Ihana, että saat pioni-aarteesi maahan. Varmasti kauneutta on yllinkyllin luvassa tulevina vuosina.

   Poista
 5. Sade tekee hyvää niin puutarhalle kuin puutarhurille, molemmat saavat lepotauon toisistaan 😉

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin! :)
   Tänä kesänä on ollut aurinkoa ja sadetta juuri sopivasti vuorotellen. Nyt ainakin kaikki kasvaa.

   Poista
 6. Ihana tunnelma, niin kauniit kuvat!
  Voi vitsi, olispa meilläkin. La-su välisenä yönä piti kunnolla sataa, noh, tuli 6 mm. Sillä nyt sitten taas yritetään pärjätä johonkin asti... epäilen joskus asuvani Suomen vähäsateisimmassa pisteessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Saila! <3
   Ihan käsittämätöntä, ettei teillä sada. Meren läheisyys ja tuulet varmasti tekevät jonkun ihme vähäsateisimman pisteen tontillesi. Muistelenko väärin, vai oliko teillä viime kesäkin todella kuiva, vaikka muualla satoi niin älyttömästi?
   No, onhan se hyvä juttu siinä suhteessa, ettei teillä kotilot viihtyisi, jos joku sattuisi sinne eksymään. :)

   Poista
  2. Viime kesä oli ihanteellinen, satoi säännöllisesti noin kerran viikossa ja kerrankin puutarha oli vihreä vielä heinäkuun lopussakin :-) Ja sittenhän alkoi kauhea kuivuus, siihen kuoli moni sinä vuonna istutettu kasvi, kun ei alkusyksyllä kuulunut sateita ollenkaan.

   Poista
  3. Niin, meillä oli siinä syyskesällä myös se kuiva ja aurinkoinen jakso.
   On se kummallista tämä sateiden jakautuminen. Luin juuri Samettihortensian blogista, kuinka heillä on satanut koko kesän. Sais tulla muutama pisara heiltä teille. Myös Suvikummun Marja sanoi, että heillä on satanut vain vähän. Sinnekin voisi mennä muutama pisara Samettihortensian pisaroista. :)

   Poista
 7. Kauniit sateiset kuvat <3 Täällä myös tasaisen harmaata ja vettä on satanut koko päivän ja aika viileältäkin tuntuu ulkona. Toki hyvä että välillä sataa jotta puutarha ja luonto pysyy mukavan vihreänä. Tunnelmallista sadepäivän jatkoa sinne <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! <3
   Tänä kesänä ei ole tarvinnut paljon kastella. Sadetta on tullut tasaisin väliajoin. Siksi kaikki onkin varmasti niin rehevää.
   Tunnelmallista viikkoa Sommarbackaankin!

   Poista
 8. Puutarha ja luonto ovat sateellakin kauniit, mutta kesällä soisi sentään enemmän niitä aurinkoisia päiviä. Meillä satoi yöllä ja päivä oli poutainen. Välillä jopa aurinko pilkisti. Puoli tuntia sitten alkoi jälleen sataa ja nythän sitä sitten tulee ihan kaatamalla. Hyvästi siis viimeistenkin pionin kukat...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisikin ihanteellista, jos öisin sataisi ja päivisin paistaisi aurinko. :)
   Meilläkin pionien kukat näyttävän olevan mennyttä tältä kesältä. Meinasin eilen hakea muutamia vielä maljakkoon. Mutta olivat sen verran jo rähjäisiä, että jätin ne kukkapenkkiin.
   Toivotaan sateen kääntymistä auringonpaisteeksi, silleen sopivasti!

   Poista
 9. Ihanat sadepisarat kuin timantit! Kesä on nyt ollut oikeanlainen - välillä sataa ja sitten taas aurinko paistaa! Onneksi meilläpäin ei ole ukkosta ollut tänä kesänä vielä!

  Tosi kauniita kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Saila! <3
   Juu, mustakin tuntuu, että meillä on ollut juuri sopivassa suhteessa sadetta ja aurinkoa. Mutta monessa blogissa on tuskasteltu, joko sateiden tai kuivuuden kanssa. Jännä, miten epätasaisesti ne pilvet jakautuvat.
   Meilläkään ei onneksi ole ukkosta ollut. Vain muutaman kerran on kaukaisesti jyrissyt, mutta tämän meidän kohdan se on onneksi kierrellyt. Nuorempana rakastin ukonilmaa, se oli niin upea luonnonilmiö. Mutta nykyään se vähän pelottaa. On kuullut niin paljon, millaista tuhoa se voi pahimmillaan aiheuttaa.
   Meillä vuosia sitten ukkonen iski pihassamme olevaan raitaan, joka kaatui suoraan omenapuun päälle. Halkaissen omenapuun kolmeen osaan. Onneksi kukaan ihminen ei osunut alle. Ei se raita harmittanut, mutta omenapuuu kylläkin.
   Kauniita ja sopivia säitä edelleenkin Kivipeltoon! <3

   Poista
 10. Kastella ei tarvitse ja kasvit kasvavat rehevästi, eikö vain? Jos nyt kuitenkin jonkun aurinkopäivänkin tälle kolkalle antaisi.
  Mukavaa sadepäivää ja alkanutta viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kastella ei ole tarvinnut. Ilmakin on niin kostean sademetsäinen, joten kasveilla on huippu oltavat.
   Nyt kuitenkin lämpötila laski huomattavasti. Kyllä sitä aurinkoa taas kipeästi kaipaisi. Terveisin, villasukat jalassa värjöttelevä

   Poista
 11. Kaunista taas! Sade on saanut kaiken niin runsaaksi ja itse olen kyllä nauttinut, tosin täällä on tainnut sataa aika kohtuudella. On ollut kiva kun on voinut siirrellä ja istuttaa ja rikatkin on helppo kitkeä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maria! <3
   Sade ja aikaisempi lämpö on todella saanut kaiken reheväksi ja runsaaksi. Istuttelu on ollut helppoa ja nurmikon paikkakylvötkin ovat lähteneet hyvin itämään.
   Rikkoja meillä on kyllä tullut vähän liiankin kanssa. Mutta ne ovat olleet tosiaan helppo kiskoa kosteasta maasta. Joten kaikella on puolensa. :)

   Poista

Olen iloinen jokaisesta kommentista!