torstai 19. toukokuuta 2016

Tänään

  kärperön kirsikka
Prunus cerasus
さくら 桜 

On ollut pakahduttavan kaunis toukokuu.
Kauneus on vaan tältä typerykseltä meinannut vähän hautautua 
kaiken kotiloiden keräilyn, voikukkien vihan, 
talvituhojen ihmettelemisen, kitkemisen, kanttauksen ja muiden puuhien alle.
Tänään olin oikein vihainen itselleni.
On aikamoinen typerys, jos suree jotain ökkiäisiä tai rikkaruohoja,
kun ympärillä on tämän näköistä.
Tervetuloa taas kerran terapiakävelylle!  särkynytsydän
Lamprocapnos spectabilis
 ケマンソウ

 ruusumanteli
Prunus triloba
サクラ 

 valkonarsissi
Narcissus poeticus ´Actaea`


 Omenapuu
Malus
セイヨウリンゴ


  pilvikirsikka
Prunus pensylvanica
Pin Cherry
サクラ

Where flowers bloom
so does hope.
~Lady Bird Johnson~

Torstai on toivoa täynnä! 


Versoja Vaahteramäeltä-blogia voi seurata myös 
facebookissainstagramissa Pinterestissä, liittymällä lukijaksi, sekä blogipolun tai bloglovinin kautta.


32 kommenttia:

 1. Ihanat kirsikan ja omenan kukat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos kaikki menee putkeen ja pölytys onnistuu, luulisi että satoakin olisi kovasti tiedossa. :)

   Poista
 2. Melkoinen terapia postaus! Nyt on aika ihailla kevään kaunottaria, sillä kohta ne antavat tilaa muille ihanuuksille. Kuvistasi voisi tehdä kortteja tai tauluja, niin kauniita ne ovat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mari! <3
   Keväällä on yhtäaikaa todella paljon kaunista katseltavaa. Mutta jokainen vuorollaan. Tuntuu, että lempikasvikin vaihtuu aina kesän edetessä. On ihana, jos koko kesän on jotain lempparia kukassa. :)

   Poista
 3. Hienoja keväisiä kuvia. Pitäisi itsekin muistaa keskittyä enemmän niihin kaikkiin positiivisiin asioihin, kuin takertuisi negatiivisiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin!
   Helposti sitä kulkee vaan katse maassa ja huomaa kaikki ötökät ja rikkaruohot. Mutta kun katselisi vähän muualle, niin saattaisi olla hieman parempi mieli. Tuskin ne ötökät koko puutarhaa ehtii kuitenkaan syömään...

   Poista
 4. Huikeita kuvia ja niin kaunista teillä! Tulemme kevään kanssa hitaammin, mutta ei se haittaa! Nautitaan totisesti kaikesta tästä kauniista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ride! <3
   Nauti, jos teillä kaikki tämä on vielä edessäpäin. Odotuskin on ihanaa!

   Poista
 5. Wau, mitä kukintaa teillä! Ei meinaa hermot piisata, ku tuntuu ettei meillä kuki mikää. Väkisinki pistää talavituhot vihaksi, vaikka uusia alakuja löytyyki melekee päivittäi. Suurin osa on kuiteni selevinny hengis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Navettapiika! <3
   Täälläkään ei aina hermot meinaa piisata. Olen hermoillut talvituhojen kanssa, mutta huomaan että jotkut kasvit nousevat sittenkin. Olen ollut ehkä liian hätäinen. Sitä vaan haluaisi kaikki ja heti.... :)

   Poista
 6. Hih, toukokuun typerys vauhdissa ja käärmeissään! Vaan sieltä se viisaus puski kumminkin voimakkaampana esiin. Kylläpä onkin ihania kukkivia puita! Ooh.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä on tosiaan ollut todellinen typerys vallalla.
   Äkkiä noi synkät ajatukset peittää kaiken positiivisen allensa. Ehkä puutarha pitää hyvin puutarhurinsa nöyränä. Ei tässä olla, kuin apulaisia. Luonto kuitenkin loppujen lopuksi määrää, kuinka kaikki sujuu. Me voimme vaan hieman avittaa ja ihailla ja ihmetellä.
   Ja luonto taitaa osata nää hommat kuitenkin paremmin, vaikka me niin ittestämme luullaan liikoja. :)

   Poista
 7. wow...beautiful macos. Very nice blog, I will follow.
  best
  susa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank You Suza! <3
   You are warmly welcome to follow our garden´s life in Vaahteramäki!

   Poista
 8. Ihania kuvia terapiakävelyltä! Kyllä kannattaa välillä unohtaa kotilot, rikkaruohot ja pihatyöt ja nauttia kevään kauneudesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! <3
   Nyt täytyy vähän muuttaa silmälaseja, joiden lävitse katselee. Muuten jää tää paras aika ihan ilman arvoistaan huomiota.

   Poista
 9. Näitä kuvia katsellessa kaikki kotilot ja voikukat unohtuvat. Kun ei niille kerran juuri mitään mahda, parempi ottaa ilo irti kaikesta siitä kauniista, jota etenkin juuri nyt puutarhasta löytyy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, jos nämä kuvat sai kaikki typerät jutut unohtumaan.
   Olen ajatellut aika samoin, kaikelle ei vaan mahda mitään. Tekee minkä pystyy, ja jättää sitten liiat murheet taka-alalle.

   Poista
 10. Ihana terapiakävely! Nuo huikeat vaaleat hattaramaiset kukinnot ovat ihania kuten myös herkkä särkynytsydän! Ihmettelen ettei viime talven aikana kotilot tuhoutuneet, kun lunta oli niin vähän ja routa meni aika syvälle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Saila! <3
   Niinhän mäkin luulin ja kaikki oikeat asiantuntijatkin. Mutta niin ne ilkimykset on varmaan sopeutuneet meidän rankkoihin oloihin. Ja nauttivat kovasti kevään lämmöstä.
   Mutta katsellaan kukkivien puiden hattarapilviä! :)

   Poista
 11. Ihania kuvia! Valkoisten kukkapuitten hurmosta meilläkin eletään - on ne kauniita aina vaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Riitta! <3
   Valkoisten kukkapuiden hurmos on ihanaa! Ei tähän voi tottua!

   Poista
 12. Voi mitä ihanuuksia. Erityisesti tuo ruusumanteli sulatti sydämeni. Se aina halajaa herkkiä hienohelmoja, ei ole vielä 20 vuodessa tajunnut siirtyneensä ykkösvyöhykkeeltä viitoselle ;).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Virve! <3
   On käsittämätöntä, että tuo ruusumanteli on selvinnyt hengissä, kun moni kestävä kasvi on mennyttä. Ruusumantelini kasvaa aika suojaisassa paikassa. Se varmasti auttaa asiaa.
   Mutta jos paljastan totuuden, siinä ei ole kuin kaksi kukkaa. Mutta ei sitä tarvitakaan kuin vaikka vaan yksi kukka ihailua varten. :)

   Poista
 13. Kylläpä teillä on jo kesä, tai sitten meidän kevät alkaa vasta kesäkuussa!
  Särkynytsydän ja omenakin jo kukkii teillä! Hedelmäpuiden kukinta on mykistävän kaunista katseltavaa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on kesä tai kevät ainakin kaksi viikkoa edempänä kuin viime vuonna. Siksi sitä on hätäillyt monen kasvin kanssa, jotka eivät vielä osoita kauheasti elonmerkkejä. Vielä ne kerkiää.
   En muista, että omenapuut olisivat näin ajoissa kukkineet. Yleensä ne aloittelevat vasta touko-kesäkuun vaihteessa. Viime keväänä kirsikat kukkivat vasta ylppärijuhlien aikaan.

   Poista
 14. Huoh, itsekin kaivelin eilen illalla hiki hatussa voikukkia juurineen ja sitten supernopeasti, ennen nukkumaan menoa, kiertää puutarhaa tankaten itseni kaikella sillä kukinnalla, minkä olin jättänyt ihastelematta illan aikana. Varsinainen typerys siis täälläkin, pitäisi vain nyt yksinkertaisesti keskittyä nauttimaan tämä toukokuu ja sitten vaikka kitkemiset vasta kesäkuussa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihaillen katselen ihmisiä, jotka ottavat itsestään kuvia voikukkamerestä ja nauttivat täysin siemauksin. Mutta kun ei vaan osaa.
   Meillä on tosin niin rehevä maaperä, että tämä villiintyy todella nopeasti. Ajattelin juuri eilen, että kuinkahan nopeasti tästä tulisi oikeasti Vaahteramäki. Kaikkialla on tuhansia vaahterantaimia.
   Joku kompromissi täytyisi löytyä, touhuamisen ja nauttimisen tasapainoon. Pitäisiköhän määrätä itselleen lakisääteiset ihailuajat päivittäin? Se varmasti kannattaisi. :)

   Poista
 15. Upeaa kukintaa!
  Mun ruusumanteli taisi hävitä taiston talvelle:(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kukkivat puut ovat kyllä antaneet parastaan!
   Voi harmi, jos menetit ruusumantelisi. Ihmettelin, kun minun ruusumantelini selviytyi talvesta, vaikkei pitäisi selvitä edes meidän vyöhykkeillämme. Mutta meillä se kasvaa suojaisessa paikassa, metsän reunassa. Se varmasti auttaa.
   Monta kestävämpää kasvia olen tainnut menettää talvelle. :(

   Poista

Olen iloinen jokaisesta kommentista!