perjantai 11. maaliskuuta 2022

Hieman kevättä

 

Hieman kevatta

perunanarsissi
Narcissus ´Bridal Crown` 
スイセン

Hieman kevatta

Nyt alkoi olla jo kamala ikävä sipulikukkia.
Puutarhaa peittää vielä paksu hanki ja
vihreitä piippoja saa odotella hetken, jos toisenkin.
Onneksi voimme itsekin hieman edistää kevättä,
 tuomalla kotiin kevään lupausta,
 sipulikukkien muodossa. 
Perunanarsissit ovat jokavuotinen suosikkini.
Ja mikä parasta, sipulit voi istuttaa myöhemmin keväällä oman puutarhan multiin. 
Siellä ne jatkavat ilahduttamista monivuotisina kevään kukkijoina.

Hieman kevatta


Hieman kevatta

Hieman kevatta

Hieman kevatta

Hieman kevatta

Joko sinä olet hankkinut ensimmäiset kevään sipulikukat?
Aurinkoista ja hyvää viikonloppua!



 

Versoja Vaahteramäeltä-blogia voi seurata myös 
 sekä blogit.fi:n  kautta.


12 kommenttia:

  1. Ihanat kuvat! <3 Perunanarsissit on niin viehättäviä! Eilen kaupassa niitä katselin, mutta päädyin helmililjaruukkuihin. Ehkä pitää käydä hakemassa myös muutama perunanarsissi kotiin.
    Aurinkoista viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kati! <3
      Noiden sipulikukkien kanssa on kyllä välillä valinnan vaikeus. Ei tiedä, mitä valitsisi, kun kaikki on niin kauniita.
      Kiitos samoin, aurinkoista viikonloppua myös sinne! <3

      Poista
  2. Sipulikukkia tekee kyllä kovasti jo mieli, mutta tällä lomaviikolla en ole käynyt muualla kuin hiihtämässä, niin on vielä kukat hankkimatta:) Joskohan jo viikonloppuna, ainakin jääkaappi näyttää siltä että on mentävä muuallekin kuin ladulle;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sulla onkin ollut ihana loma. Välillä on kiva, kun ei ole kiire mihinkään ja voi vaan tehdä jotain mukavaa. Me asutaan sen verran syrjässä ja teen töitä kotona, joten välillä voi mennä pitkiäkin aikoja, etten käy missään. Se on tavallaan ihanaa. Tyhjä jääkaappi sitten ajaa kyllä ihmisten ilmoille.

      Poista
  3. Oi miten nätit ja ihanat kuvat niistä otit!
    Juuri eilen kävin kaupassa Nauvossa ja siinä aulassa oli pieni laatikollinen sipulikukkaruukkuja... katselin helmililjoja Pirkka-pusseissa, joissa oli kaksi ruukkua samassa. Nostin yhtä kasseista katsoakseni, onko siinä mitään osviittaa lajikkeesta tai edes kukan väristä, ja ne olivatkin valkokukkaisia! Nupuistakin jo näkyy kukkien väri. Ajattelin näin ollen sinua, kun pistin ne ostoskärryyn :-) Valkoisia minulla on vasta tosi vähän, kahdessa paikassa pihaa. Näistä kahdesta kunnollisen kokoisesta ruukullisesta saa ensin ihanan ilon kuistille ja myöhemmin puutarhaan. Sehän näissä ruukkukukissa on ihanaa, että ne jatkavat elämäänsä monivuotisina. Perunanarsissit eivät tosin taida olla kovin talvenkestäviä.
    Ei vain voinut vastustaa, vaikka täällä jo lumikellot kukkivat. Pikaista paljasta maata sinullekin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Saila! <3
      Ihana kuulla, että olet ajatellut minua.
      Huomaan itsekin valitsevani usein kukkia, jotka ovat monivuotisia joko huonekasveina tai jatkavat elämäänsä puutarhassa. Ja sipulikukissa myös sipulit ovat kukkien ohella niin kauniita. Siksikin niitä on ilo hankkia.
      Olen istutellut noita perunanarsisseja aina maahan. Kyllä minusta niitä on joskus sieltä tupsahdellut uudelleenkin. En osaa kyllä sanoa mitään talvehtimisprosentteja tai talvehtiiko ne monta vuotta, kun en muista aina vuoden päästä, mihin olen niitä istutellut. Mutta ainahan voi kokeilla. Ehkä joku sitkeä sissi selviää aina talven yli.

      Ja näin keväällä vanha tuttu kasvivyöhykekateus iskee aika voimallisesti. On niin ihana kuulla, että lumikellot kukkivat jo jossain, kun täällä on vielä paksu hanki. Onneksi plussaa on luvassa, joten eiköhän tuo hanki tuosta vaju aikanaan.
      Ja tuo toivotuksesi oli niin ihana!!! Pikaista paljasta maata kuulostaa just oikealta toivotukselta. Sitä minäkin toivon kaikille kuopsuttajille. :)

      Poista
  4. Oih, perunanarsissit on minut suosikkejani. Niissä on huumaava tuoksukin. En ole vielä ostanut yhtään sipulikasvia meille, vähän jo kyllä narsissiruukkuja pyörittelin käsissäni viime viikonloppuna :)
    Ihanaa viikonloppua sinulle Riina <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne ovat varmasti meidän monen suosikkeja!
      On ihana, kun sipulikasveja on saatavilla ja voidaan vähän fiilistellä kevättä, vaikka ulkona on vielä aikamoiset hanget. Kevätaurinko tekee kyllä äkkiä niistäkin selvää.

      Poista
  5. Perunanarsissit ovat ihania ja etenkin kun olen vihdoinkin löytänyt paikan puutarhasta jonne istutettuina kukkivat uudestaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mahtava, kun löytyy sopiva paikka kasveille. Mullakin on muutamia sipulikasveja, joiden kasvupaikan kanssa on täytynyt vähän opetella. Jossain kohtaa istutin monia kuivaan paikkaan tarkoitettuja sipulikukkia metsänlaitaan. Paikka oli kuitenkin liian kuiva ja paremmin ne ovat sitten menestyneet muualla. Huomaan, että meidän tontilla täytyy miettiä aina puita ja niiden juurien ulottuvuuksia. Ne heikentävät äkkiä muiden kasvien menestymismahdollisuuksia.

      Poista
  6. Kevatikävä on jo kova. Mutta parempi hangen sulaa vähitellen, aina öisin jäätyen. Perunanarsissit ovat ihania!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kevätikävä on tosiaan jo valtava. Luulen, että nuo pakkasyöt kuivattavat hyvin päivisin sulanutta kosteutta. Jos plussaa olisi öisinkin voisimme äkkiä olla vedenpaisumuksen kourissa. Pakkasyöt pitävät sulamistahdin maltillisena ja samalla kuivattavat. Ainakin näin olen järkeillyt itselleni ja ajatellut, että maltti voi olla valttia tässäkin. Vaikka olisihan se hauskaa, jos lumet sulaisivat vauhdilla.

      Poista

Olen iloinen jokaisesta kommentista!