tiistai 19. huhtikuuta 2022

Metsä kukkii sinisenä

 

 sinivuokko
Hepatica nobilis 
 ミスミソウ


Ensin sitä seisoo metsän reunassa, eikä näe mitään.
Silmät valehtelevat, kunnes yhtäkkiä näkevät yhden mättään, sitten toisen
ja hetken kuluttua koko metsä kukkii. 
Sinivuokot naamioituvat hätäiseltä katsojalta ruskeiden lehtien sekaan. 
Ne vaativat pysähtymistä ja rauhoittumista
ja paljastavat kauneutensa vain niille, jotka osaavat niitä katsoa. 




Tämä hetki keväästä on aina yhtä pakahduttavan kaunis. 
Olen niin onnellinen, 
että pikkuruisessa metsikössämme asuu jotain näin upeaa.



Joko sinä olet nähnyt sinivuokkoja?


  

Versoja Vaahteramäeltä-blogia voi seurata myös 
 sekä blogit.fi:n  kautta.


11 kommenttia:

  1. Nimenomaan, ensimmäisen sinivuokon näkeminen osuu suoraan sieluun. Palaan lapsuuden tunnelmiin joka kevät sinivuokkojen myötä. Niissä on jotain sellaista taikaa ja lumoa, jota ei taida olla millään muulla kasvilla.
    En ole vielä nähnyt ainuttakaan sinivuokkoa. Omassa pihassa ne kukkivat yleensä aika myöhään. Tänään ajoin kylällä sellaisen paikan ohi, jossa sinivuokot kukkivat keväisin ensimmäisenä. Vaikka sinivuokot olisivat jo kukkineet, ei niitä auton ratista bongata, eikä ollut mahdollisuutta juuri siihen paikkaan pysähtyä.

    VastaaPoista
  2. Voi mikä onni ja ihanuus tuollainen oma sinivuokkometsikkö, pieni kukinto huikaisee sävyllään ja muoto pienine heteineen on niin suloinen!

    VastaaPoista
  3. Oi että, ihana metsä! Oma sinivuokkometsä. Tuo on niin totta, että niiden jännä sävy on sellainen, että se vaatii tarkkaavaisuutta ja sitten se onkin yhtäkkiä loistava sininen, joka hehkuu siellä täällä kuin jalokivet. Ihan mystistä.
    Minäkin kiljahdin ilosta, kun minikoivikossani asuu yksi sinivuokko, ja kun menin sitä tänään kuvaamaan, huomasin ylempänä rinteessä toisenkin. Niissä molemmissa on jännä, ihan hitusen punertava sävy.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. PS. Huomasitko, että haastoin sinut Koska kukkii -haasteeseen? Siitä on jo vähän aikaa, kun lähetin kommentin johonkin postaukseesi. Ehkä viikko.

      Poista
  4. Sinivuokkometsä kuulostaa tosi ihanalta. Minä istutin joku vuosi sitten etupihamme tuijan ympärille sinivuokkoja. Yksi nuppu näkyy jo ja odottelen kukintaa malttamattomana. Kokonainen sinivuokkometsä olisi mahtava.

    VastaaPoista
  5. Ihania sinivuokkoja. Meidänkin pihalla, lumettomissa kohdissa, sinivuokot jo aloittavat. Osa on tiukasti lumen alla, joten tulee pitkä sinivuokkojen aika.

    VastaaPoista
  6. Ihanat sinivuokot, sinivuokkometsä kuulostaa supersuloiselta!

    VastaaPoista
  7. Tänään juuri yritin lähimetsän reunaa kurkkia, että näkyisikö sini- tai valkovuokkoja, mutta vielä en niitä nähnyt.
    Mukavaa loppuviikkoa sinulle Riina <3

    VastaaPoista
  8. Sinivuokkoja löytyy omasta pihasta mutta eivät ole ihan vielä kukassa.

    VastaaPoista
  9. Ihanat <3 Minulla on ollut pitkään sinivuokko ostoslistalla mutta ei ole tullut vielä vastaan. Jospa tänä keväänä vihdoin. Sinivuokon kukassa on niin kaunis sävy. Aurinkoista loppuviikkoa!

    VastaaPoista
  10. Meillä on rantalenkin varrella kokonainen metsäinen penger täynnään sinivuokkoja. Se on joka kevät yhtä ihana näky. Oman pihan sinivuokot ovat vielä paksun lumikerroksen alla.

    VastaaPoista

Olen iloinen jokaisesta kommentista!