maanantai 29. tammikuuta 2018

KasvikuvioitaMeillä ihmisillä on taipumus ympäröidä itsemme sellaisilla asoilla,
mistä pitää ja mitkä ovat sydäntä lähellä. 
Koti on parhaimmillaan sellainen paikka,
jossa jokainen voi olla oma itsensä,
ja jossa vallitsee sellainen ilmapiiri sekä 
ulkoasukin, jossa sen asukkaat viihtyvät. 
Kodissa asuu yleensä kuitenkin monta erilaista ihmistä,
joiden tyyli on muovautunut yhteen, kompromisseina.


Meidän perheelle tärkeää on rauhallinen värimaailma
sekä kodin funktio lepo- ja harrastuspaikkana.
Isommista asioista päätetään aina yhdessä. 
Havahduin kuitenkin tässä yhtenä päivänä,
että taitaa minun  mieltymykseni olla näissä sisustuksen 
pienissä elementeissä aika vallalla.
Rakkauteni kasveihin hiipii näköjään melkein huomaamatta
moniin elementeihin kotona,
niiden kasvien lisäksi.
No, eipä muutkaan ole pistäneet hanttiin...
Ja monia asioita olen saanut juuri perheeltä tai ystäviltä lahjaksikin.
Tässä postauksessa näette pienen väläyksen olohuoneen yhdestä kulmauksesta.


 inkalilja
Alstroemeria
アルストロメリア

vahakukka
Chamelaucium uncinatum
ワックスフラワー


Tuli vain mieleen,
että tykkäisinköhän, jos meille alkaisi tulla golf- tai kalatyynyjä.... :)

Mukavaa ja juuri teidän näköisiä hetkiä viikkoonne!


Versoja Vaahteramäeltä-blogia voi seurata myös 
facebookissainstagramissa Pinterestissä, YouTubessa, liittymällä lukijaksi, 
sekä blogit.fi:nblogipolun tai bloglovinin kautta.

18 kommenttia:

 1. Itse yritän noi golf ja kalajutut kantaa aina kellariin ja verstaalle, miehen valtakuntaan. Muuten meillä on aika kiva sekamelska kummankin mieltymyksiä esillä; miun sisustuksellisia mieltymyksiä sekä kukkia ja sitten nuo miehen pienoismallit ja niihin liittyvät julistetaulut ;) Kuulostaa sekamelskalta, mutta omastamielestä aika harmoninen yhdistelmä saatu aikaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, nämä ovat sitä kompromissia parhaimmillaan. Olen käynyt teillä ja minusta teillä oli just hyvä mixi koko perhettä ja kaikki sopi kauniisti yhteen.
   Mies haaveilee tuosta autotallin huoneesta tekevänsä joskus sellaisen "sikarihuoneen", vaikka ei sikaria poltakaan. Mutta sellainen "tumma nahkasohva ym. tyyli" käy hyvin perhokalastustavaroihin ja golf-henkeenkin.

   Poista
 2. Miehet eivät varmaan hirveästi ajattele koristetyynyjen ulkonäköä. Riippuu toki miehestäkin, mutta kuvittelisin, että ainakin meillä miehelle olisi aivan sama, millaisia tyynyjä esillä on (mutta mieluiten ei mitään) :D kalatyynystä varmaan kyllä tykkäisi ;) Sellaiset olisivatkin mökille aika rok!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin perheen miehille on varmasti tärkeintä, että tyynyt tuntuvat mukavilta. Ne eivät saa olla karheita, kovia tai liian littanoita. Toki meillä on myös värimaailmalla on väliä. Meillä kukaan ei välitä kirkkaista väreistä tai kirjavista kuvioista. Olisi ihana sisustaa sellainen miehekkäämpi telkkahuone tai mökki, jossa saisi revitellä, vaikka eräteemalla. :)

   Poista
 3. Meillä mieheni joskus valittaa, että hänen tavaroillen ja kolleegoilta saaduille lahjaesineille ei näytä koskaan löytyvän tilaa kodissamme. Kieltämättä tunnen silloin pienen piston sydämessäni. Taitaa kuitenkin olla hyvin pitkälle niin, että me naiset hoidamme kodin sisustuspuolen ja miehillä on sitten ne omat juttunsa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, kyllä välillä niitä pistoja täälläkin tunnetaan. Tämä sisustuspuoli tuppaa kyllä olemaan yleensä meidän naisten hommaa, vaikka toki poikkeuksiakin on. Tärkeintä on, että koko perhe on tyytyväinen, eikä jää paitsioon, jos haluaa sanoa mielipiteensä.

   Poista
 4. Kalatyynyt voisi olla oikein kiva. Eräs sisustusjuttujani tekevä ystäväni sanoi kerran, että miehet on usein sisustettu ulos kodeista. Heidän tilansa on usein vain autotalli tai muu verstas. Joka kodissa pitäisi olla myös man cave :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä varmasti totta! Joskus sisustuslehtijuttuja katsellessa ajattelee, että kuinka tuolla voi kukaan mies asua. Vielä pahempaa on, että pojan huone on äidin mielijutuilla sisustettu. Olen nähnyt kerran sellaisen kukkatapettisen pojanhuoneen. Huone olisi jees, jos poika itse olisi valinnut sisustuksen. Tässä tapauksessa ne olivat kuitenkin vahvan äidin valitsemia.
   Meillä työhuonekin on tummilla väreillä sisustettu ja ehkä aika miehekäskin. Seinällä ei roiku kalatauluja, mutta kalastustauluja kylläkin sekä yksi jokitaulu. Luonto on onneksi meidän kummankin sydäntä lähellä ja siitä on hyvä löytää yhteinen sävel.
   Täytyy alkaa kiinnittämään enemmän huomiota myös tähän puoleen. Etten sisusta miesväkeä ulos, vaikka niin kasveista tykkäänkin. ;)

   Poista
 5. Kauniita esineitä. Meillä on kukat vallalla niin sisällä kuin ulkonakin. Yksi huone on vähän maskuliinisempi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Teidän perheen miesväkin näkyy blogisi kuvissa puuhailevan usein mielellään puutarhassa.🌿

   Poista
 6. Meillä on onneksi samanlainen maku miehen kanssa, tai niin ainakin luulen. Hänelle kun käy kaikki, mitä minä haluan kotiin laittaa. Yhdessä kyllä mietittiin, että meidän tyyli taitaa olla boheemi. Minusta meidän koti on tosi kotoisa. Ihania sävyjä teidän kodista löytyy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulen, että teillä täytyy olla yhteinen sävel kaikessa elossa. Kuulostat edelleen niin rakastuneelta blogisi teksteissä. Se on ihanaa luettavaa!
   Kodikas boheemi kuulostaa myös ihanalta!

   Poista
 7. Meilläkin mennään miehen kanssa hyvin samoilla linjoilla ja jotenkin hänkin on mieltynyt kasvikunnan kanssa yhteiseloon niin tekstiileissä, värimaailmassa ym., mutta yksi tuttu pariskunta kun erosi, mies alkoi ostamaan omaan uuteen kotiinsa riemunkirjavia tekstiileitä, ex-vaimo siinä tokaisi että oliko hän harmonisella sisustuksellaankin lytännyt ex-miehensä, ken sen tietää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yleensä pariskuntien maku hitsautuu vähän yhteen ja tykätään tai sitten totutaan suht samaan tyyliin.
   Kasviaiheet ovat kuitenkina aika neutraaleja, jos ne eivät mene liiallisuuksiin. Vihreä rauhoittaa ja luonnosta taitaa tykätä aika moni.
   On tietysti vähän vaikeaa, jos pariskunnalla on aivan päinvastaiset mieltymykset. Luulen kuitenkin, että eroon tarvitaan muutakin eriävää mielipidettä kuin tyynyt. Ehkä eron jälkeen moni haluaa kokeilla jotain ihan uutta ja vähän kuin unohtaa entisen tyylin.
   Onhan meidän kasvihullujen puolisoilla kyllä aika kestäminen. Kohta taas alkaa olla taimipurkkeja ja multaa joka paikassa. Ja kesällä uppoudutaan puutarhaan niin, että kaikki muu meinaa unohtua. Että tsemppiä vaan kaikille puolisoille, sekä miehille ja naisille meidän höperöiden kanssa!

   Poista
 8. Ukkokulta antaa onneksi vapaat kädet sisustuksen suhteen. Häntä ei kiinnosta tippaakaan värit, muodot tai ylipäätään, miltä mikäkin näyttää. Rikkikin saa olla, jos vielä voi juuri ja juuri käyttää. Hänellä on kellarinsa, joka onkin sitten karmeassa kunnossa - joka on tietenkin minun mielipiteeni. Olisipa ihanaa, jos voisi yhdessä elämänkumppaninsa kanssa sisustaa, remontoida, touhuta puutarhassa. Pitkässä avioliitossa oppii arvostamaan tiettyjä piirteitä ja unohtamaan ne, joita ei arvosta. Elämä on kompromisseja täynnä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitkässä ja hyvässä liitossa annetaan tilaa toisen omille jutuille, vaikka itse niistä ei olisi kiinnostunutkaan. Kerran tässä kaveriporukan kanssa juteltiin esim. sohvakäyttäytymisestä. Parisuhteiden alussa köhnotettiin toisen kainolossa samalla sohvalla ja katsottiin samaa tv-ohjelmaa, vaikka ohjelma ei olisi yhtään kiinnostanutkaan. Nykyään rakkautta on myös antaa toisen olla toisella sohvalla ja katsoa omaa ohjelmaa ja itse maata röhnöttää omalla sohvalla ja lukea vaikka kirjaa tai blogeja. Siinä vierekkäin, kuitenkin oman juttunsa parissa. Luulen, että samat mieltymykset tai harrastukset eivät ole se parisuhteen laadun mittari. Vaan se toisen arvostus ja toisen omien juttujen arvostus, vaikka ei yhtään ymmärtäisikään niitä. Toki yhteisiäkin juttuja täytyy olla, ja onkin, eihän sitä muuten yhdessä pysyisi. :)
   Ja onhan se hyvä, että ollaan erilaisia. Silloin toinen osaa tehdä toisenlaisia hommia ja yhteistyö pelaa.
   Elämä on tosiaan kompromisseja täynnä ja hyvä niin! :)

   Poista
 9. HEh, miksei ne kalatyynytkin kävis, jos vain ovat oikeita värejä ja materiaalia :) Entisessä elämässäni jouduin sietämään hirvityynyä ja eläinten päitä! Enää en ehkä suostuisi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taidankin hankkia kohta kalatyynyn, vaikka työhuoneeseen... :)
   Hirvityynyt ja sellaiset metsästyskamat kävisi kyllä johonkin tyyliin oikein hyvinkin. Mutta meilläkin voisi tulla pieni keskustelu aiheesta... Ja onhan nykyään ollut aika muodissa kaikki kauriit, sun muut sisustusesineissä. Mutta ne eivät taas taida miesten mielestä olla ihan oikeaa tyyliä.

   Poista

Olen iloinen jokaisesta kommentista!