maanantai 27. syyskuuta 2021

Kelloköynnös ´Cathedral Bells`

 

kelloköynnös 
Cobaea scandens alba ´Cathedral Bells`
コベア・スキャンデンス・アルバ


Ihastuttava valkoinen kelloköynnös on avannut ensimmäiset nuppunsa.
Vähän viime tinkaan menee, mutta nuppuja näyttää olevan tulossa lisää.
Toivottavasti tulee oikein lämmin ja pitkä syksy,
jotta tämä kaunotar ehtii vielä kukoistamaan.Kelloköynnöshän on yksivuotinen kesäkukka.
Se kasvaa aika nopeasti ja on kiva vaihtoehto esimerkiksi säleikköön suojakasviksi.
Syksyllä se kestää hyvin kylmääkin,
kuten tämä yksilö meidän takaterassilla. 
Se ei ollut ensimmäisestä pakkasyöstä millänsäkään viime viikolla.Miten teidän kelloköynnöksenne ovat kukkineet tänä vuonna?

Ihanaa uutta viikkoa! Versoja Vaahteramäeltä-blogia voi seurata myös 
facebookissainstagramissa Pinterestissä, liittymällä lukijaksi, 
sekä blogit.fi:nblogipolun tai bloglovinin kautta.


12 kommenttia:

 1. Ihanat kuvat. Kelloköynnökset ovat niin upeita. 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kruunuvuokko! <3
   Kelloköynnökset ovat tosiaan upeita ja niillä on kyllä niin osuva nimikin.

   Poista
 2. Tänä vuonna kelloköynnös aloitti kukinnan ehkä edellisvuosia myöhemmin. Omani ovat innostuneet avaamaan nuppujaan, joita on lukuisia. Lähes kaikki muut kesäkukat olen jo kiikuttanut kompostiin, mutta kelloköynnös saa jatkaa kukkimistaan. Mitä ilmeisimmin se tykkää näistä aurinkoisista syyspäivistä, eikä loukkaantunut edes viime viikon pakkasyöstä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin näyttää, että kelloköynnös on oikein innostunut näistä kauniista syyspäivistä pakkasyön jälkeen. Toivotaan, että saisimme nauttia kukinnasta ja ihanista säistä mahdollisimman pitkään.

   Poista
 3. Jännityksellä odottelen sitä ensimmäistä kukkaa. Vaikka olen kastellut ja kastellut ei vielä mitään ole näkyvissä. Siemenetkin istutin ajoissa ja pystypäin joten missähän vika? Tuo valkoinen versio on minulle ihan tuntematon tyyppi. Kyllä onkin kaunis. Täytyy ensi keväänä yrittää vieläkin aikaisemmin kylvää. Aurinkoa kelloillesi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikea sanoa, missä mahtaa olla kukkimattomuuden vika. Kelloköynnös tarvitsee myös lannoitusta, eli se voisi auttaa myös. Itselläni kasvarissa kasvaneet kelloköynnökset eivät tehneet nupun nuppua ja näyttivät muutenkin jotenkin kärsineiltä. Tulin siihen tulokseen, että kasvarin lämpö taisi olla liikaa, vaikka kelloköynnös pitää lämmöstä.
   Tämä kukkiva yksilö on suojaisella paikalla, mutta ihan taivasalla.
   Valkoista versiota näkee harvemmin myynnissä, ainakin taimina. Siemenenä sen löytää paremmin. Siksi minäkin yleensä aina kylvän sen siemenestä.
   Kiitos auringon toivotuksista! Toivotaan meille kaikille oikein kaunista ja aurinkoista syksyä. Eilenkin oli niin kaunis sää, jonka ruska vielä kruunasi.

   Poista
 4. Saa nähdä jaksaako kelloköynnökseni avata niitä nuppuja, jotka eivät näytä edes avautumisen merkkejä. On kukkinut ja kasvanut maltillisesti, olisi varmaan halunnut enemmän vettä ja ravinteita tai suuremman ruukun kunnon varastolannoituksineen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin tuntuu, että kelloköynnös tarvitsee aika tavalla ravinteita. Olin itsekin ehkä hieman laiska lannoituksessa. Ensi vuonna yritän olla huolellisempi.

   Poista
 5. Ihana valkoinen kukka. Omani kanssa tein sen virheen, että vein kelloköynnöksen kasvihuoneeseen enkä lannoittanut sitä kesän mittaan. Eka nuppu mutta eipä taida aueta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullakin oli toiset taimet kasvarissa ja tuntuu, että kasvarin lämpö oli niille liikaa, vaikka se yleisesti tykkääkin lämmöstä. Keväällä kuvittelin, kuinka pitkät versot täynnä kukkia kiemurtelisivat kasvarin kattoa hipoen. Tämä haave ei ihan onnistunut. Mutta onneksi tämä terassilla kasvava yksilö sentään availee nuppujaan.

   Poista
 6. Hyvä kysymys. Epäilen että pakkanen olis ehtiny viedä ennen kukintaa. Nimittäin jos olisin kasvattanut 😊
  Sinulla kukkii kauniisti.

  VastaaPoista

Olen iloinen jokaisesta kommentista!