perjantai 10. heinäkuuta 2015

Keitaan japanilaistyylinen nurkkaus

purppurakeijunkukka
Heuchera micrantha ´Palace Purple`

Vaahteramäellä vallitsee yleisesti ottaen sellainen englantilais-uusseelantilais-ruotsalais-suomalais-vaahteramäkeläinen tyyli.
Poikkeuksen tekee uusi keitaan japanilaistyylinen nurkkaus.
Tein sen miehelleni nimipäivälahjaksi. 
Miehen sukujuuret tulevat japanista ja siksi japanilaisuus kuuluu luontevasti elämäämme, vaikkei sitä laajoissa mittakaavoissa näykään kodissamme.
Pidän itsekin kaikesta japanilaistyylisestä. Mutta talomme ja lähiseutumme tyyliin sopii paremmin maalaisromanttisempi ja rönsyävämpi tyyli. Ja ehkä olen sen verran päättämätön sielu, etten osaisi ihan puhtaasti vain tiettyä tyyliä vaalia.
Keväällä valmistununeelle keitaallemme sopii kuitenkin tämä pieni nurkkaus ja 
siellä se saa myös arvoisensa huomion.
Huomioikaa, että istutus on japanilaistyylinen. Oikea japanilainen puutarha vaatisi enemmän tietoa ja taitoa sekä perehtymistä japanilaiseen filosofiaan.

 Nurkkaus sijaitsee terassin yhteydessä.
Se on reunustettu kestopuulla, ja mullan ja kestopuun erottelee patolevy.
Valkoinen kivivirta kulkee idästä länteen.

 harokataja
Juniperus procumbens ´Nana`

 Kiveen koverrettu lintujen kylpyallas löytyi Vääksyläisestä Lauran kaupasta.


pehmytmesiheinä
Holcus mollis
Kasveista ei saa kiittää, mutta ajattelen aina lämpimästi Autuaan olon Cheriä katsellessani tätä pehmytmesiheinää. Sain taimen häneltä blogitapaamisessa.

kääpiöhopeakuusi (rungollinen)
Picea punges ´Nana`

Kääpiövuorimänty (Pinus mugo var. pumilio) löytyi omalta tontilta, se oli jäänyt tuivioiden alle. Täältä se sai arvoisensa paikan.
Myös sammal on siirretty omalta tontilta.
Katteena on Kekkilän hiilenmustaa kuorikatetta.
Isommat kivet löytyivät omista varastoista ja pienemmät valkoiset kivet ovat Growhow:n valkoisia kiviä.
Kasvit  ja muut tarvikkeet ovat Vääksyn Viherkukasta.
Istutuksen mitat ovat 1,5 m x 2 m.  Altaaseen hupsahti 36 kpl 50 litran pussia multaa.

Tämä postaus ei ole blogiyhteistyö kenenkään kanssa. Laitoin vain tiedot hankintapaikoista, jos joku etsii samanlaisia tuotteita itselleen.

On muuten todella vaikeaa kuvata valkoisia kiviä ja aitoja sekä tummaa kuorikatetta.
Harjoittelen vielä,  jos tulisi vielä joku päivä parempia kuvia tästä nurkkauksesta.

Oikein mukavaa viikonloppua!

12 kommenttia:

 1. Pussimulta tuntuu olevan hupaa tavaraa, säkki on muka paljon mutta kun sen kaadat istutukselle tuntuu että maassa on pikemminkin ämpärillinen kuin säkillinen. Kaunis on nurkkaus, kaiken vaivan ja työn väärti.

  VastaaPoista
 2. Kauniin nurkkauksen olet saanut aikaiseksi. Vaikuttaa rauhoittavalta ja levolliselta paikalta.Kääpiöhopeakuusi on hieno. Mukavaa viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
 3. Kaunista ja rauhoittavaa...tasapainoa!
  Mesiheinä ja keijunkukka sopivat mainiosti muoto- ja värimaailmaan!
  Ihanaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 4. Se on kaunis, ihana lahja miehellesi. Toivottavasti hänen juurensa vahvistuvat ja kukoistavat oman nurkkauksen myötä. Vaikka suurissa linjoissa kunnioittaisi asumamiljöötään niin on mukava tehdä jotain ihan omaa joka tekee teidän pihasta teidän näköisenne.

  VastaaPoista
 5. Oikea rakkauslahja, ihanan kaunis! Upea tuo lintujen kylpyallas ja pehmytmesiheinä pisteenä iiiin päällä (sain myös mesiheinän Cheriltä, se on kyllä ihana!). Aurinkoista viikonloppua!

  VastaaPoista
 6. Kiitos teille kaikille kauniista kommenteistanne!
  Kulmaus on tosiaan rauhoittava, pienikin vesiaihe tekee istutuksista ihmeellisesti rauhoittavampia.

  VastaaPoista
 7. Onpa tyylikäs japanilaisnurkkaus! Ihana tuo vesiaihe, olen etsiskellyt sellaista omaan japaninurkkaani. Melkein jo löysin "sen oikean", mutta siinä olikin reikä pohjassa. :) Siitä tuli sitten ihan vaan ruukku muualle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin etsiskelin sopivaa vesiaihetta monesta paikasta. Melkein ostettiin sellainen japanilainen kivilyhty siihen. Meidän tontti on täynnä kiviä ja etsin jopa metsät tuon tyylistä kiveä, missä olisi edes pieni painauma vettä varten. Ajattelin, että äkkiäkös tuollaisen tekaisisikin. Mutta siihen tarttis olla oikeat välineet ja tuo kivi oli täydellinen. Mun oli pakko saada se. Sun täytyy nyt lähteä Vääksyyn kiviostoksille. :)

   Poista
 8. Kivan nurkkauksen olet tehnyt! Aina hämmästelen kuinka kivoja juttuja kaikki puuhailevat omilla pihoillaan. Nämä blogit on niin mukavia, kun pääsee kurkkaamaan toisten ihania luomuksia, joita muuten ei näkisi :) Kiitos tämänkin jakamisesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sanna!
   Olen samaa mieltä, hämmästelen mitä te muut keksitte ja teette. Sehän on tämän bloggailun idea, ideoiden ja oivallusten jakaminen. :) Kiitos itsellesi tästä blogiystävyydestä ja ihanista ideoista! <3

   Poista

Olen iloinen jokaisesta kommentista!