maanantai 13. heinäkuuta 2015

Tunnelmia


tarhakurtturuusu 
Rosa rugosa ´Ritausma

kiinanpioni
Paeonia lactiflora (nimetön Anopin jakotaimi)

kiinanapioni
Paeonia lactiflora ´Festiva maxima` 

hopeakuusi (Picea pungens ´Glauca` ) ja 
keijuangervo (Spiraea japonica ´Little Princess`)

tarhakurtturuusu
Rosa rugosa ´Snow Pavement`


neidonruusu 
Rosa Alba-ryhmä ´Lumo`


Lumo on suuri pensas. Vaahteramäellä se hipoo kahta metriä sekä korkeudessa että leveydessä.

Lumon nuput ovat tummemman vaaleanpunaisia,

niinkuin juuri auenneet kukatkin,

mutta väri haalistuu hentoon vaaleaan kukinnan edetessä.


Mukavaa alkanutta viikkoa!


22 kommenttia:

 1. Aah, mitä ihanuuksia!! Ruusukuume taas meinaa paheta, kun näitä sinun kuviasi katselee :) Tuo Ritausma täytyis vielä johonkin mahduttaa, on niin upea <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mul on kans ruusukuume taas pahenemaan päin. Yht äkkiä olen huomannut, että viime viikkoina tänne on muuttanut kolme uutta pensasruusua: Linnanmäki, Sointu ja 'Maiden's blush'. En tiiä miten tässä on taas päässyt näin käymään. Onneksi kaikille on löytynyt paikat. Mutta Pinsiön reissun pari taimea odottaa vielä arvoistaan paikkaa. :)

   Poista
 2. Kauniita kuvia jälleen!
  Ihana tuo Rimausma. Ai tuo Lumo kasvaa noin suureksi, mistähän ihmeestä sain päähäni että se olisi 1,5 metriä korkea. Mmh, no, kaipa se mahtunee kasvamaan tuolla minne se istutin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pirjo!
   Joo, Lumo tarttee tilaa. Sisaret Sointu ja Sävel on matalampia. Sorruin tuohon Sointuunkin ja Sävelkin ois haaveissa. :)

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Nuo hennot ja rauhalliset sävyt on munkin lemppareita. :)

   Poista
 4. Ihania kuvia, hurmaavia värejä. Sinulla on paljon ihania ruusuja. Ruusut ovat kukkien aatelia. Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anneli!
   Mä oon ihan heikkona pensasruusuihin.

   Poista
 5. Voi että miten kauniita! Sade paiskaa meidän ruusut niin maata vasten, ettei niistä ole kovasti iloa. Näitä kuvia katsellessa voi tuntea noiden hurmaavan tuoksun!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä meilläkin sade piiskaa kaikkia kasveja maata kohti. Mutta ihmeesti kukat vaan kestää.
   'Snow Pavementin' tuoksun tuntee kyllä ihan ohi kulkiessa, kiva jos se tulee ruudun toisellekin puolelle.

   Poista
 6. Vau, oma Lumoni löysi paikkansa puutarhassani viime kesänä, eikä siinä ole vielä ainuttakaan kukkaa. Odotan siis innolla noita lumoavia kukintoja. Ritausma sen sijaan kukkii runsaasti, mutta kaikki kukat ovat valkoisia. Olisiko vesisade huuhtonut niistä värin pois? Viime kesänä oli noita ihania vaaleanpunaisia sävyjä.
  Ihana Festiva maxima ja juuri samanlaisia kuvia saa nyt meidänkin pioneista. Voi tätä vesisadetta, joka on lässäyttänyt pionien kukinnan. Vaan nytpä niitä raaskii poimia maljakkoon enemmän, kuin koskaan aiemmin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on oikeastaan eka kesä, kun mun Lumo kukkii noin runsaasti. Ja kasvuakin on tullut reippaammin viime ja tänä kesänä.
   Ritausmassa on mullakin tosi eri sävyisiä kukkia. Aika nopeasti ne haalenee melkein valkoisiksi.
   Melkein kaikki pionit täälläkin katselevat maata, vaikka niillä on tuetkin. Mutta korkeutta on tullut tänä kesänä hurjasti. Minäkin olen surutta poiminut niitä maljakkoon ja vienyt tuliaisiksikin. Ihana tuoksu niistäkin tulee. :)

   Poista
 7. Oi mitä suloisuuksia. Kuin pumpulia.

  VastaaPoista
 8. Hurmaava kokonaisuus niin runsaista kaunis kukkaisista tuoksuvista ruusuista! Ja talo on myös aivan super kaunis, kuten aikaisemminkin olen maininnut.
  Todellakin tunnelmallisia kuvia kerrassaan.

  VastaaPoista
 9. Ihania ruusuja. Mä myös sytyn koko ajan enemmän erilaisille angervoille. Tosi hyviä peruspensaita. No, norjanangervoa en ole ensimmäisenä hankkimassa, mutta kaikki muu menee :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä oon angervofani just sen takia, et peruspuskat luovat selkärankaa puutarhalle. Ne ovat varmoja ja sitten kaikkea erikoista voi kokeilla niiden lisäksi. Ja angervot, niinkuin muutkin pensaat ovat talvellakin olemassa ja kauniita kun lumi takertuu niihin. Harmi, että niin moni kasvi kokee inflaation, kun niitä laitetaan joka paikkaan. Angervoistakin tulee ensimmäisenä mieleen yleisten paikkojen massaistutukset. :(

   Poista

Olen iloinen jokaisesta kommentista!