keskiviikko 2. marraskuuta 2011

Rosa rugosa


Valkokurtturuusullani on sama ongelma kuin meillä kaikilla naisilla, se ei oikein tiedä mitä pukisi päälleen. Osa kasvista on sitä mieltä että kesä jatkuu ja pitää lehtensä vihreinä ja uusia kukkiakin on tulossa. Toiset oksat ovat jo sitä mieltä että syksy on tullut ja vaatetus on sen mukainen.


Muutamat lehdet ovat päättäneet pukeutua yksilöllisesti raitaan.


Me ihmisetkään ei taideta tietää pitäisikö jo talvikamppeita kaivella vai pärjätäänkö vielä ohuemmilla vaatteilla.
Tänään oli mahtavan lämmintä + 11c, vaikkakin pilvistä. Yöksikin on luvattu seitsemää astetta. Meilläpäin ei ole kunnon yöpakkastakaan ollut koko syksynä. Kylmin yö on ollu -0,4c. Kesäkukilla on ollut pitkä kasvukausi. Vaikkakin  pelargonit on viety turvaan jo melkein kuukausi sitten. Nyt ne kukkivat autotallissa kauniisti. Joidenkin ohjeiden mukaan kukat täytyisi leikata pois, että kasvi tajuaisi että lepokausi on alkanut. Mutta en viime syksynäkään raaskinut leikata kukkia pois ja hyvin ne talvehtivat.
Sallitaan muuten itsellemmekin lepokausi näin pimeään aikaan. Kevätväsymyskin johtuu kuulemma siitä että syksyllä on ollut liian kiireinen. Nyt on hyvä aika käpertyä sohvalle ja nauttia kynttilöistä ja takan lämmöstä vaikka hyvien puutarhakirjojen parissa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olen iloinen jokaisesta kommentista!