tiistai 13. syyskuuta 2011

Sadepäivien iloksi


Kyllä on jaksanut sataa.. Yritin tänään muutamaan otteeseen leikata ruohoa, mutta eihän siitä mitään tullut. Ja vaikka kuopsuttajat eivät yleensä piittaa sateista, ni ei ihan kaatosateessa ole oikeastaan mitään järkeä olla, jos ei ole ihan pakko.

Toisaalta sisälläkin on paljon rästiin jääneitä hommia. Kun kevät koitti, olen ollut kaiken mahdollisen vapaa-aikani ulkona. Ei millään malta olla sisällä. Sitä miettii pitkää talvea ja ajattelee että suomalaisen täytyy ottaa ilo irti kesästä. Muistan jo lapsuudesta, että nyt 91-vuotias Elli-mummonikin jätti sisähommat vähän retuperälle kesäisin ja kuopsutteli vain ulkosalla. Silloin ehkä puutarhanhoito oli enemmän elinehto, koska suurin osa talven ruuasta täytyi kasvattaa itse. Vaahteramäellä on enemmän kukkamaita kuin kasvimaita. Mutta sama kuopsutusinto on kyllä tullut verenperintönä kummaltakin mummolta, liudalta tätejä ja vanhemmiltani.

Mutta ei sisälläkään tarvitse kuopsutushommia unohtaa. Huonekasvejakin voi vaalia ja kaikenlaisia ihania kirjoja lukea. Kävin viime viikonloppuna Helsingissä ja lempipaikassani Akateemisessa kirjakaupassa. Sieltä löytyi kaksi aivan unelmaa kirjaa. En halua blogistani mitään mainoskanavaa, mutta näitä on ihan pakko "mainostaa".

Tässä ne ovat:

dream gardens
100 inspirational gardens
Tania Compton, Andrew Lawson
Merrel 2007The art of the japanese garden
David and Michiko Young
Tuttle 2005Nautitaan hyvistä kirjoista, käperrytään sohvalle ja poltellaan kynttilöitä!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olen iloinen jokaisesta kommentista!