keskiviikko 12. elokuuta 2020

Ihastuttava ´Bobo`

syyshortensia ´Bobo`
Hydrangea paniculata ´Bobo`
 ノリウツギ

Ihastuttava ´Bobo` kukkii kolmiopenkissä runsaana ja täyteläisenä. Se on mielestäni yksi ihastuttavimmista hortensioista mitä tiedän.

Tässä istutusalueessa on kolme tainta, jotka ovat istutettu 80 cm välein.


Syyshortensia ´Bobo` on kaunis ja kompakti hortensia. Versot ovat vahvat, eikä hortensia kaatuile, vaikka kukinnot kasvavat suuriksi. ´Bobo` aloitteli kukintaansa jo heinäkuun lopussa, joten se on yksi aikaisimmista hortensialajikkeista. ´Bobo` kasvaa kirjojen mukaan noin 70-90 cm. Meillä se taitaa kuitenkin huidella jo metrin korkeudessa. ´Bobo` viihtyy aurinkoisella tai puolivarjoisella kasvupaikalla, tuoreessa maassa. ´Bobo` ei valitettavasti pärjää kovin pohjoisessa, sillä suositusvyöhykkeet ovat I-II. Mutta ainahan sitä kannattaa kokeilla muillakin vyöhykkeillä,  jos oman puutarhan pienilmasto on suotuisa.
Hortensiat ovat myös upeita ja kestäviä leikkokukkia. Näin loppukesästä meillä on aina sisällä maljakossa hortensioita. On ihana katsella niitä sekä sisällä että ulkona puutarhassa, sillä niihin ei kyllästy koskaan. 

Jos kaipaat puutarhaasi pientä ja kompaktia hortensiaa, suosittelen lämpimästi ihastuttavaa ´Bobo`a. 


Kivaa keskiviikkoa!


P.S. Vieläkään nuo rivivälit eivät halua totella minua...


Versoja Vaahteramäeltä-blogia voi seurata myös 
facebookissainstagramissa Pinterestissä, liittymällä lukijaksi, 
sekä blogit.fi:nblogipolun tai bloglovinin kautta.

14 kommenttia:

 1. Ihastuttava Bobo, pannaanpa nimi muistiin. Olisi hienoa jos joskus olisi niin paljon hotensiankukkia, että niitä raatsisi poimia maljakkoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen Boboa lämpimästi!
   Ja tosiaan on ihana, että hortensioita on niin paljon, että niitä raatsii kerätä maljakkoon. Tällä hortensiahullulla niitä alkaa olla jo sen verran, että maljakotkin täyttyvät niistä.

   Poista
 2. Onpa ihana ja runsaskukkainen!

  VastaaPoista
 3. Kaunis kuin mikä! Olen suunnitellut, että entraan kotipihan pientä kukkapenkkiä ja poistan vanhoja kukkia, jotta saan tilaa syyshortensialle. Tämä Bobo voisi olla kokonsa puolesta juuri sopiva siihen kohtaan pihaa. Osaatko sanoa viihtyykö se eteläseinustalla, joka on todella paahteinen jos paistaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hortensiat selviävät myös auringonpaisteesta, jos kasvualusta on tarpeeksi syvä ja ravinteikas ja niitä on valmis kastelemaan hellejaksoina. Ihan kuivaan ja paahteiseen paikkaan en hortensioita suosittele.
   Mulla kasvaa niitä aika monenlaisissa paikoissa ja olen kokenut, että ne pärjäilee aikalailla hoidotta, jos kasvualustan on perustanut tarpeeksi paksusti. 50 cm ravinteikasta multaa on minimi aurinkoiseen paikkaan.
   Kokeile ihmeessä, jos saat kasvualustasta tarpeeksi syvän. Jos näyttää, ettei ne viihdy siinä, siirrä paikkaa. Myös pallohortensia voisi olla hyvä vaihtoehto. Pallohortensioilla on suuret ja paljon vettä haiduttavat lehdet, mutta mulla kasvaa niitä aika aurinkoissakin paikoissa. Postilaatikon luona mulla on iso pallohortensia-istutus, eikä mikään vesiletku riitä sinne saakka. En siis kastele niitä ikinä. Joskus helteellä lehdet lorpottavat, mutta ne tokenevat, kun saavat vettä taivaalta.

   Poista
 4. Ihana! :) Kauniin ylenpalttinen tuo kukinta, siis sillä lailla hurmaavalla tavalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on. Tässä kohtaa tuntuu, ettei ´less ole more`. ;) Vaan "more is more".

   Poista
 5. Aivan ihana "Bobo" <3 Jo tuollainen yksi kukka maljakossa on niin kaunis!
  Aurinkoista iltaa sinulle Riina <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, hortensioiden kukat ovat niin kauniita ihan yksittäinkin. Ja niitähän voi kuivattaakin, jos haluaa. Eli iloa riittää talveksikin.
   Aurinkoista loppuviikkoa sinulle Outi! <3

   Poista

Olen iloinen jokaisesta kommentista!