sunnuntai 6. elokuuta 2017

Vaahteramäen synty


Näin Vaahteramäen tarina alkoi...

Video: Jouni Paavilainen


Versoja Vaahteramäeltä-blogia voi seurata myös 
facebookissainstagramissa Pinterestissä, YouTubessa, liittymällä lukijaksi, 
sekä blogit.fi:nblogipolun tai bloglovinin kautta.

18 kommenttia:

 1. Lyhyt video, mutta siitä sai heti selvän kokonaisuudesta. Oli fiksua kuvata ilmasta käsin, koska siellä on niin paljon korkeuseroja. Todella kaunis tuo teidän Vaahteramäki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, jos kokonaiskuva hahmoittui hyvin ja Vaahteramäki tuli hieman tutummaksi. Meillä on tosi vaikea kuvata ylipäätänsä noiden korkeuserojen vuoksi. Jo valo-olosuhteet ovat niin erilaiset alapihalla, rinteessä ja yläpihalla. Koen todella vaikeaksi kuvata tuolta alapihalta koko rinnettä. Jos rinteen saa hyvin näkyviin, taivas on ihan puhki palanut. Täytyy vaan harjoitella lisää, jotta saisi mahdollisimman hyvän lopputuloksen.
   Olen iloinen, ystävämme kuvasi tämän videon, siitä jää kiva muisto itsellekin.

   Poista
 2. Vau, miten upea video! Teillä on iso talo ja paljon paljon tilaa puutarhuroinnille ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pirkko! <3
   Meillä on todellakin paljon tilaa puutarhoinnille. Aluksi se jopa hieman ahdisti, kun rehevää maata ei meinannut saada millään talttumaan. Nyt on oppinut olemaan armollisempi ja puutarha on myös muotoutunut vähitellen hoidettavaksi. Vieläkään täällä ei ole kyllä helppohoitoista tai valmista, mutta ehkä se ei ole tarkoituskaan. Ois kamalaa, jos puutarhuroinnin tarve loppuis! ;)

   Poista
 3. Onpa kiva kun olet youtubessa. Kiva video, saa hyvän käsityksen talostanne ja puutarhastanne. Kaunista on. Onko tämä kuvattu kuvauskopterilla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anneli ja kiva, jos videot ilahduttavat ja kiinnostavat!
   Joo, ystävämme on kuvannut kuvannut kuvauskopterilla nuo ilmakuvat. On tosi mahtava laite, kun osaa käyttää sitä. Tulee uutta perspektiiviä omaan puutarhaan ja koko seutuun, ilmasta käsin katseltaessa.

   Poista
 4. Videosta kävin heti tykkäämässä tubessa. Ihana Vaahteramäki!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Outi! <3 Sä oot niin ihana, kun aina jaksat mahtavan ahkerasti tykätä ja kommentoida! <3

   Poista
 5. Vaahteramäki on kaunis paikka <3

  VastaaPoista
 6. Hieno ja laadukas video ja mahtavat ilmakuvat. Teidän talo ja puutarha ovat hurjan kauniita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Piparminttu! <3
   Ystävämme Jouni on taitava kuvaaja. On ihana välillä katsella puutarhaa ja kotia ylhäältä päin.

   Poista
 7. Ihana pihapiiri teillä! Ihan erilailla saa kuvan kokonaisuudesta ilmasta käsin. Tuo kasvihuone sopii kyllä mielettömän hyvin omalle paikalleen! Mut on sulla hommaa, lääniä on niin reilusti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Liisa! <3
   Ilmakuvista tosiaan hahmottaa paremmin kokoaisuuden tontista ja maastonmuodoista. Kasvari löysi kyllä sopivan paikan. Se on toiminutkin tosi hyvin tuossa. Ei ole liian pitkä matka talosta ja yläpihalta sinne.
   On täällä lääniä ja hoidettavaa. Maaperä on tosi rehevää, joten kaikki kasvaa vauhdilla, varsinkin rikkakasvit. Mutta sitä on vaan opeteltava hyväksymään se, ettei homma koskaan lopu. Kun kitkentäkierroksen saa loppuun, se täytyy aloittaa alusta. Mutta hyvähän se on, että kaikki kasvaa, eikä tekemisen puutetta tule. Ja lääniä on vaikka laajentaakin puutarhaa noihin metsiköihin, jos joskus inspiraatio iskee. Tällä hetkellä tuntuu kuitenkin siltä, että hoidettu osuus on hyvä pysyä näissä mitoissa. Ja onhan luonnontilainen aluekin kaunista. Metsikköön voi mennä vaikka rauhoittumaan, jos siltä tuntuu.

   Poista
 8. Hei olipa ihana video ja niin hienosti toteutettu😍 Minä tiesin jo paikan kodillemme löytyneen kun luin tontin myynti-ilmoituksen etuovi-lehdestä. Esittelykuvissa oli vain pelkkiä puita ja toki rakastuin aina vain lujemmin kun kiivettiin kalliolle ja puiden takana siinti avara peltomaisema. Nuo huonot kuvat oli meidän onni💚

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Minna! <3
   Teidän tonttinne onkin niin kaunis ja monimuotoinen, että ei ole ihme, että rakastuit myös siihen ensisilmäyksellä tai myynti-ilmoitussilmäyksellä. :)
   Monet eivät osaa katsoa metsää puilta. Tekin osasitte nähdä tonttinne mahdollisuudet, kallion ja peltomaiseman. Meillä oli vähän sama homma. Tontti oli ollut vuosia myytävänä. Mutta suuret kivet ja tontin muodot olivat karkoittaneet paljon ostajia pois. Mutta me näimme heti tontin mahdollisuudet. Ja eihän kiviä tarvitse käsin alkaa siirtelemään. Työläshän tämä oli ja on, mutta ei mitään synny ilman työtä ja tuosta vaan. Moni rakas asia syntyy pitkän vaivannäön seurauksena ja jälkeen.
   Ihana, että meidän kummankin kohdalla on löytynyt koti ja kotona on hyvä olla. <3

   Poista

Olen iloinen jokaisesta kommentista!