maanantai 6. heinäkuuta 2015

Villinä


Vaahteramäellä eletään aina tähän aikaan kesästä erittäin villiä vaihetta.
Rinteen rappuset ovat ryöpsyävien kukkien peitossa.
Toisaalta riemastuttaa ja toisaalta ahdistaa.
Mieskin näki ruusukaaressa vain jonkin Simpson-hahmon hiukset.
Tein hänelle vastapainoiksi säntillisen japanilaistyylisen istutuksen keitaalle.
Sitä voi käydä katselemassa, jos meno on yltynyt liian villiksi ja rönsyäväksi.

rohtosormustinkukka
Digitalis purpurea
foxglove
ジギタリス

Kaunista viikkoa!


20 kommenttia:

 1. Kaikki kasvaa hurjaa vauhtia. Minuakin ahdistaa kun kaikki kasvaa umpeen. Digitalikset ovat tänä vuonna riehaantuneet ihan metsäksi, kukat heiluvat pääni yläpuolella :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kaikki on todella kasvanut hurjasti. Nyt kun vesisateiden jälkeen saatiin lämpöä, kaikki on ikään kuin räjähtänyt. Sormustinkukat kasvavat käsittämättömän korkeiksi.
   Näin Uudessa-Seelannissa oikeasti metsän täynnä sormustinkukkia. Silloin haukoin henkeä ihastuksesta. Ja kaunishan se olikin. Mutta nyt olen käsittänyt, että niin voi myös käydä omassa puutarhassa ja metsässä. Ne siementävät niin ahkerasti, että voivat viedä elintilan meidän omilta metsänkasveilta. Mutta kyllä niillä on silti ehdottomasti paikka puutarhassa, tykkään niin niistä. <3

   Poista
 2. Kyllä rehevää saa olla, mutta kiva, että puutarhasta löytyy istutuksia joka makuun :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, itsellekin on kiva kun välillä katselee säntillistä istutusta ja välillä taas villiä. Oma makukin muuttuu ja vaihtelee mielialan mukaan. :)

   Poista
 3. Ihanaa! Noilla miehillä on erikoinen katsontakanta moneen juttuun:)) Kyllä tuota "villitarhaa" kelpaa ihastella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekin tosin välillä väsyn tuohon villeyteen. Mutta toisaalta se on jotenkin niin ihastuttavaa. Kun sormustinkukat ovat kukkineet, siistin yleensä tuon kohdan ja yritän saada muutkin kasvit vähän järjestykseen. Mutta nyt on aika nauttia villistä ja vapaasta ryöpsynnästä. :)

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Tuo onkin käsittämättömän rehevä paikka. Olen istuttanut tuon rinteen kasvit aikoinaan ihan perusmaahan. Täällä on luonnostaan aika ravinteikasta maata. Kaikki kyllä kasvaa. :)

   Poista
 5. Minäkin tykkään rehevistä istutuksista. Omat on sitä kyllä ehkä vasta 10 vuoden päästä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yht äkkiä kaikki rehevöityy. Ensin odottaa kuin kuuta nousevaa rehevöitymistä ja sitten huomaakin kitkevänsä perennoja joka puolelta.

   Poista
 6. Tuo valkoinen ryöpsähdys on sykähdyttävää - ihan tuoksukin tuntuu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, että tuoksukin tuntuu ruudun taakse. Papulan ruusun tuoksu on yksi lemppareistani, samoin tietysti pionien tuoksu on huumaava.

   Poista
 7. Tosiaan niin rehevää ja runsasta kaikkialla, että melkein pyörryttää. Mutta onneksi voi katsella ja ihastella väliin muiden runsautta kun omassa on liiaksikin. Kaunis tuo rinne valkeine kukkineen =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, kyllä on mukava katsella muiden blogeista runsautta, kun ei tarvitse itse raivailla paikkoja. Mutta kyllä me varmasti talvella tätä runsautta kaipaamme ja haikailemme. :)

   Poista
 8. Kaunishan tuo on. Valkoinen kukkaloisto näyttää niin herkältä, kuin kaunis kesämorsio. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, morsio on käyskennellyt alas rinnettä, pitkän laahuksensa kanssa. :)

   Poista
 9. Tuttua tuo, että runsaus ja villiys toisaalta ahdistaa, toisaalta ihastuttaa. Rehevyys on kyllä ihanaa, mutta usein käy niin, että tietyt lajit meinaa vallata alaa ja heikommat jää jalkoihin. Silloin täytyy käydä vähän ojentamassa liian innokkaita tapauksia, jotta muillekin jää mahdollisuus kasvaa. Tuossa sinun kuvassasi näyttää kyllä kaikki olevan niin tasapainossa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, oikein harmittaa kun joutuu kitkemään perennoja ja saksia pensaita. Mutta toiset kasvit ovat tosiaan niin määräileväisiä, että luulevat omistavansa koko puutarhan. Siinä jää pienemmät ja herkemmät jalkoihin.

   Poista
 10. Mieluusti näkisin pihassani tuollaisen runsauden! Kaunista!

  VastaaPoista

Olen iloinen jokaisesta kommentista!