sunnuntai 23. lokakuuta 2016

Sunnuntaiaamun rauha


Sunnuntaiaamut ovat ihan parhaita.
Tuli rätisee puuhellassa,
pannukahvi porisee kahvipannussa
ja 
pienessä kattilassa kiehuu vanhempieni kanojen munat.


Tämä on oikeasti harvinaista luxusta.
Yleensä on niin laiska tai kiireinen,
että napsauttaa vaan kahvinkeittimen päälle 
ja kiehauttaa kananmunat induktion nopeudella.


Mutta pienistä asioista se luxus, lepo ja rauha syntyy.




Tänään on muutenkin ihana päivä tiedossa,
puutarhapuuhia, omassa pihassa.
Puutarhan syystyöt ovat vielä vaiheessa,
mutta onneksi niitä ehtii vielä tekemään.


Mistä sinun sunnuntaisi lepo koostuu tänään?
Leppoisaa sunnuntaita
ja 
mukavaa syyslomaa sitä viettäville!

  

Versoja Vaahteramäeltä-blogia voi seurata myös 
facebookissainstagramissa Pinterestissä, liittymällä lukijaksi, sekä blogipolun tai bloglovinin kautta.

30 kommenttia:

  1. Kuulostapa ihanalta aamulta! Pannukahvi maistuu niin hyvältä, niiden keittäjiä ei vain enää löydy lähipiiristä. Ehkäpä kaivan mummun perintöpannun esille ja keitän kunnon sumpit. Strömsö on sunnuntaipäiväni kohokohta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pannukahvinkeitto ei ole tosiaan kovin yleistä nykyään. Vaikka kahvihifistely on yleistynyt, ei perusmaut häpeä yhtään maussa. Kahvin maku vaan paranee, kun se hetken hautuu hellan reunalla.
      Me keitimme pitkään pelkästään pannukahvia, emme edes omistaneet kahvinkeitintä. Nyt meillä on ollut ehkä 5 vuotta kahvinkeitin.
      Kannattaa kaivaa mummun perintöpannu esille ja keittää kunnon sumpit. Siinä yhdistyy makunautinto ja nostalgia. :)

      Poista
  2. Tänään täällä yritetään saada tuo teinipojan nuha taltutettua ja köllötellään vaan sohvalla. Mies lupasi laittaa ruoan, joten minä ajattelin vaan olla.
    Ihanan rentouttavaa sunnuntaita sinnekin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, kuulostaa mukavalta, flunssaa lukuunottamatta.
      Varmasti oli rentouttava päivä. :)

      Poista
  3. Ihan sisäpuuhia tässä kiireettömästi, ulkona ei enää viitsi paljoa aikaa viettää. Mies pesi keittiönikkunat ja vaihdan niihin vähän talvisemmat verhot. Illalla menemme Lestijärven kirkkoon Simojoen Pekkaa kuuntelemaan. Jossakin on jo satanut hennosti lunta, ei meillä vielä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vaikka puuhailisikin viikonloppuna kotihommia, tuo sana kiireettömästi, tekee niistä ihan mukavia.
      Ja tuo yhdessä puuhastelu on aina mukavaa.
      Simojen Pekka on ollut suosikkini jo yli kaksi vuosikymmentä. Hänen lauluunsa ei kyllästy koskaan. Varmasti oli mukava päivä teilläkin.
      Meilläkään ei ole onneksi vielä satanut lunta, mutta tälle viikolle säätiedotus lupasi jo räntää. Siksi veimme eilen kiireenvilkkaa kesäkalusteet varastoon.

      Poista
  4. Kotona kössöttelen ja flunssaa parantelen kuumin juomin ja lämpimin kääröin pikku tuhisija sylissäni :) Voi kun meilläkin olisi puuhella, just aamulla juttelin miehelle, että taidanpa sellaisen pian hankkia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi harmi, jos flunssa on teillekin tiensä löytänyt. Mutta nuo parantelukeinot kuulostavat kyllä oikein mukavilta.
      Justiinsa miehen kanssa todettiin eilen, että tulisijat tekevät Suomen tyhmätkin säät siedettäviksi. On niin ihana saada lempeää lämpöä sisälle. Ja ehkä tulen tekeminen on osa rentoutusta. Jo pelkkä lause: "laitanpa tulet uuniin", kuulostaa siltä kuin mökillä olisi.

      Poista
  5. Viherrillin tapaan ihastelen tuota puuhellaasi. Jos nyt rakentaisin, puuhellalle olisi takuuvarmasti paikkansa keittiössä. Muutama vuosi sitten kaipasin sellaista kovin, kun talvimyrskyn takia olimme sähköttä monta päivää.

    Varmaan jo tähän iltapäivään mennessä oletkin sinne pihamaalle ehtinyt. Meillä esimerkiksi haravoiminen on tänään aivan toivotonta, sillä tuuli pyörittää maailmaa niin mahtavalla voimalla, ettei hiukset päässä pysy.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Puuhella on kyllä yksi suosikkiasioistani kodissamme. Vaikka häpeäkseni täytyy tunnustaa, että liian harvoin sitä tulee käytettyä. Meillä on takka ja puukiuaskin, joten tulisijat tuovat kyllä hyödyllistä ja tunnelmallista lämpöä moneen paikkaan.
      Sähkökatkojen aikana puuhella on kyllä korvaamaton. Valitettavasti vedentulo kuitenkin katkeaa ja pakastin sekä jääkaappi lämpenee ilman sähköä. Ollaan me aika haavottuvaisia silti, vaikka saadaan lämpöä ja ruuanlaittomahdollisuus puuhellan ansiosta.

      Olin tosiaan pihahommissa monta tuntia leppoisan aamun jälkeen. Laittelin vähän syyskukkia, järjestelin ja vietiin kesäkalusteet varastoon.
      Vielä jäi monta hommaa tekemättä. Haravointi on meilläkin ollut aika mahdotonta. Lauantaina vetelin vielä viimeisen kerran ruohonleikkurilla lehtiä murskaksi. Mutta sunnuntaiaamuna lehtiä oli taas vaikka kuinka paljon.
      Suurimmat lehtimäärät on onneksi jo murskattu ja haravoitu. Nuo loput saavat odottaa kevättä ja haravointia. Yleensä ne ovat hävinneet johonkin talven aikana.
      Huomasin, että vieläkin olisi kitkemisen tarvetta. Varsinkin pensaiden alta on paljastunut rikkiksiä, kun lehdet ovat pudonneet pois. Eli hommaa riittää. :)

      Poista
  6. Todellinen luksusaamu ja alkava päivä teillä! Hissuksiin päivää kutoen ja pihalla hiippaillen vietän, haistelen tuulta ja lämmittelen leivinuunin kupeessa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanalta kuulostaa pyhäpäiväsi!
      Tuo hissukseen ja hiippaillen teki päivästäsi varmasti rentouttavan. <3

      Poista
  7. Merenrantakävelyä ja leffa kullan kainalossa:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei pöllömpää!
      Kuulostaa ihanalta sunnuntaipäivän vietolta. <3

      Poista
  8. Puuhella on arjen luksusta. Minäkin harvoin ehdin tehdä siihen tulet arkiaamuina, viikonloppuisin aina ja nyt tietysti lomalla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, ei puuhellaa oikein arkiaamuisin kerkiä sytyttämään ja sillä kahvia keittelemään. Mutta se tekeekin viikonloppuaamuista luxusta.
      Mukavaa lomaa Katja! <3

      Poista
  9. Niin luksusta on puuhella tai leivinuuni. Oikeat kiireettömyyden ja kotoisan tunnelman tuojat.
    Meilläkin laitettiin leivinuunin tuli heti aamulla, vaikka tällä kertaa en siellä mitään kypsentänytkään. Päivä kului pihapuuhissa, niitä tuntuu aina vaan riittävän. ..Teehuoneen lattia öljyttiin, siis mies konttasi. Olen ulkoistanut hänelle kaikki konttaushommat polvileikkausteni jälkeen :D näppärää.
    Nyt on rentoutumiskohta meneillään, uutta Blossa-glögiä ja puolukka-kinuskikakkua🎉
    Mukavaa alkavaa viikkoa sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on jännä, miten perusjutuista se kiireettömyys ja kotoisuus koostuu.
      Olen ennenkin maininnut, että monet tuollaiset pienet asiat, mitä mökilläkin tekisi tuovat rentouttavan fiiliksen.
      Meillä ei ole mökkiä, mutta samoja juttuja voi tehdä kotonakin.

      Pihalla tosiaan riittää puuhaa, vaikka syksy onkin jo pitkällä.
      Niin kuin tuolla ylempänä totesin Betweenille, että vielä pitäisi jopa kitkeä. No, olen minä joskus joulukuussakin kitkenyt. :)
      Teidän teehuoneesta tulee varmasti aivan ihana. Sitä se oli jo keskeneräisenäkin. Suloinen englantilaistyylinen puutarhamökki. Laita sitten paljon kuvia blogiin, kun saatte sen valmiiksi.
      Sulla on aivan ihana mies. Me kaikki naisbloggarit ihastuttiin niin häneen silloin käydessämme. On todella mukavaa, kun teette niin paljon kaikkea yhteistuumin. Se on varmasti yksi kauniin puutarhanne salaisuus.
      Aika ihanalta ja herkulliselta tuo rentoutumiskohta kuulostaa. Taas toivoisin, että asuisin teidän naapurissa. Voisin tulla katsomaan, jäikö yhtään rääppiäsiä. :)
      Mukavaa alkavaa viikoa myös sinulle!

      Poista
  10. Slow foodia! Pannukaffeesta meilläkin nautitaan, mutta yleensä induktion nopeudella :D Puuhellakin löytyy ja vieläpä ihan aktiivikäytössä.

    Sunnuntai sujahti pihatöitä puuhastellessa - ilman kiirettä ja suorittamista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Slow food maistuu aivan ihanalta! Poikani kysyi, miksi nuo kananmunat olivat jotenkin erityisen hyviä. Vastasin, että ne on keitetty puuhellalla. Oikeasti kananmunan maku tulee siitä, mitä kanat ovat kulloinkin syöneet. Meillä on etuoikeus saada vanhemmiltani aina todellisia luomu- ja herkkumunia.

      Kiireettömät pihatyöt ovat niin parhautta! <3

      Poista
  11. Vieläkin on ihana olo viikonlopusta. Eilen istuimme meren rannalla tässä lähellä. Ei kiirettä. Sinun lämmittävät kuvat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaa ihanalta! <3
      Mukava, jos kuvani lämmittivät! :)

      Poista
  12. Aah, kiireetön aamukahvi ja rauha! Muistelen vieläkin haikeudella aiemman kodin vanhaa puuhellaa. Nykyisessä ei sellaista ole ja hormikin keittiöstä puuttuu. Ruokakin maistuu paremmalta puuhellalla tehtynä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, jokin siinä puuhellalla tehdyssä ruuassa maistuu erityisen hyvälle. En tiedä, onko se psykologista vai mitä...
      Mutta kyllä se aamukahvi rauhassa maistuu hyvälle, vaikka olisikin ihan kahvikeittimellä keitettykin. Fiilis on tärkeää kaikessa syömisessä. :)

      Poista
  13. Kuulostaa ja näyttää tosi ihanalle!

    VastaaPoista
  14. Idyllistä! Minä rentoudun sunnuntaisin valokuvaamalla ja kirjoittamalla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Valokuvaaminen ja kirjoittaminen ovat minunkin lempipuuhiani. :)

      Poista
  15. Kumpa osaisikin vähän jo hiljentyä ja pysähtyä nauttimaan. Jospa sitten ensi viikonloppuna vähän voisi hiljennellä, ainakin pihahommat ovat nyt jo aika hyvällä mallilla. Minulla on ihana valkoinen emalipintainen puuhella lapsuuden kodissani odottamassa sijoituspaikkaa <3 Haaveilen saavani sen joskus kesäkeittiöön. Jos sen joskus saan paikoilleen, niin keitän kyllä pannukahvit koko naapurustolle!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Me puutarhahörhöt ollaan aika hassuja. Me tehdään kaikenmaailman istuskelu- ja oleskelupaikkoja puutarhaankin, muttei malteta niissä istuskella.
      Kesällä minäkin menen koko ajan, ja rauhoittumiset meinaa jäädä. Nyt sentään alan jo vähän rauhoittumaan ja nautin hämäristä sohvailloista.
      Voi, tuo sun puuhellajuttu on ihana. Kesäkeittiössä sillä onkin kiva keitellä, ja vielä kun hellaan liittyy tunnearvoa, se kruunaa kaiken.
      Varo, ettei sun naapurusto lue tätä, joudut vielä ostamaan valtavan kahvipannun! :)

      Poista

Olen iloinen jokaisesta kommentista!