keskiviikko 18. tammikuuta 2017

Tämän hetkistä kauneutta

 mustilanhortensia
Hydrangea paniculata ´Mustila`
ノリウツギ


Viime aikoina postaukset ovat keskittyneet kasvihuoneunelmaan ja kesän muisteloihin.
Tammikuinen puutarha on jäänyt aikalailla huomiotta.
Käydäänpäs pienellä pihakierroksella. 
Kuvat ovat tosin viime viikolta, 
mutta tammikuisia kuitenkin.


 Laavun kiviportaat ovat kuin kermavaahdolla kuorrutetut.
Ihanaa, kun taivas on näyttänyt välillä sinisen värinsäkin.
Harmaa väri on ollut yleisemmin vallassa. 

 köynnöshortensia
Hydrangea anomala subsp. petiolaris
climbing hydrangea
ツルアジサイ(蔓紫陽花、学名)


Winter reminds us
that everyone and everything
needs some quiet time.
~Katrina Mayer~

Oikein mukavaa keskiviikkoa!


Versoja Vaahteramäeltä-blogia voi seurata myös 
facebookissainstagramissa Pinterestissä, liittymällä lukijaksi, sekä blogipolun tai bloglovinin kautta.

12 kommenttia:

 1. Sinistä taivasta on täällä myös välillä näkynyt ja kauniita pastellisävyjä.Lunta on paljon ja kaikki uinuu sen alla pihan puut ja pensaat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sininen taivas ja kaunis lumi tekee talvestakin niin valoisan. Nyt on ollut vähän harmaampaa, mutta onneksi päivä on pidentynyt paljon talvipäivänseisauksesta. :)

   Poista
 2. Hortensiat ovat kyllä kauniita koko talven. Muutenkin kaunis tuo teidän pihapiirinne lumeen peittyneenä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hortensiat ovat mun yksi ehdoton lempparikasvisuku. Niitä löytyy niin monenlaisia ja ne kukkivatkin yleensä todella pitkään. Kaksi köynnöshortensiaani ovat vielä niin nuoria, etteivät ole kukkineet. Mutta toivottavasti ensi kesänä saisin nauttia niiden kukinnastakin. Tosin lehdet ja pelkät versotkin ovat todella kauniita.
   Lumi on antanut kyllä ihanan silauksen puutarhalle. Ja valoisuuttahan se tuo valtavasti.

   Poista
 3. Onpa niin kauniita talvisia kuvia ja ihana sininen taivas, oikein tuon hortensian kukan ja teidän talon kuvan taustalla tulee ihanasti esiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sininen taivas tekee ulkokuvauksessa paljon. Ensinnäkin parempi valo helpottaa valokuvausta, mutta saa myös kaiken näyttämään kauniimmalta. Kun katselee puutarhakuvia eri vuodenaikoina tajuaa valtavan eron.
   Tässä puutarhabloggailussa on myös se pointti, että tulee dokumentoitua ilmoja ja vuoden kulkua. Siksi musta on tärkeää kuvailla kaikenlaisilla säillä, vaikkei kuvista tulisikaan aina niin upeita. Niitä on kuitenkin kiva katsella myöhemmin, kun miettii eri vuosien kulkua. :)

   Poista
 4. Oletpa löytänyt mukavia kuvakulmia! Ihana auringonpaiste. Hortensiasta onkin iloa ympäri vuoden 😊.
  Parikin kertaa olen käynyt pihalla kameran kanssa, mutta ei vaan löydy kuvattavaa. Olisi lunta tai edes kuuraa, mutta täällä on vaan tylsää ruskeaa. Maassa toki on muutama sentti lunta, mutta puiden oksilta ja puskista se on sulanut pois. Ei edes lintuja lintulaudalla. Kyl meillä on ankeaa😉

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Välillä tajuaa, että kuvailee aina samoista kuvakulmista. Täytyisi ottaa oikein itseään niskasta kiinni, ja yrittää löytää aina jokin uusi kuvakulma ja kohde. Kyllä puutarhassa aina jotain kuvattavaa on. Tuossa ylempänä Sailalle totesinkin, että tämä puutarhabloggailu on vähän niinkuin dokumentoimista. Joskus on hyvä kuvailla, vaikka sitä ankeaa puutarhaakin. Silloin kevään tulon ehkä konkreettisemmin aistisi. Vaikka toisaalta minä ainakin haluaisin tuollaiset ankeat päivät unohtaa. ;)

   Poista
 5. Ihania kuvia! Tuo ruosteinen lyhty ja Köynnöshortensia, oi! Mäkin eilen katselin pihalla, etten ole paljoa pihalla kuvaillut, keskittyy ihan muuhun....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! <3
   Oot säkin aina huomannut kaikki kauniit talviversot ja talventörrötykset. Versojen ja kuihtuneiden kasvien kauneus on upeaa, kun niitä oikein alkaa tarkastelemaan. Sulla on varmasti eläviäkin olentoja joihin keskittyä pihalla. Mä haahuilen yleensä pihalla yksin. Noi teinit ei oikein pihalla enää pyöri.

   Poista
 6. Lumen kauniisti kuorruttama piha näyttää aina niin kauniilta. Joskus on vaikea tarttua jopa kolaan ja kolata pois pihamaata peittävää puhdasta lumikerrosta.
  Kivat kuvat ja tuo pyörä lyhtyineen mainio otos.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kruunu Vuokko! <3
   Lumi todella kaunistaa puutarhan ja koko talvisen luonnon. Olisi tosiaan monesti kauniimpaa, kun lumi pysyisi koskemattomana ja puhtaana.

   Poista

Olen iloinen jokaisesta kommentista!