perjantai 20. heinäkuuta 2018

Herkullinen ja helppo juustokakku


Saimme eilen ystäviä kylään ja jälkkäriksi halusin tehdä jotain raikasta.
Juustokakku tuntui juuri sopivalta vaihtoehdolta helteiseen iltaan.
Sävelsin muutamasta eri reseptistä sekoituksen ja tällainen siitä tuli:

HELPPO JA HERKULLINEN 
JUUSTOKAKKU

Keksipohja
Yksi "pötkelö" dominokeksejä
75 g laktoositonta leivontamargariinia

Täyte
500 g mascarpone-juustoa
4 dl kuohukermaa
1 dl tomusokeria
2 tl sokeria / 1 tl vaniljasokeria
1/2 sitruunan mehu

Koristeeksi
Mansikoita, mustikoita tai muita marjoja

Valmistusvaiheet:
1. Murskaa dominokeksit ja sekoita murska sulatetun margariinin kanssa.
Painele sekoitus leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuuan pohjalle ja laita jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
2. Vaahdota kerma
3. Sekoita toisessa kulhossa mascarpone-juusto, sokerit ja sitruunan mehu
4. Sekoita joukkoon kermavaahto varovasti käännellen.
5. Kaada täyte keksipohjan päälle vuokaan.
6. Laita kakku jähmettymään jääkaappiin vähintään viideksi tunniksi.
(Älä yritä nopeuttaa hommaa niin kuin minä!
Tein kakun liian myöhään ja laitoin sen muka pikajähmettymään pakastimeen.
Ei tullut niin hyvä lopputulos.)
7. Koristele kakku ennen tarjoilua haluamallasi tavalla.

Teimme kakun yhteistyönä tyttäreni kanssa.
Minä tein kakun ja tytär koristeli.
Kakusta on muuten todella helppo muokata laktoositon ja gluteeniton.
Eikä sen valmistamiseen tarvita liivatetta. 


Herkullista viikolopun alkua!

Versoja Vaahteramäeltä-blogia voi seurata myös 
facebookissainstagramissa Pinterestissä, liittymällä lukijaksi, 
sekä blogit.fi:nblogipolun tai bloglovinin kautta.

2 kommenttia:

  1. Herkulta näyttää. Harmi, kun on oltava tauolla herkuista lomailun jälkeen...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, herkuista pitäisi pidättäytyä täälläkin, mutta siirrän sitä hetkeä syksymmälle. Onneksi marjat ja muut tuoreet ja terveellisetkin jutut ovat myös herkkuja ja niillä saa makeanhimon talttumaan. En kuitenkaan voi vastustaa mansikkakakkuakaan...

      Poista

Olen iloinen jokaisesta kommentista!