keskiviikko 18. toukokuuta 2016

Mihin päivät häviää?


Mitä yhteistä on toukokuulla ja joulukuulla?


Niitä odottaa eniten vuoden kuukausista.
Ja niiden päivät tuntuvat kaikkein lyhyimmiltä.


Riittääkö teidän vuorokauden tunnit toukokuussa yhtä hyvin,
 kuin esimerkiksi tammikuussa?

Versoja Vaahteramäeltä-blogia voi seurata myös 
facebookissainstagramissa Pinterestissä, liittymällä lukijaksi, sekä blogipolun, Blogit.fi blogilistan tai bloglovinin kautta.

26 kommenttia:

 1. Ei todellakaan päivät riitä mihinkään! Hups vaan ja taas menee monta päivää, etten ehdi kuin vilkasta, mitä pihalla tapahtuu. Nuo normityöt kun haittaa niin kovasti puutarhaharrastuksia!
  Ihan pakko tehdä listaa,mitä pitäisi ehtiä tehdä omalla pihalla, muuten ihan unohtaa kaikki suunnitelmat ja aikomukset. Toivottavasti poutaantuu ja lämpenee!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Työt tosiaan häiritsee puutarhailua!
   Pitäisi saada ihailu ja kuopsuttelulomaa näin keväällä. Mutta puutarhurin ammatissa se on hieman vaikeaa.
   Joo, listoja täälläkin laaditaan. Ja yritetään tehdä asia kerrallaan, muuten pää hajoaa.

   Poista
 2. Hyvin on vielä riittänyt. Annas kun tulee loma, silloin ne päivät vasta nopeasti menevätkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, hyvä jos siellä ei kärsitä aikapulassa.
   Mutta tosiaan viikonloput ja lomat hurahtavat yleensä ihmeellisen nopeasti. Ja monet sanoo, että eläkkeellä sitä vasta kiire onkin. :)

   Poista
 3. Tuo on kyllä niin totta. Vasta oikein hämmästelin kalenterin edessä että mihin ne kaksi vapun ja tämän hetken välistä viikkoa oikein katosivat. Huonossa saumassa muutenkin tämä toukokuu, kun yritän saada valmistuttua uuteen ammattiin ja puutarha viekottelee puoleensa kuin seireeni.Onneksi nyt on pari päivää satanut....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin nämä kaksi viikkoa ovat hurahtaneet ihan siivillä. En voi ymmärtää...
   Tsemppia ja onnea opiskelun loppusuoraan ja uuteen ammattiin! <3

   Poista
 4. Nyt ei tosiaan päivät riitä alkuunkaan! Onneksi alkavat myös yöt olla valoisia, vaan eipä sekään tunnu riittävän! Minulla ainakin tuo työ niin haittaa harrastuksia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö ole ihan typerää olla tälläisessa työssä, kun se on oma harratuskin? :)
   Oikeasti nautin omasta työstäni valtavasti, mutta kyllähän se haasteensa tuo ajankäyttöön. Mitä sitä sillä ajalla tammikuussa tekee????

   Poista
 5. Ei riitä tunnit, eilen en käynyt sisällä kun ruuanlaiton verran ja tuntui kamalalta lopettaa iltakasilta puutarhatyöt, en ollut ehtinyt muka mitään. Jotenkin tulee tehtyä vielä enemmän ahneudella kun tietää että kohta vapaa loppuu ja on sama edessä kuin Suvikummun Marjalla, työ haittaa harrastusta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos voittaisi lotossa (en edes lottoa :)), olisin touko- ja joulukuun ihan lomalla ja nauttisin. :) Työt tosiaan haittaavat mukavimpia kuukausia...

   Poista
 6. Ei riitä! Niin paljon hommia olisi puutarhassa ja luonnossa olisi niin paljon kaikkea katsottavaa.

  VastaaPoista
 7. Ei riitä mihinkään! Ja sitten kun olet saanut järkättyä aikaa puutarhailulle, niin sitten alkaa satamaan vettä! Niin kävi viime viikonloppuna ja arvaa kiukuttiko?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, sitä ei edes muista sateen mahdollisuutta, kun suunnittelee aikataulujaan. No, onneksi on sadevaatteita, mutta ei sitä kaatosateessa silti mukavaa ole puutarhassa möyriä.

   Poista
 8. No tuota, tapani mukaan minulla on noin sata projektia suunnitteilla pihalla ja niistä sitten toteutuu juuri niin paljon, kuin yksi ihminen ehtii tekemään ;) Tai no, saan kyllä myös paljon apua mieheltäni silloin, kun hän ehtii puutarhahommiin. Tunnit loppuvat silti yleensä kesken tai oikeastaan kaikkeen yleensä menee enemmän aikaa, kuin etukäteen miettii. Keväisistä tunnelmista olisi mukava oppia nauttimaan juuri siinä hetkessä, eikä tuijotella jotain tekemätöntä työtä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sellaiset työlistat helpottavat ehkä hieman minua. Saan organisoitua hommia paremmin ja näen selkeämmin eri hommat. Muuten alkaa tuntua ihan kaaokselta. Ja parasta tietysti on, kun saa vetää viivan tehdyn työn ylitse. :)

   Poista
 9. Kyllä hommaa riittää toukokuussa. Mutta toukokuun hommat ovat niin mukavia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, kyllähän ne mukavia on. Ja kyllä se mielikin rauhoittuu, kun alkaa tekemään vaan yksi asia kerrallaan eikä syöksyile ja hermoile ympäriinsä. Mä oon vähän viime aikoina syyllistynyt sellaiseen syöksyilyyn.

   Poista
 10. Toukokuuhan on minun joulukuuni! Onhan se kuin jouluaatto, kun tuo pihaan/palstalle taimia ja ryhtyy niitä istuttamaan! Mutta ei, ei aika riitä millään, ja juuri nyt on liian monta rautaa tulessa. Talviokatastrofi pihalla sai huomaamaan selvästi vuohenputkien leviämisen ja kitkemispuuhaan pitäisi pikimmiten ehtiä, uusi istutusalue odottaa taimitilausta, kasvimaa maanparannusta, vihannestaimet huolenpitoa ja vielä blogikin päivitystä. Monia hienoja postauksia ja keskusteluja muissa blogeissa ehtii myös mennä ohi tässä hötäkässä, mutta kaikista saa kuitenkin inspiraatiota, kevään iloa ja vertaistukea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keväthän on puutarhureiden joulu! :) Sitä odottaa, kuin lapsi jouluaattoa. Siihen on ladattuna kaikki talven haaveilut ja odotukset. Siksi varmasti tunteetkin heittelevät (ainakin minulla) laidasta laitaan. Meinaa pakahtua onnesta ja hetken perästä on ihan alamaissa talvituhon tai vuohenputkien edessä.
   Mutta päivä ja hetki kerrallaan. Sitä minä yritän täällä itselleni tolkuttaa.

   Poista
 11. Kyllä niitä tunteja riittää, mutta tammikuussa ne vain kulkevat kovin hitaasti :D
  On varsin hyvä, että vuorokaudessa on vain tietty määrä aikaa puuhata, muutoin sitä saattaisi innostuksissaan raataa itsensä hengiltä/sairaalakuntoon. Ihanat pisaraiset tulppaanikuvat <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin kaikillahan sitä on vuorokaudessa samat tunnit käytössä ja vielä ympäri vuoden. Mutta ei se aina tunnu siltä.
   Tosiaan on hyvä, ettei jouduta raatamiselta ihan sairaalakuntoon. :)
   Joskus kun illalla raahautuu sisälle, joka paikkaan sattuuu ja meinaa ihan nuukahtaa kun pysähtyy. Ei sitä väsymystä tai nälkää meinaa edes huomata, kun touhuaa.

   Poista
 12. Ei riitä tunnit nyt alkuunkaan, mistähän niitä saisi lisää??? =D

  VastaaPoista
 13. Siinäpä se - puutarhassa on nyt vuoden kiireisin hetki ja jotakin olisi kiva vilauttaa blogissakin, kunhan nyt ehtisi! Onneksi oli hetki aikaa lukea muutamia teidän toisten postauksia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, kuvia ehtii jonkun verran kameraan räpsimään. Mutta vain osa ehtii blogiin asti. Ja harmittaa oikein, kun ei pysy puutarhaystävien blogien tapahtumissa kärryillä. Mutta ehtiihän sitä talvella.
   Nyt ei kannata tietokoneella istua...

   Poista

Olen iloinen jokaisesta kommentista!