perjantai 10. kesäkuuta 2022

Suloinen helmipensas

 

helmipensas
Exochorda x macrantha ´Lotus Moon`
リキュウバイ
pearlbush


Suloinen helmipensas selvisi hyvin ensimmäisestä talvestaan täällä Vaahteramäellä.
Ensin sen oksille ilmestyivät valkoiset nuput, jotka muistuttivat kauniita helmiä. 
Helmistä puhkesivat puhtaanvalkoiset kukat, 
jotka loistavat hämärässä kevätillassa tai oikeastaan kevätyössä.
Lajikenimikin on niin kaunis ja kuvaava, 
´Lotus Moon`
Jos haluat lukea enemmän helmipensaasta,
löydät viime vuotisen postauksen täältä:


Kauneutta päivääsi!  

Versoja Vaahteramäeltä-blogia voi seurata myös 
 sekä blogit.fi:n  kautta.8 kommenttia:

 1. On se aivan ihana. Samaa Lotus Moonia taisi Kottikärryn kääntöpiiri -blogissakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, luinkin Päivin blogitekstin. Oli muuten erityisen kaunista, kun helmipensasta oli istutettu ryhmäksi. Mietin jo, että mihin saisin itsellekin suuremman ryhmän niitä.

   Poista
 2. Tuo on ihana! Istutin tuon saman pensaan syksyllä, mutta se ei vielä kuki, tai en ainakaan ole huomannut nuppuja. Mutta elossa on! Edellinen helmipensaani kitui ja lopulta kuoli, kuivuuteen kenties. Toivottavasti tämä nyt elää. Jotenkin täydellisesti sinun puutarhaasi sopiva pensas, muuten. Ja minäkin olen onnistunut istuttamaan omani nk. Riina-alueen lähelle ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti pensaasi kukkisi pian, ainakin ensi keväänä. Ihana, että on viihtynyt ja säilynyt elossa taas kerran niin kummallisen talven yli. Tuntuu, että joka vuosi täytyy sanoa noin.
   Meillä on muutama alppiruusu sekä kärhö näyttäneet heittäneen veivinsä. Luulen, että viime kesäinen kuivuus ja helle sekä syksyllä ennen lumia tullut jäätyminen olivat kova koettelemus monelle kasville. Kun runsas lumimäärä jätti maahan syvän jään koko talveksi, kasvit eivät jaksaneet enää sinnitellä.
   Ja että tuo on niin suuri kunnia, että sun kaltaisella gurulla, jota ihailen niin suuresti on Riina-alue. Mä oon niin otettu, että melkein kyynelehdin.

   Poista
 3. Olen aivan samaa mieltä; helmipensas on kerrassaan viehättävä. Hienoa kuulla, että se on sinulla selvinnyt talvesta, toivon helmipensaan pärjäävän myös täällä hieman pohjoisemmassa - asumme tosin II-vyöhykkeellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helmipensasta ei voi vastustaa. Sulla oli mahtava ryhmä sitä. Ryhmä on aina näyttävämpi, varsinkin suuressa puutarhassa.
   Ja kyllä se pitäisi II-vyöhykkeellä pärjätä. Toivottavasti tulevaisuudessa tulee kasveille suotuisia talvia. Nyt on monta vuotta ollut jotain erikoista aina tekeillä ja sen tähden on saanut jännätä kasvien selviytymistä. Mutta ihmeen sopeutuvaisia kasvit kuitenkin ovat, vaikka välillä on jäätä ja välillä sulaa. Välillä on lunta ja välillä ei.

   Poista
 4. Nyt on kyllä helmipensaskin hankittava, niin monta vuotta olen siitä haaveillut. Hyvin näytti selvinneen viime talven kinoksissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämmin suositus, sillä on se vaan niin kaunis. Myös kukinnan jälkeen lehdistö on nätti läpi kesän.

   Poista

Olen iloinen jokaisesta kommentista!