keskiviikko 19. marraskuuta 2014

Kuukauden puutarhakuva

marraskuu
November
十一月 


"November comes
And November goes,
With the last red berries
And the first white snows.

With night coming early,
And dawn coming late,
And ice in the bucket
And frost by the gate.

The fires burn
And the kettles sing,
And earth sinks to rest
Until next spring."

~Elizabeth Coatsworth~


Aiemmat kuukauden puutarhakuvat löydät täältä.10 kommenttia:

 1. Kaunis runo ja uinuva tunnelma puutarhassanne. Onneksi marraskuu on ohimenevä ilmiö, joulussa on oma tunnelmansa ja tammikuussa alkaa väkisinkin pitkä ja harras kevään odotus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maria!
   Puutarhan selkäranka on jotenkin tullut näkyviin, kaikki pehmennys on riisuttu pois. Onneksi tosiaan marraskuu on ohimenevä ilmiö ja ajatukset ovat oikeastaan jo joulussa. Joulun odotus on ihanaa aikaa ja joulun jälkeen voi haaveilla jo keväästä. Tammikuun alussa ensimmäiset kevätesikot tulevat kukkakauppoihin ja siitä se sitten lähtee. En ole yhtään talvi-ihminen ja ehkä elänkin nämä synkimmät kuukaudet haaveilussa jostain tulevasta. Ehkä tarttis paremmin tarttua hetkeen....

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos Kruunu Vuokko!
   Vaikka välillä on vähän ripsauttanut lunta, tälläisena tämän marraskuun muistan.

   Poista
 3. Meidän tonteissa on paljon samoja elementtejä! Rinteet vaikuttais olevan yhtä jyrkkiä ja meilläkin on koivu noin alapihalla. Olikos teilläkin vielä peltoaukea tuossa edessä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika hauskaa, sullakin sitten riittää kiipeämistä ylös ja alas. Meilläkin on pelto edessä, mutta välissä on 3 taloa rivissä. Ikkunoista katsottuna ne ei kuitenkaan ole näkymän tiellä, kun mäki laskee vielä meiltäkin. Kauimpana näkyy järvi. Tai kesällä ei lehtipuitten takaa näy järveä, kuin jostain pieni pilkahdus.
   Lukiessani sun blogia, olen kiinnittänyt huomiota teidän rauhoittavaan peltomaisemaan. Ja teillä on hienoa kalliotakin, meillä on paljon kiviä, muttei suoranaista kalliota. Täällä on aika lämmin ilmasto, järven ja mäen takia, eikä hallat yleensä yllätä. Mutta hieman kasvuvyöhyke-kateus iskee teidän 1b-vyöhykkeestä...:)

   Poista
 4. rauhallisen sävynen maisema! Kadehdin tuota sinun rinnepuutarhaasi, Olet tehnyt sen upeaksi! Meillä on niin tasaista joka paikassa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Laura!
   Rinteessä on omat mukavat puolensa, siitä saa mukavan vaihtelevan jo pelkästään maastonmuotojen puolesta. Mutta onhan siinä oma hommansakin. Tulee tietysti hyvää hyötyliikuntaa, kun ramppaa ylös ja alas. Asuimme ennen ihan tasamaalla ja yksi tontin valintaan vaikuttava tekijä oli kyllä tämä rinne. Olin haaveillut myös tontista, jossa olisi kiviä ja vaahteroita. Ne toiveet täyttyivät kaikki, mistä olen onnellinen. Pikkuhiljaa tämä puutarha on syntynyt, vuosien saatossa. Eikä täällä taida olla koskaan valmista.

   Poista
 5. Kiitos liittymisestä blogini lukijaksi. aivan pakahduttavan hana paikka sinulla :) Ja mukava puutarhainen blogi. Asetun seuraamaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :)
   Sinulla on myös ihana blogi ja teet aivan ihania juttuja! Sait minusta lukijan, eikä se johtunut arvonnasta. Sen myötä kyllä löysin ihanan blogisi.
   Ja tervetuloa Vaahteramäelle! Tämä on bloggailun parasta antia; vuorovaikutus, ideoiden ja innostuksen vaihtaminen puolin ja toisin.

   Poista

Olen iloinen jokaisesta kommentista!