tiistai 16. tammikuuta 2018

Color of the Year 2018

 laukka
Allium
アリウム

on valinnut tämän vuoden väriksi ultravioletin.


 Liila/violetti ei ole sävynä koskaan ollut lähellä sydäntäni.
Ja kuultuani vuoden trendiväristä, ajattelin sen olevan minulle yksilysti. :D
En ajatellut ostaa trendin mukaisia vaatteita tai sisustusesineitä. 
Tarkemmin ajateltuani, tajusin myös omasta puutarhasta löytyvän liilan eri sävyjä.
Joihinkin kukkiin se vain kuuluu ja käy,
vaikka keltaisen talon kanssa, se on periaatteessa liikaa minulle.
Neutraaleissa väriyhdistelmissä liila on itseasiassa todella kaunis.

  lehtoakileija
Aquilegia vulgaris 
オダマキ 尋常性




laventeli
Lavandula
ラベンダー

kelloköynnös  
Cobaea scandens

 jättiverbena
Verbena bonariensis

ヤナギハナガサ


jalopähkämö
Stachys macrantha

Kuuluuko vuoden väri sinun suosikkeihisi?
Mitä liiloja/violetteja kasveja sinun puutarhassasi kasvaa?


Versoja Vaahteramäeltä-blogia voi seurata myös 
facebookissainstagramissa Pinterestissä, YouTubessa, liittymällä lukijaksi, 
sekä blogit.fi:nblogipolun tai bloglovinin kautta.


32 kommenttia:

  1. Kylläpä meiltäkin löytyy noita samoja kasveja: laukkaa, akileijaa, alppikärhöä ja jalopähkämöä. Ja on ollut joskus myös kelloköynnöstä ja jättiverbenaa. Myös jokakesäisistä orvokeista löytyy lilan sävyjä. Samoin kurjenpolvista ja tulppaaneissa, krookuksissa ja sammalleimussa on vaaleaa lilaa. Ja ne tutut syreenit, kahtakin lilan sävyä...Löytyypä todella paljon lilan sävyjä. Tykkään myös tumman punaisesta, kuten purppurapunalatvasta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Liilan sävyjä löytyy todella paljon, kun alkaa miettimään. Niitä on perennoissa jo valtavasti.
      Purppurapunalatva on muyös todella kaunis! Itselläni sitä ei ole, mutta anopilla on ja monissa puutarhoissa sen suuruus ja kauneus hätkähdyttää.

      Poista
  2. Vähän myös ajattelin tuon valinnan nähdessäni, että ei ole yhtään minun värini! Eikä olekaan, mutta silti pihalta löytyy jotain lilaakin, ehkä ei juuri sitä ultraviolettisävyä, mikä se sitten oikeasti onkaan. Jossain kärhöissä ehkä on sitä sävyä, mutta vaalean lilat syreeninkukat ovat kyllä ihania. Jättiverbenaa en tänä keväänä aio kylvää, se on niin toivottoman hidas ja meidän perhoset eivät edes tajua, että heidän pitäisi hurmioitua niistä verbenan kukista! Ja aina niitä itsekylväytyneitä kuitenkin jostain putkahtelee .... Kelloköynnöstäkin pitää olla, valkoista ainakin, mutta ehkä tuota lilaakin. Onhan sitten astereissa ja tuoksuherneissäkin liloja sävyjä.......

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kärhöissä tosiaan on monessa liilan sävyjä eri asteissa. Ja nuo syreenit ovat myös tämän trendivärin tienneet jo ajat sitten.
      Jättiverbenaa en ole vielä koskaan itse kylvänyt, olen ostanut vain valmiita taimia. Tänä vuonna ajattelin kokeilla. Nyt on kesät olleet jotenkin niin koleita, että perhosia on näkynyt meillä ylipäätään valtavan vähän. Jospas tänä kesänä kaikki olisi toisin.

      Poista
  3. Minä taidan pitää kaikista väreistä ja lila on yksi suosikkejani, mutta käytän sitä maltillisesti. Puutarhassa sitä esiintyy yllättävän runsaasti, mutta koska värin sävyskaala on laaja, se sopii lähes joka paikkaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen aina ihaillut värien yhdistelytaitoasi Cheri. Aina nähdessämmekin vaatteesi ovat tehneet vaikutuksen. Kauniita ja varmoja yhdistelmiä joka kerta!

      Poista
  4. Violetti ja lila ovat yksiä lempiväreistäni. :) Puutarhaa ei miulla oo, mutta jos ois, niin eiköhän sieltä jotain violettiakin löytyisi. Ensi kesän parvekkeelle istutettavien kesäkukkien värejä en ole ehtinyt vielä miettiä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kesäkukista löydät varmasti paljon lempisävyjäsi ensi kesäksi. Itsekin tykkään juuri monessa kesäkukassa liilan sävyistä.

      Poista
  5. Kaunis väri pienenä määränä, mutta muuten ei oikeastaan kuulu suosikkiväreihini.
    Mukavaa tiistaita Riina!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin, moni väri on kaunis oikeassa annostuksessa ja oikeassa ympäristössä. Liila kauhistuttaa minua eniten vastaväreihin yhdisteltynä. Moni perinneperanna on juurikin joko liila tai keltainen. Niiden yhdistelmä on monen suosikki, mutta minulle se on kyllä liikaa.
      Mukavaa tiistaita myös sinulle Outi! <3

      Poista
  6. Minä taas pidän väristä kovasti. Onneksi suurin osa kasveista sointuu toisiinsa kauniisti ja kivoja väriyhdistelmiä saattaa syntyä ihan suuremmin suunnittelematta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Blogissasi käydessäni tajusin, että ainiin onhan kruunuvuokkokin liila ja tykkään siitäkin. <3
      Luonto on hyvä esimerkki loistavasta pihasuunnittelusta ja värien yhdistämisestä. Siellä on kaikkia värejä ja kaikki sointuu toisiinsa sopusointuisasti.

      Poista
  7. Minä pidän lilasta, vaikka vaatteissa ja sisustuksessa sitä ei ole lainkaan. Ei ole tainnut koskaan ollakaan. Puutarhaan se sopii ja sitä on yllättävän paljon. Itse asiassa moni sininen kukka on enemmänkin lila. Kuten nuo sinun akileijasi. Riippuu myös paljon valon määrästä ja suunnasta, miltä väri näyttää. Samat kukat pitkälti löytyy omasta puutarhasta ja kärhöjä lisäksi. Pitäisi joskus tehdä väripostauksia, kuten muistaakseni Maatuska taisi omassa blogissaan tehdä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moni väri on kaunis, kun se on oikealla paikalla. Samoinhan sanotaan kasveistakin, oikealla paikalla nekin ovat kauniita.
      Puhtaan sinisiä kukkia on tosiaan yllättävän vähän. Nyt Suomi 100-vuotta tiimoiltakin tehdyissä kuvakollaaseissa on näkynyt usein enemmän liilaan vivahtavia kukkia kuin Suomen lipun sinisiä. Samoin kukkakaupassa on monesti haastetta löytää oikeasti sinisiä kukkia esim. sotaveteraanin hautavihkoon.
      Väripostaukset ovatkin niin mukavia. Siinä olisi itsellekin ideaa näihin talven postauksiin.

      Poista
  8. Minä en myöskään ole koskaan ollut liilan tai violetin ystävä. Mutta kukissa sekin on tosiaan kaunis :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kukissa melkein mikä tahansa väri on kaunis. On eri asia katsella "ei niin lemppariväristä" -kukkaa, kuin esim. kokonaista maalattua seinää samasta väristä.

      Poista
  9. Tykkään kyllä liilasta, violetisti ja erityisesti purppurasta. Ja varsinkin puutarhassa. Liila kavereineen sopii hyvin yhditettäväksi muihin lemppareihin, vaaleanpunaisiin ja valkoisiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nuo värit sopivatkin ihanasti siirtolapuutarhaan! <3

      Poista
  10. Muotia tai ei, minusta kaikki värit sopivat puutarhaan. Puutarhassa monet värit vaan todellakin toimivat ja näyttävät tarkoituksenmukaiselta, vaikkei niitä ikinä koskaan milloinkaan käyttäisi sisustuksessa tai pukeutumisessa.
    Violettia löytyy minunkin puutarhastani, täytyykin kaivaa kuva-arkistoja, ja katsoa, löytyisikö viimekesän vähistä puutarhakuvista yhtään violettia. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi puutarhassa ei tarvitse, eikä ole tarkoituskaan hyppiä muoti-ilmiöiden perässä. Olisi siinä aika homma vaihtaa kasveja vuosittain! ;D
      Luonnossa onneksi on jokaisella värillä oma paikkansa. <3
      Olisikin kiva nähdä sun upeita luonto- ja puutarhakuvia pitkästä aikaa!

      Poista
    2. :D no juu, se nyt vielä puuttuisi, että kasveja alettaisiin vaihtaa muotivirtausten mukaan, kun muutenkin meillä puutarhatelijoilla tuntuu olevan tarve myllätä ja istuttaa kasveja uusiin paikkoihin! ;) Siinä loppuisi kyllä kesä kesken.
      Tuolla minä olen pikku hiljaa käynnistellyt taas omaa blogiani. Mitään ei näemmä kannata luvata, kun kaikkea tulee elämässä vastaan, mutta toivon ainakin, että saisin pidettyä blogin hengissä.. :)

      Poista
    3. :)
      Oi, täytyykin tulla vierailulle blogiisi! Kivaa!

      Poista
  11. Violetti on yks mun lempifäriistä, nii pihalla ku sisälläki ja ohan mulla violettisia vaatteetaki.

    VastaaPoista
  12. Violetti on yksi lempiväreistäni.
    Pidän vahvoista väriyhdistelmistä esim. violetti vahva punaisen parina - se on ihan tajunnan pysäyttävä elämys.
    Kerran tilasin yhdeltä taiteilijalta mekon, joka olisi ollut keltaisen ja lilan väriyhdistelmä, joka oli mielestäni niin upea ja vahva yhdistelmä. Hän ei suostunut sitä tekemään vaan lopputulokseksi tuli keltaisen ja valkoisen liitto. Lopputulos oli aika pliisu, mutta menettelee.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anoppini pitää juurikin violetista ja kirkkaan punaisesta. Olen ajatellut, että nämä värit ovat vahvojen ihmisten merkki, silleen positiivisesti. Anoppini on esimerkiksi ihailtavan vahva ja sitkeä ihminen, jota ihailen suuresti. Hän ei ole siis negatiivisella tavalla vahva anoppi, vaan todella ihana ihminen.
      On jännä, miten esimerkiksi eri ihmiset voimaantuvat eri väreistä. Onkin tärkeää kerätä ympärilleen juuri niitä värejä ja elementtejä joista pitää ja jotka tuntuvat omilta.

      Poista
  13. Vastaukset
    1. Kävinkin kurkkimassa sun ultravioletit kaunottaret sun blogissa. Voi, kuinka siellä oli ihania tunnelmia! 💜

      Poista
  14. Minä pidän violetista, vaikka esim. sisustuksessa en sitä käytä lainkaan. Puutarhassamme violetti kuitenkin näkyy monessa paikassa. Mukavaa loppuviikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kukissa moni väri on kaunis, vaikkei siitä muuten pitäisikään. Meiltäkään ei taida löytyä mitää violettia sisältä kodista, mutta ulkona puutarhassa väriä onkin yllättävän paljon, kun alkoi miettimään.
      Mukavaa loppuviikkoa myös sinulle Tiiu! 💜

      Poista
  15. Oi miten ihana värimaailma ja ihania kuvia :) Ja tuo lehtoakileija, niin kaunis ja herkkä! Mukavaa päivää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Annukka! Itsekin tykkään tuosta lehtoakileijasta kovasti.
      Mukavaa päivää myös sinulle!

      Poista

Olen iloinen jokaisesta kommentista!