maanantai 4. tammikuuta 2016

Vierailuvinkki


Koska Vaahteramäen puutarhassa ei ihmeitä tapahdu,
ajattelin näyttää teillä vielä muutaman Espanjan kuvan.
Toivon, että saatte hieman viherterapiaa, vaikka kuvat ovat joulukuulta.
On myös mukava vinkata visiteeraamisen arvoisesta puistosta,
joka sijaitsee Benalmádenassa, Arroyo de la Mielissä.
Lyhyen matkan päässä esim. Suomalaisten suosimasta Fuengirolasta.

Puisto on nimeltään Parque de la Paloma tai Paloma Park.
Se on kooltaan noin 200 000 neliömetriä ja 
Tripadvisor äänesti puiston yhdeksi Euroopan 25 parhaista puistoista vuonna 2014.

Katsottavaa riitti joulukuussakin.
Tervetuloa kiertelemään!

 Puistossa on paljon katseltavaa myös lapsille, 
lasten varsinaisia leikkipaikkojakin on kaksi.
Mutta luulen, että suurimman ilon lapsille tuovat vapaana liikkuvat eläimet.

Suuremmat eläimet, kuten vuohet, riikinkukot, ja emut on tuotu puistoon ja Benalmádenan kaupunki pitää niistä huolta. Villit kanit, kanat, marsut ja hamsterit ovat ihmisten hylkäämiä ja ne ovat löytäneet puistosta uuden kodin. 
Vaikka ne elävät villinä puistossa, ovat ne silti hyvin tottuneita ihmisiin.
(Kursivoitu teksti on suora lainaus täältä.)Itse ihastuin ehkä eniten kaktuspuistoon, jossa on yli 2000 kaktuskasvia.Siellä yksi ihana pupu loikki puitten alle.

Täältä löydät lisää tietoa puistosta.

Onko teistä kukaan käynyt kyseisessä puistossa?
Olisi mukava kuulla kokemuksianne.
Ja te jotka suunnittelette matkaa sinne päin,
suosittelen lämpimästi vierailua Paloma puistoon.
Puistoon on vielä kaiken kukkuraksi vapaa pääsy.


Versoja Vaahteramäeltä-blogia voi seurata myös 
facebookissainstagramissa Pinterestissä, liittymällä lukijaksi, sekä blogipolun tai bloglovinin kautta.

20 kommenttia:

 1. Upean näköinen puisto! En ole käynyt oikeastaan koko Espanjassa, mitä nyt päiväkäynti Portugalista kerran. Olisi aiheellista tuollakin käydä.
  Samantyyppistä kaktuspuistoa olen ihaillut Ein Gedissä, Israelissa. Hauskoja "anopin palleja" ja käärmekaktuksia. Minun hoidossa meinaa kaikki pienetkin ruukkukaktukset kuolla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, mä en taas oo koskaan käynyt Portugalissa enkä myöskään Israelissa. Niissä kummassakin olisi varmasti paljon näkemisen arvoisia paikkoja.
   Ruukkukaktuksetkin tarvitsevat valoa ja lämpöä, ja vain vähän vettä. Huonekasveilla ei yleensäkään ole kovin helpot oltavat, meidän lämpimissä ja pimeissä kodeissamme. Onneksi valo on lisääntymään päin. Meitä ihmisiäkin varmaan kohta alkaa helpottamaan valo ja toivottavasti kevään kuluessa lämpökin.

   Poista
 2. Oho, marsut ja hamsterit selviää luonnon armoilla!? On niin tottunut näkemään ne aina häkeissä, vaan onhan nekin tietty jostakin luonnosta otettu ihmisten jalostettavaksi. Onnellisempia varmaan ovat tuolla puistossa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minuakin hieman ihmetytti, eikö joku eläin syö noita kaikkia pikkueläimiä. Mutta siellä ne pienet söpöt puputkin ihan rauhallisesti söivät ja loikkivat ihan ihmistenkin lähellä.
   Luulen, että eläimet ovat onnellisempia tuolla, luonnollisessa ympäristössä.

   Poista
 3. Mukava puisto, paikka jossa on lapsillekin koettavaa ja nähtävää, on helmi! Tavallisessa kukkapuistossa niin mies kuin lapsetkin pitkästyvät ennen pitkää! Ihania nuo kaktukset, niitä olen joskus etelän reissuilla myös ihaillut, vaikka tuossa kyseisessä puistossa en ole käynytkään. Kiva kun siellä on eläimiäkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulen, että miehetkin ihan viihtyvät tuolla puistossa. Meilläkin oli jopa kaksi miespuolenedustajaa mukana. Ja hyvin näyttivät viihtyvän. :)
   Lisähelpotusta viihtyvyyteen tuovat puiston monet kahvilat ja kirjasto, ja se ettei siellä näkynyt kauppoja. :D

   Poista
 4. Kiitoss virtuaalivierailun tarjoamisesta lämpöön ja väreihin. Upea puisto, hurjia nuo kaktukset, olisi kiva vierailla tuolla joskus. Nyt nurkissa paukkuu pakkanen. Kevättä odotellaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että viihdyit virtuaalivierailulla!
   Täälläkin paukkuu kova pakkanen (-25), mutta ikkunan sisäpuolta katsottuna näyttää kauniilta. Kevättä täälläkin odotellaan kovasti.

   Poista
 5. Tuonne voisi juuri nyt mennä, paleltaa niin..kiva katsella lumettomia kuvia, kiitos niistä. Vähän kyllä harmittaa tuo eläinten hylkääminen tuonne :/ Hyvä jos joku ruokkii. Ystäväni äiti kertoi samaa, hänellä siis on Anjan puisto Mikkelissä, sinne dumppaavat kotikaneja ja ties mitä kotieläimiä kesäisin. Erittäin tuomittavaa. Kauheaa jos kompastuisi noihin kaktuksiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, voisin lähteä nyt kyllä uudestaan. Vaikka täälläkään ulkomaisemassa ei kauneutta puutu, mutta sitä lämpöä kyllä saisi olla enemmän.
   Jättävätkö ihmiset ihan kysymättä Anjan puistoon eläimiä? Se on kyllä kauheaa. Eri asia on, jos sinne otetaan vastaan hylättyjä eläimiä.
   Joo, ei tuntuisi kovin mukavalta kompastua noihin kaktuksiin. Pikkusiskoni pienenä keikkui sohvan selkänojalla, jonka takana oli ikkunalauta. Ja humpskeikkaa yhtäkkiä putosi pyllylleen vanhapoika-kaktuksen päälle. Muistan vieläkin siskon huudon ja kuinka me nypittiin piikkeja siskon takapuolesta.

   Poista
 6. Kiitos hienosta reissusta, erityisesti ihastuin upeisiin kaktuksiin. Tuo on varmasti viihtyisä koko perheen paikka, hienoa että ovat yhdistäneet kasvit ja eläimet, ihan niin kuin oikeassakin luonnossa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin puisto oli todella hieno kokonaisuus. Eläimet ja erilaiset alueet tekivät siitä tosiaan luonnonlisen oloisen.
   Eläinten, kasvien ja erilaisten tilojen yhdisteleminen olisi valttia kotipuutarhoissakin. OLen iloinnut viime päivinä pikkulinnuista lintulaudalla. Ne tuovat elävyyttä puutarhaan talvellakin, kun kaikki tuntuu olevan muuten kuollutta.

   Poista
 7. Onpas hienoja kaktuksia. Tuollainen muodikkaan neulerahin mallinen olisi aika kiva, joskin istuminen sen päällä voisi olla yhtä kärsimystä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli tosiaan hienoa nähdä kaktuksia suuriksi kasvaneina. Moni laji näytti tutulta, meidän huonekasvilta, mutta koko luokka oli aivan toista.
   Joo, ei olisi mukava istua tuollaisen jakkaran päällä. Vahingossa koitin yhtä aloeta, niin heti kädestä tuli verta. On ne kovia puolustamaan itseään.

   Poista
 8. Kiitos virtuaalimatkasta puistoon. Jatkan blogisi katselua ja lukemista....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, jos virtuaalimatka ilahdutti!
   Ja tervetuloa uudestaankin vierailulle Vaahteramäkeen! Minäkin kävin jo hieman kurkkimassa kaunista blogiasi. Tulen uudestaan oikein ajan kanssa. Oli nimittäin todella kauniita kuvia. <3

   Poista
 9. En ole käynyt. Mutta ompas viehättävö puisto. Kaunista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö olekin viehättävä puisto!
   Kaikkiin kauniisiin paikkoihin ei valitettavasti ihmisen ikä edes riittäisi. Siksi on mukava nähdä erilaisia paikkoja näin virtuaalisesti.
   Kaunista kevättalvea sinulle Pelaguu!

   Poista
 10. IHania kuvia. Hieman on erinäköiset maisemat kun tällä hetkellä tuolla ulkona... pakkasta -28 astetta. positiviisuus auttaa... siispä päivä kerrallaan kevättä kohden...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, jos kuvat ilahduttivat Suvituulia!
   Ulkona näyttää tosiaan erilaiselta, mutta kauniilta kun ikkunan sisäpuolelta katsoo. Meilläkin on tänään -28 astetta pakkasta ja eilen -25 astetta. Puutarha on varmasti syväjäätynyt.
   Mutta valo lohduttaa, että kevättä kohden ollaan menossa. :)

   Poista

Olen iloinen jokaisesta kommentista!