perjantai 30. syyskuuta 2011

Sipuleita maahan ja sieniä syötäväksi


Eilen piitottelin maahan toisen satsin kevätsipuleita. Ensimmäisen satsin istutin viime viikolla (ne ostin Multasormesta) ja pari päivää sitten hain lisää sipuleita lahtelaisesta Siemen ja Kone liikkeestä. Se on kyllä joka kuopsuttajan karkkikauppa. Sipulit myydään irtotavarana ja siitähän meinaa ihan seota. Sipulit ovat hyvälaatuisia ja hintalaatusuhde on hyvä. Vielä odottelen postilähetystä turkulaisesta Kauppilasta. Teimme kimppatilauksen muutaman ystävän kanssa. Tosin mun halajamat sipulit olivat loppuneet ja sain vain kahta laatua. Mutta lankesin sitten kahteen ruusun alkuun. Eli ei sitä järkeä näytä tulevan vaik syksy saapuukin.

Narsissi Mount Hood
valkoinen

Tänä vuonna on ennustettu myyräpopulaation olevan valtava. Tulppaanin sipuleita myyrät rakastaa mutta narsissit ne jättävät rauhaan.
Kaikenlaisia myyräkarkottimia on myös myynnissä, mutta hyvä kotikonsti on haudata maahan pieniä tuomenoksan pätkiä. Myyrät ja jänikset inhoavat tuomea. Myös omenapuiden oksille ja suojaverkkoihin voi ripustaa muutamia tuomenoksia roikkumaan. Eiväthän ne kyllä kaunis näky ole mutta jänikset kiertävät omenapuut tällä konstilla.

lumikello
Galanthus nivalis

Syksyisin sitä innokkaasti katselee kauniita kuvia tulppaaneista mutta keväisin kaipaa enemmän pieniä sipulikasveja jotka tulevat ensimäisenä, jopa lumen seastakin. Tänä vuonna olen yrittänyt keskittyä pieniin sipulikasveihin ja yrittänyt muistaa mistä lumi sulaa aina ensimmäiseksi. Mutta kyllä sitä taas hairahtui tulppaaneihinkin.

Tässä listaa tämän syksyn sipuleista:

Eka istutuserä:
Tulppaani Swan Wings  valkoinen 20 kpl
Narsissi Obdam valkoinen 16 kpl
Idänsinililja sininen 50 kpl
Kevättähti värimix 30 kpl


Toka istutuserä:
Tulppaani Spring Green valkovihreä 20 kpl
Tulppaani White Dream valkoinen 20 kpl
Narsissi Mount Hood valkoinen 10 kpl
Idänsinililja sininen 20 kpl
Krookus Jeanne D`Arc valkoinen 20 kpl
Kasvitieteellinen krookus Blue pearl v.sininen 20 kpl
Hentohelmililja Muscari botryoides ´Album` valkoinen 10 kpl
Lumikello Galanthus nivalis valkoinen 20 kpl

Odottelen vielä:
Liljatulppaani White Elegans valkoinen 30 kpl
Kirjokevättähti Scilla luciliae valkoinen 30 kpl


Täytyy vielä kehua uutta kitkintäni. Monet kuopsuttajaystäväni ovat kehuneet Wolfin kitkintä. Sain vihdoin hankittua sen itselleni. Wolfin käsityökalut ovat laadukkaita ja kestävät käyttöä, tämänkin terän saa teroitettua. Kitkinkin löytyi Siemen ja Kone- liikkeestä.Tänään on luvattu jopa + 20 astetta. Jos niin tapahtuu, se on kuulemma kaikkien aikojen lämpimin syyskuun viimeinen päivä.
Mukavaa viikonloppua!
Ja menkää vaik sienimetsään. Mä säilöin eilen suppilovahveroita ja lampaankääpiä. Ne tosin olivat tuttavamme keräämiä.
lampaankääpiä
suppilovahveroitaEi kommentteja:

Lähetä kommentti

Olen iloinen jokaisesta kommentista!