torstai 15. lokakuuta 2015

Sipulikukkamanian nostatus


Tänä syksynä sipulikukkamania ei ole oikein noussut muiden vuosien tasolle täällä Vaahteramäellä.
Monessa blogissa on ihanasti tsempattu istutuspuuhiin keväisillä kukkasipulikuvilla.
Muiden esimerkistä minäkin kaivelin arkistoista ihanat keväiset kukkakuvat, kukkasipulimanian nostatukseksi.
Ja lähtihän se innostus nousuun. Istutussäätäkin on vielä luvassa hienosti.

Monet pikkusipulit ja narsissit tosin jaksavat kukkia vuodesta toiseen ja leviävätkin ihanasti.
Oletko koskaan nähnyt lumoavampaa kuin vanhan talon skillamatot omenapuiden alla?
Mutta voiko sipulikukkia olla koskaan liikaa?
No, EI kyllä voi!
 

Lempeitä syyspäiviä ja istutusiloa!Versoja Vaahteramäeltä-blogia voi seurata myös 
facebookissainstagramissa Pinterestissä, liittymällä lukijaksi, sekä blogipolun tai bloglovinin kautta.


27 kommenttia:

 1. Ihana nostatus, eiköhän se sipulimania kohta iske kun noita kuvia katselee :). Skillamatto nurmikolla on tosi kaunis. Viime keväänä olin kade kun yhden kartanon pihan nurmikko oli keltaisenaan käenrieskaa. Ja snif, eihän sitä käenrieskaa itselleen saa mistään ostettua. Pitää ihailla etäämpää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, kun sain sipulimanian iskemään. :)
   Meille käenrieskaa tuli itsestään, varmaan levisi naapurista. Ensin hermostuin siihen, mutta myöhemmin tajusin että se on ihana. Nyt se leviää alapihalla kuin kulovalkea.
   Sitä ei tosiaan taida olla myynnissä, mutta kysele jostain pientä alkua, missä sitä näkyy. Varmasti mielellään antavat, se kun leviää nopsasti.

   Poista
 2. Oi mitä toistaan ihanampaa loistoa. Ei mun metrin läntilleni tuollaista loistoa saa. Täytyy tyytyä kuviin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole niin pientä puutarhaa, ettei sinne kukkia mahtuisi. ;) Laittele vaikka ruukkuihin. Ja jos omistat jonkin noin 5-10 asteen varaston/autotallin/kellarin, voit laittaa ruukut talveksi sinne ja ottaa ne keväällä sitten esiin.

   Poista
 3. Ihanat kukkaset! Vieläköhän hamstraisi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on jännä, miten vaikea on sipulimaniaa pysäyttää kun se kerran lähtee rullaamaan... :)

   Poista
 4. Nyt vois tehdä taas löytöjä, viime vuonna myöhään istuttamani kuivumiselle arat sipulit lähtivät hyvin kasvuun. Talventähdetkin oli ihan kuivia koppuroita, silti kukkivat keväällä ihanasti<3 Harmi vain kun taloudellinen tilanne ei nyt salli edes ale-shoppailua:(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, nyt niitä kukkasipuleita myydään monessa paikkaa halvalla. Mutta rajansa on tietysti kaikella. Ei se ilmaista ole, vaikka tarjouksessa olisikin ja minäkin blondina sorrun välillä moiseen ajatteluun.

   Poista
 5. Ihania kuvia!!!!! Ja mäkin haaveilen sellaisesta vanhan ajan scillamerestä! Opiskeluaikana koulumatkan varrella oli vanha talo, jossa aidan takana omenapuita ja ihan koko piha täynnä sinisiä scilloja <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!
   Sellainen skillameri olisi aivan ihana ja hyvää vauhtia ne onneksi leviävätkin. Ja skillojen jälkeen olisi ihana nähdä omenapuiden alla, lemmikkimeri. <3

   Poista
 6. Vastaukset
  1. Tulppaanit ovat hurmaavia, kun ne ovat aivan auki, varsinkin kerrotut lajikkeet. <3

   Poista
 7. Hienoa nähdä jo jotain ensi kevään sipulikukkien loistosta eli toivottavasti silloin kevät on lämmin ja aurinkoinen. Toisaaltaan yksi tämän kevään erikoisuuksista oli ilmojen viileys ja sipulikukat kukkivat harvinaisen pitkään.
  Kaikella on puolensa......

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, tänä keväänä saatiin kyllä nauttia sipulikukista ennätyspitkään. Nyt kun kaivelin noita kuvia, niitä löytyi vielä juhannuksen jälkeenkin kuvattuna. Ja ensimmäiset kukkijat olivat maaliskuun puolelta. Eli neljä kuukautta oli iloa kukkasipuleista. Päälle tietysti monet laukat ym. jotka kukkivat normaalistikin vasta kesän puolella.

   Poista
 8. Tänä syksynä maltoin mieleni ja sipuleita ei tarvinnut laittaa maahan kuin noin nelisensataa. Se on aika vähän, kun osa oli ihan pieniä sipuleita. En vaan jotenkin nyt oikein jaksanut tänä syksynä innostua. Lisäksi sipuleille on vähän vaikeaa löytää mökkitontilta paikkaa, kun olisi kivaa jättää tilaa uusille perennoillekin ja sitten keväällä ei millään saa istutettua niitä perennoja, kun maata möyriessä tulee aina sipuleita vastaan. Mutta jotain tuli kuitenkin istutettua, mutta päätin, että tältä syksyltä sipulisavotta oli siinä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana! Nelisen sataa! :)
   Olen monena vuonna piilotellut maahan noin 400-700 sipulia. Mutta tänä vuonna luku on jäänyt noin kahteensataan. Ja meidän mielestä luvut ovat pieniä. :D
   Minulla on vähän sama ongelma, kun meinaa laittaa johonkin sipuleita, istutuslapioon osuu aina jotain aiempia sipuleita. Mutta muutamaan uuteen penkkiin sai onneksi laittaa ihan puhtaalta pöydältä.

   Poista
 9. Oi, ihana kevät! Tämä oli hyvä postaus, pitääkin käydä katsomassa omat kuvat kevätkukkijoista. Ehkä se nostattaisi sipulikuumetta, sillä minullakaan ei ole sitä tänä syksynä esiintynyt. Kesällä ylöskaivetut sipulit odottelevat vielä multaan pääsyä. Onneksi kaikki kesäkukat menehtyivät, tuli tilaa kukkapenkkiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri, oi ihana kevät! Jännä miten siten ihan unohtaa, millaisia sipulikukkia sitä kukki keväällä missäkin. Oli ihana katsella keväisiä kuvia muutenkin. Ihan tunsi sen kevään tuoksun.
   Onneksi tämä syksy on ollut näin kaunis ja toivottavasti saamme nauttia siitä jouluun asti, kunnes koittaa kevät. :)

   Poista
 10. Vastaukset
  1. Kiitos! Krookukset ovat kyllä niin hurmaavia, vielä kun kukkivat ensimmäisten joukossa. Silloin sitä väriterapiaa tarvitsee eniten. Ja pölyttäjille ne ovat tärkeitä ravintoloita, kun muuta ei ole vielä paljon tarjolla.

   Poista
 11. Minä kairasin kukkasipulit maahan viime viikonloppuna, mutta kun ilmat ovatkin taas suosiollisia, voisinpa käydä kaupassa katsomassa vieläkö on sipulipusseja jäljellä;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en tiedä lähtikö multa mopo ihan käsistä, en pysty enää lopettamaan.... :)
   Ilmat ovat todella olleet ihanat, tuntuu kuin syksy jatkuisi loputtomasti. Se on ihanaa.

   Poista
 12. jeps, ei niitä voi olla koskaan liikaa. tänään istutimme viimeiset:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin istutin tänään ehkäpä viimeiset... täytyis osata lopettaa vaikka eihän niitä koskaan liikaa voi olla... :)

   Poista
 13. Oi joi, kyllä noiden sipulikukkakuvien katselun jälkeen tuleekin olo, että olisiko sittenkin pitänyt... Päätin itse nimittäin tänä vuonna olla istuttamatta yhtään sipulia... Ihastelen keväällä sitten täällä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä se on parempi ettei istuta yhtään sipulia... Voi nimittäin käydä niin, että ensin menee pikkurilli ja se sitten viekin koko käden. :)
   Nyt puhuu kokemuksen syvä rintaääni.

   Poista
 14. Kyllä nää kuvat saa sormet syyhyämään kevään kaipuussa! Onneksi tuli istutettua uusia tulppaaneja syksyllä. Milloin muuten ne uskaltaa siirtää? Osa kun on istutettu koreihin jotta olisi helppo löytää. Ovat nyt täyttämässä vielä istuttamatonta osaa kukkapenkissä. Eivät siis jää niille sijoilleen.

  Terveisin, Asta

  VastaaPoista

Olen iloinen jokaisesta kommentista!