perjantai 21. lokakuuta 2011

lokakuuta

tuoksukurjenpolvi

Lokakuu on jo reippaasti yli puolenvälin. Mulla on ollu vähän taukoa tässä blogin päivityksessä sekä kuopsutushommissa, koska olen ollut sairaana. Tällä viikolla olen pikkuhiljaa palannut normaaliin arkeen. Ja vaikka en itse päässytkään kuopsuttelemaan viime aikoina, niin luonto elää omaa kulkuaan joka tapauksessa. Onneksi ikkunoista käsinkin voi ihailla puutarhaansa ja luontoa.
Kaunein ruska on jo takanapäin, suurin osa lehdistä on jo maassa. Mutta pensaat ja perennat loistavat toistaan upeammissa väreissä ja jotkut alkukesän kukkiat ilahduttavat uudella kukinnallaan.

asteri

iisoppi ja vuoritatar
valkokurtturuusu
En oikein tiedä mitä papulanruusu aikoo, mutta nuppuja siihen on ilmestynyt.

komeamaksaruoho
lyhtykoiso
tulikellukka
pikkutalvio
harmaakurjenpolvi ´Ballerina` ja neidonkurjenpolvi

hopeatäpläpeippi


Sairaana ollessa sain todella mieluisan paketin Mari Möröltä. Hän jakoi omasta perintöpionistaan juurakon ja pikkuampiaisyrttiä. Ne kävin kaivamassa maahan viime viikolla, ensimmäisillä toipilasvoimilla. Kiitos Mari!! Katsellaan ensi kesänä miten kasvit lähtevät kasvuun.

Lopuksi vinkki Kouvolassa päin kulkeville; kävin eilen tutustumassa Kouvolan uuteen kukkakauppaan Neilikkaan. Neilikka oli kaunis, hyvällä maulla tehty ja inspiroiva. Kannattaa poiketa! Kaupalla on myös nettisivut ja blogi.

1 kommentti:

  1. Täältäpä löytyi oikein kukkaparatiisi! tänne löysin, kun googletin syysasteria.
    Tulen taas kurkkimaan!

    VastaaPoista

Olen iloinen jokaisesta kommentista!