Yrttivesi tuo ruokapöytään keväistä vihreyttä
ja loistavia makuyhdistelmiä.
Sujauta lempiyrttisi vesipulloon
ja anna maustua jääkaapissa ainakin muutaman tunnin ennen tarjoilua.
Yrtit voi valita myös korostamaan tarjottavan ruuan makuja.
Oma lempparini on minttuvesi.
Mitä yrttejä sinä olet kokeillut?
Mukavaa perjantaita!
♥
Versoja Vaahteramäeltä-blogia voi seurata myös
facebookissa, instagramissa, Pinterestissä, liittymällä lukijaksi,
sekä blogit.fi:n, blogipolun tai bloglovinin kautta.
sekä blogit.fi:n, blogipolun tai bloglovinin kautta.
Kesällä tulee tehtyä yrteistä vaikka mitä,vaikka noita yrttivesiä. Piparminttu on suosikkini ja anisiiso,muutkin aniksen makuiset kasvit myös. Kauniita nuo yrttivesipullot. Mukavaa viikonvaihdetta Vaahteramäelle :-)
VastaaPoistaKesällä meilläkin noita yrttivesiä tulee enemmän tehtyä, kun ainekset löytyvät omalta pihalta. Mutta talvella ne tuovat erityistä vihreää fiilistä ruokapöytään, kun puutarha ei vielä notku sadosta.
PoistaPiparminttu on minustakin todella hyvää. Tuota anisiisoa en olekaan kokeillut. Kuulostaa herkulliselta. Kiitos vinkistä!
Kesällä poimin minttuja ja esimerkiksi sitruunamelissaa juomaveteen, mutta näin talvisaikaan ei ole tullut mieleen. Tuollainen vesipullo on kaunis koristeenakin, tuo keväistä vihreyttä.
VastaaPoistaSitruunamelissa on antaa tosiaan hyvää makua mintun lailla. Tykkään sitruunamelissasta jätkin koristeenakin.
PoistaVesipullo tuo heti kivaa fiilistä ruokapöytään.
Yleensä laitan juhlissa omat mehutkin pulloihin, niin tulee kivempi kattaus kuin kannuissa.
Tämäpä onkin hyvä idea. Sitruunamelissaa voisin laittaa veteen ja kesällä varsinkin omasta maasta otettuna. Tuo vesipullo on jo kaunis itsessään:)
VastaaPoistakesällä puutarhasta ja jopa luonnosta löytyy monta hyvää maustetta veteen.
PoistaMinttuvesi tosiaan on ihanan raikasta <3 Kivaa viikonloppua! :)
VastaaPoistaMinttu tosiaan raikastaa ihanasti veden ja oikeastaan kaiken, mitä sillä maustaa.
PoistaMinttuvettä en ole koskaan maistanut, työpaikalla on joskus vettä jossa on karpaloita, sekin on hyvää. Piparminttua kuivatan joka loppukesä teetä varten ja sitä meillä kuluukin hurjasti, tänä talvena taitaa loppua kesken vaikka kuivatin kymmenien oksien lehdet.
VastaaPoistaKarpalovesi on tosi hyvää. Se sopii myös booliin. Teemme aina sellaista boolia, jossa on karpalovissyä, spritea ja punaista mehua. Siihen käy hyvin karpalot koristeeksi ja mausteeksi. Tästä boolista tykkäävät yleensä sekä aikuiset, että lapset.
PoistaMinun pitäisi ruveta suklaaminttuni suurkuluttajaksi ja tehdä siitä teetäkin, kun se röyhyää joka kesä niin vallattomasti.
kiva idea!
VastaaPoistaJa herkullinen...
PoistaYrttivettä en ole vielä kokeillut, hyvä vinkki. Marjoja ja limeä laitan toisinaan veden joukkoon.
VastaaPoistaMarjat ja lime, sekä sitruuna ovat myös hyviä veden maustajia sekä kaunistuttajia.
PoistaOlen yhdistänyt mintun ja sitruunan, oli ihanan raikas vesi <3
VastaaPoistaHauskaa viikonloppua sinulle Riina <3
Oi, miksi en ole tuota tajunnut. Olen laittanut joko minttua tai sitten sitruuna. Mutta nehän ovat hyvä yhdistelmänäkin. Kiitos vinkistä Outi! <3
PoistaKiitoksia hyvästä ideasta ja mukavaa viikonloppua Sinulle :)
VastaaPoistaKiva, jos ideasta oli iloa. Mukavaa uutta viikkoa!
PoistaOmenaminttua ja sitruunamelissaa olen joskus kokeillut:)
VastaaPoistaMinä en ole omenaminttua koskaan edes maistanut. Suklaaminttu röyhyää täällä niin vallattomasti, että sillä on tullut kyllä herkuteltua oikein olan takaa.
PoistaTäytyykin ensi kesänä jostain hankkia omenaminttu. Se kuulostaa niin hyvältä.