lauantai 11. helmikuuta 2012

Lahjakoriste ja kukkatatuointi


Kevät on juhlien aikaa.
Ensi viikolla on jo ystävänpäivä.
Lahjoja annetaan ja saadaan. Kaunis lahjapaketti on ilo antaa.
Kukilla saa viimeisteltyä kauniin paketin. Ja lahjakoriste voi olla myös vaihtoehto esim. ylppäriruusulle.
Kesällä voi tietysti käyttää luonnonkukkia ja nytkin luonnosta löytyy kauniita oksia kukkien joukkoon. Lisäksi voi käyttää helmiä, värillistä rautalankaa, paperinarua ym. ym. Vain mielikuvitus on rajana.

Tein koristeen leikkopuikkokämmekästä (Dendrobium), karhunheinästä (Xerophyllum tenax) ja vahamyrtistä (Chamelaucium uncinatum).  Pohjalle liimasin salalin (Gaultheria shallon) lehtiä.
Laitoin pohjaksi Mefix "iholaastaria", johon voi tehdä myös kukkatatskoja.
Karhunheinän kiinnitin rautalangalla iholaastarin läpi ja muut kukat Oasiksen kylmäliimalla.

Lahjaan voi myös tehdä yhtenäisen kortin. Laitoin korttiin pieniä vahamyrtin kukkia jotka liimasin kylmäliimalla. Kylmäliima on tarkoitettu tuoreiden kukkien liimaamiseen ja tutumpi kuumaliima sopii kuivakukkien ja muiden askartelujen liimaamiseen. Kuumaliima polttaa tuoreeseen kasviin reiän.


Samalla tekniikalla voi tehdä myös kukkatatuointeja. Tatuoinnin voi kiinnittää suoraan ihoon, vaatteeseen, hiuksiin tai hiuspantaan. Viime keväänä väsäsin tatskan lemmikeistä.
Pohjalla vaaleansinistä villalankaa, lemmikkejä (Myosotis) , värjättyjä kiviä, leikkopuikkokämmekkää (Dendrobium) ja simpukka. Lemmikki on kivan pientä tähän tarkoitukseen, muttei säily kauan. Eli ei paras materiaali kukkatatskaan.
Voit kurkata kukkatatuoinnnin teko-ohjetta seuraavasta linkistä:  kukkatatuointi

Kokeilkaa rohkeasti tai  jos omat taidot ei riitä, kukkakaupat mielellään valmistavat sekä lahjakoristeita tai kukkatatuointeja!2 kommenttia:

  1. Kyllä olet taas väsäillyt ihanat kukkakoristeet<3

    Mun blogissa niistä lovikka-lapasista;)

    VastaaPoista
  2. Mielenkiintoista! Joskus näin Strömsössäkin tehtävän hihattoman juhlamekon kaveriksi hartioille oikein ison kukkatatuoinnin. Silloin jo mietin, että tuohan olis aika mahtava johonkin juhliin :)

    VastaaPoista

Olen iloinen jokaisesta kommentista!