keskiviikko 27. syyskuuta 2017

Metsäpuutarhan rauha


Pienikin hetki luonnossa, puutarhassa
ja metsässä rauhoittaa kummasti.
Syksyinen luonto on jotenkin erityinen,
enää ei ole kiire mihinkään.
Keväällä kasvien kasvu on kiihkeää, 
linnut laulavat ja kiirehtivät pesäpuuhissaan
ja  kaikkialla tuntuu olevan liikettä.
Syksyinen luonto on hieman pysähtänyttä 
ja antaa ihmisellekin luvan hengähtää.


Nämä kuvat olen ottanut oman pihan metsästä,
yhdellä "terapiakävelylläni".
I go to nature
to be soothed and healed,
and to have my senses
put in order.
~John Burroughs~


Olisi kiva kuulla,
mistä sinä saat voimaa arkeesi
ja mitkä asiat rauhoittavat kiireen keskellä?

 Voimia arkeenne
ja kauniita syyshetkiä!

Versoja Vaahteramäeltä-blogia voi seurata myös 
facebookissainstagramissa Pinterestissä, YouTubessa, liittymällä lukijaksi, 
sekä blogit.fi:nblogipolun tai bloglovinin kautta.


26 kommenttia:

 1. Kyllä se metsä on rauhoittava ja voimaa antava paikka myös minullekin. Sinne on päästävä välillä vetämään kunnolla henkeä ja tyhjentämään pää arjen kiireistä. Myös lapset ovat suuri voiman lähteeni 💕

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pienikin hetki rauhoittaa kummasti ja tyhjentää pään turhasta stressistä.
   Perhe on myös minun suuri voimanlähteeni ja iloa tuova juttu päivittäin. <3

   Poista
 2. Voi miten ihania ja rauhoittavia kuvia:) Noita katsellessa tekee mieli lähteä metsäkävelylle, kun vaan saataisiin aurinko takaisin!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! <3
   Metsässä ei jotenkin huomaa edes säätä, vaikka olisi vähän kurjenpikin. Katse kiinnittyy jotenkin niin luonnon kauneuteen, ettei välillä tajua vaikka sataisikin.

   Poista
 3. Aivan ihania kuvia!Alkoi taas kameran osto kummasti muistua mieleen:D
  Luonto on minullekin rauhoittava paikka ja pihapuuhastelut.Nyt olen innostunut kasvivärjäyksestä ja meinaa puutarhan syystyöt jäädä tekemättä, kun kattilaa pitää vahtia:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! <3
   Tämä puutarhailu tuo mukanaan kaikkia kivoja sivuharrastuksia, että ne meinaavat viedä kokonaan mennessään. Minäkin innostun milloin mistäkin, esim. betonityöt ovat tosi kivoja ja koukuttavia. Tuota kasvivärjäystä en olekaan kokeillut. Siihen varmasti jää myös koukkuun. :)

   Poista
 4. Upeat kuvat! metsässä on taikaa!

  VastaaPoista
 5. Metsä on mullekin se rauhoittumisen paikka. Vaikka kyllä sielläkin saa stressin aikaiseksi jos vaikka on tulostavoitteita marjanpoiminnan suhteen. Tänä vuonna olen suosiolla jättänyt kaikki marjat metsään eikä sieniäkään ole tullut poimittua kovin paljoa. Mukavaa kun voi mennä metsään ihan vaan olemaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kyllä me ihmiset löydetään tulostavotteiden paikkoja vaikka mistä. ;) Minä en malta jättää mitään kranssi- ja muita somistusaineistoja metsään niitä nähdessäni. Pakkohan sitä on alkaa raahaamaan jotain naavaista maassa makaavaa oksaa kotiin, jos sellainen silmiin sattuu. Kuvaaminen on yleensä hauskaa, mutta kyllä siitäkin saa stressin kehitettyä, jos niikseen tulee. Joskus on tosiaan hyvä mennä metsään tai omaankin puutarhaan vaan haahuilemaan, ilman kameraa ja ilman mitään tekemisen pakkoa. Se rentouttaa ja auttaa huomaamaan monia kauniita asioita, joita ei "tulostavoitteellisuudessaan" huomaisi ollenkaan.

   Poista
 6. Ihanaa ihanaa ihanaa �������� täydellinen rauhoittumisen paikka ��

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Metsä on tosiaan täydellinen rauhoittumisen paikka. Ja niin täynnä kauneutta!

   Poista
 7. Minulle käsityöt ovat sellainen voimanlähde, jota tarvitsen. Kauniilla ilmalla ulkoilu antaa kyllä myös voimaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käsityöt ovat myös loistava stressin poistaja. Eikö siitäkin ole ihan virallisia tutkimustuloksiakin?
   Toistuvuus, kuten neulomisessa tai virkkauksessa tulee, ehkäisee myös dementiaa. Eli meillä on kyllä hyvät harrastukset. :)

   Poista
 8. Metsä ja luonto rauhoittavat, samoin käsityöt ja lukeminen. Ja tietysti jooga! Käytän myös mindfullnesharjoituksia. Ihanat oman metsän maisemat sulla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On ihana, kun jokainen löytää just ne omat stressinpoistajat. On tosi tärkeää myös, että ihmisellä on asioita mitkä innostavat. Sellaiset asiat antavat voimaa ja auttavat jaksamaan arjessa.

   Poista
 9. Vastaukset
  1. Sulla oli vissiin aivan samat ajatukset, samaan aikaan! <3 Luin ihanan postauksesi melkein samasta aiheesta. Metsä, luonto ja puutarha ovat niin voimaannuttavia arjen keskellä.

   Poista
 10. Kyllä syksyinenkin luonto osaa olla kaunis. Puutarha rauhoittaa ja laskee verenpainetta, talvella takkatuli.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puutarha tosiaan laskee verenpainetta. Takkatulessa, järvessä ja lainehtivassa viljapellossa on kaikissa jotain samaa. Niitä jaksaisi tuijottaa ikuisuuksia.

   Poista
 11. Ihana polku nousee mäkeä ylös talolle! Yksi parhaista latauspaikoista on metsä. Ja veden (järven tai meren) äärellä toinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiviportaat muodostettiin kunnallistekniikan kaivuiden yhteydessä. Portaat kulkevat vähän niin kuin samaa uomaa, joka jouduttiin kaivamaan. Kivet löytyivät kaivuiden yhteydessä ja löysivät taitavan kaivurikuskin toimesta luonnolliset paikkansa. Olen aina niin iloinen katsoessani niitä. Ne ikään kuin kuuluvat paikalleen.
   Veden äärellä myös mieli rauhouttuu ihmeellisesti. Myös mittasuhteet hahmottuvat, kun ihminen tuntee itsensä aika pieneksi veden voiman ja syvyyden äärellä. Sekin jotenkin rauhoittaa.

   Poista
 12. MMetsässä liikkuminen on todella terapeuttista, ja sieltä löytää niin ihania pieniä asioita! Kauniita kuvia, ihana tunnelma!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Metsä ja ylipäätään luonto on täynnä pieniä ihmeitä. Niitä ei huomaa, jos ei pysähdy välillä ihailemaan.
   Syksyisessä luonnossa on ihana tunnelma.

   Poista
 13. Metsässä liikkuminen on ihanaa. Sielä ei tule pidettyä kiirettä, vaan kerkiää katsella ja haistella... ja tunnustella! Ihania kuvia olet ottanut <3 Mukavaa viikonloppua Sinulle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiire tosiaan jotenkin loppuu heti, kun pääsee luontoon. Siellä ei ole liikaa ärsykkeitä, jotka kiitäisivät ohitse liian nopealla temmolla. Vaan kaikkea voi rauhassa ihailla.
   Kiitos ja kiitos samoin, ihanaa viikonlopun jatkoa! <3

   Poista

Olen iloinen jokaisesta kommentista!