perjantai 22. helmikuuta 2019

Yrttivesi


Yrttivesi tuo ruokapöytään keväistä vihreyttä 
ja loistavia makuyhdistelmiä.
Sujauta lempiyrttisi vesipulloon 
ja anna maustua jääkaapissa ainakin muutaman tunnin ennen tarjoilua. 
Yrtit voi valita myös korostamaan tarjottavan ruuan makuja.

Oma lempparini on minttuvesi. 
Mitä yrttejä sinä olet kokeillut?

Mukavaa perjantaita!


 


Versoja Vaahteramäeltä-blogia voi seurata myös 
facebookissainstagramissa Pinterestissä, liittymällä lukijaksi, 
sekä blogit.fi:nblogipolun tai bloglovinin kautta.

20 kommenttia:

  1. Kesällä tulee tehtyä yrteistä vaikka mitä,vaikka noita yrttivesiä. Piparminttu on suosikkini ja anisiiso,muutkin aniksen makuiset kasvit myös. Kauniita nuo yrttivesipullot. Mukavaa viikonvaihdetta Vaahteramäelle :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kesällä meilläkin noita yrttivesiä tulee enemmän tehtyä, kun ainekset löytyvät omalta pihalta. Mutta talvella ne tuovat erityistä vihreää fiilistä ruokapöytään, kun puutarha ei vielä notku sadosta.
      Piparminttu on minustakin todella hyvää. Tuota anisiisoa en olekaan kokeillut. Kuulostaa herkulliselta. Kiitos vinkistä!

      Poista
  2. Kesällä poimin minttuja ja esimerkiksi sitruunamelissaa juomaveteen, mutta näin talvisaikaan ei ole tullut mieleen. Tuollainen vesipullo on kaunis koristeenakin, tuo keväistä vihreyttä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitruunamelissa on antaa tosiaan hyvää makua mintun lailla. Tykkään sitruunamelissasta jätkin koristeenakin.
      Vesipullo tuo heti kivaa fiilistä ruokapöytään.
      Yleensä laitan juhlissa omat mehutkin pulloihin, niin tulee kivempi kattaus kuin kannuissa.

      Poista
  3. Tämäpä onkin hyvä idea. Sitruunamelissaa voisin laittaa veteen ja kesällä varsinkin omasta maasta otettuna. Tuo vesipullo on jo kaunis itsessään:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kesällä puutarhasta ja jopa luonnosta löytyy monta hyvää maustetta veteen.

      Poista
  4. Minttuvesi tosiaan on ihanan raikasta <3 Kivaa viikonloppua! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minttu tosiaan raikastaa ihanasti veden ja oikeastaan kaiken, mitä sillä maustaa.

      Poista
  5. Minttuvettä en ole koskaan maistanut, työpaikalla on joskus vettä jossa on karpaloita, sekin on hyvää. Piparminttua kuivatan joka loppukesä teetä varten ja sitä meillä kuluukin hurjasti, tänä talvena taitaa loppua kesken vaikka kuivatin kymmenien oksien lehdet.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Karpalovesi on tosi hyvää. Se sopii myös booliin. Teemme aina sellaista boolia, jossa on karpalovissyä, spritea ja punaista mehua. Siihen käy hyvin karpalot koristeeksi ja mausteeksi. Tästä boolista tykkäävät yleensä sekä aikuiset, että lapset.
      Minun pitäisi ruveta suklaaminttuni suurkuluttajaksi ja tehdä siitä teetäkin, kun se röyhyää joka kesä niin vallattomasti.

      Poista
  6. Yrttivettä en ole vielä kokeillut, hyvä vinkki. Marjoja ja limeä laitan toisinaan veden joukkoon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Marjat ja lime, sekä sitruuna ovat myös hyviä veden maustajia sekä kaunistuttajia.

      Poista
  7. Olen yhdistänyt mintun ja sitruunan, oli ihanan raikas vesi <3
    Hauskaa viikonloppua sinulle Riina <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, miksi en ole tuota tajunnut. Olen laittanut joko minttua tai sitten sitruuna. Mutta nehän ovat hyvä yhdistelmänäkin. Kiitos vinkistä Outi! <3

      Poista
  8. Kiitoksia hyvästä ideasta ja mukavaa viikonloppua Sinulle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, jos ideasta oli iloa. Mukavaa uutta viikkoa!

      Poista
  9. Omenaminttua ja sitruunamelissaa olen joskus kokeillut:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä en ole omenaminttua koskaan edes maistanut. Suklaaminttu röyhyää täällä niin vallattomasti, että sillä on tullut kyllä herkuteltua oikein olan takaa.
      Täytyykin ensi kesänä jostain hankkia omenaminttu. Se kuulostaa niin hyvältä.

      Poista

Olen iloinen jokaisesta kommentista!