torstai 24. marraskuuta 2011

Carpe diem


Nyt en osaa oikein tarttua hetkeen vaikka omistan tyynynkin missä lukee Carpe diem. Muutaman yön päästä on ensimmäinen adventti ja ulkona sataa täysillä. Olen yleensä intona joulusta mutta nyt ei meinaa jouluvaihde mennä päälle.
Itse asiassa ajatukset harhailevat jo ensi keväässä. Mitä maasta silloin putkahtaa? Mietin mistä ensimmäinen lumikello putkahtaa esiin ja miten mahtavasti kaikki varmasti kasvaa. Ei tule mieleen kotilot, rikkaruohot ja nurmikon leikkuu. Enkä ajattele myöskään talven lumitöitä.

Toisaalta nythän on mahtava vaihe suunnitella ja haaveilla. Ja kun luntakaan ei vielä ole, voi pihasta ottaa mittoja, kuvia ja tehdä vaikka alustavia töitä kevättä ajatellen. Ei myöskään olisi hullumpi ajatus kutsua kuopsuttajaystäviä kylään ja katsella vaikka kuvia jokaisen puutarhasta.
Tietysti on  hyvä tarttua myös hetkeen. Tämäkin hetki on arvokas ja tärkeä, vaikka näin pimeällä ajalla tekisi mieli vaipua talviunille.

Sen verran vielä huiputan itseäni, että etsin taas kameran kanssa mahdollisimman paljon vihreää.. 

Ihana ikivihreä pikkutalvio (Vinca minor).

Ei voikukka nyt niin pahalta näytäkään..

Pieni norjanangervo (Spiraea ´Grefsheim`) yrittää sitkeästi pitää lehtensä.

Kun taas vanhempi, lehdetön  naapuri on tehnyt pienet kukat versojen kärkiin.

Takapihan papulanruusu (Rosa pimpinellifolia Staffa) on pitänyt vihreät lehtensä kun taas etupihan papulanruusu on ollut lehdetön jo pari kuukautta.

Nyt kelloköynnös (Cobaea scandens) alkaa luovuttaa.

Mut ei kuulkaas luovuteta vielä.. vihreän katselu tekee niin hyvää.
Katsellaan vihreyttä varastoon ja ne muutama tunti päivässsä kun yleensä näkee mitään.
Tai marssitaan kukkakauppaan ja ostetaan ihania joulukukkia. Nyt voi jo viritellä jouluvalojakin.. mut ei sinisiä tai välkkyviä jookos..?
1 kommentti:

  1. Hei kaikki Puutarha Ystävät!
    Olen haaveillut löytäväni listan jossa suomalaiset puutarhablogit löytyisivät kasvuvyöhykkeet mukaan. Siitä olisi hyötyä, etenkin meille haastavammilla vyöhykkeillä eleleville, mutta se olisi myös hauskaa ja opettavaista. Ja ehkäpä samalla vyöhykkeellä olevat puutarhablogistit voisivat innostua järjestäämään tapaamisia keskenään tai osaavat auttaa ja vinkata hyvistä tapahtumista. Tartu haasteeseen, lisää oma puutarhasi listaan oikean kasvuvyöhykkeen alle ja halutessasi laita linkki tälle sivulle omaan blogiisi!

    Linkki PUUTARHABLOGIT VYÖHYKKEITTÄIN LÖYTYY TÄSTÄ: http://karolinanpuutarha.blogspot.com/p/suomalaiset-puutarhat-kasvuvyohykkeen.html

    Ihania kuvia sinulla!

    VastaaPoista

Olen iloinen jokaisesta kommentista!