keskiviikko 4. helmikuuta 2015

Lumivalkeaa


The color of springtime is in the flowers,
the color of winter is in the imagination.
~Terri Guillemets~


Lumi on kuorruttanut koko puutarhan valkoiseen vaippaansa.
Täytyy myöntää, että on todella kaunista.
Vain auringonpaiste puuttuu. Kuvistakin tulee vähän ykstotisia, kun on pilvistä.


Mutta kyllä se kevät ja aurinko aikanaan tulee. Ei enää pitkä aika, kun pääsee istuskelemaan keinuun.


 Nyt monet puut tarvitsevat hieman apua.
Lumet kannattaa hellästi ravistella niiden oksilta.
Ja hiihtoloman tienoilla on aika viritellä myös varjostuskankaat,
 kevätauringon säteiltä suojaamaan.

Leppoisaa keskiviikkoiltaa! :)10 kommenttia:

 1. Luminen luonto on nyt kyllä kauneimmillaan ja aivan kuten sanoit, enää auringonpaiste puuttuu. Nyt pihan havupuut tarvitsevatkin auttavaa kättä lumitaakan karistamiseksi oksilta. Eilen rämmin lumessa pihallamme kyseisessä tehtävässä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun pitäis itsekin vielä rämpiä pahimpiin umpihankiin ravistelemaan lumia. Tällä hetkelläkin sataa kevyttä pakkaslunta lisää. Tuntuu kuin pumpulia olisi heitelty puun oksille.

   Poista
 2. Nuo runonpätkät on aina niin mieleenpainuvia! Mielikuvitus tosiaan, sitä tarvitaan! Vastasin haasteeseesi, kiitos! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, jos runonpätkistä on iloa! Mä itse tykkään noista kaikista puutarha-ajatuksista. Kirjoitan niitä aina ylös vihkoon, kun sopivia sattuu silmiini.
   Mukava, että otit haasteen vastaan! :)

   Poista
 3. AI että, minä niin tykkään tästä lumikuorrutuksesta! Meillä ovat kaikki pikkuhavut turvallisesti lumen peitossa, varmaan silti jossain vaiheessa pitää vielä niitä varjostuskankaitakin levitellä....
  Mikä parasta, sisällä voi jo hypistellä siemenpusseja ja tehdä ensimmäisiä kylvöjuttuja, vaikka ulkona hanget kimaltelevat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lumesta on tosiaan hyötyä pikkuhavuille ja muille aremmille kasveille. Viime talvena mulla jopa pikkutalvio kuoli aurinkoisimmilla paikoilla, kun lunta ei ollut yhtään suojana.
   Niin, kyllä se mieli on jo keväässä ja uusissa suunnitelmissa. Ensimmäiset siemenpussit on täälläkin jo hankittu ja vanhojakin pläräilty moneen kertaan. Auringonpaiste on sitten vielä piste iin päälle, kevätintoilussa. Se antaa myös vauhtia kylvöksille. :)

   Poista
 4. Meidän jättimäinen tuija on juuri tuossa jamassa. Ja se on tuolla umpihangen keskellä. Pitäisi varmaan hiihtää sinne :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, sukset tai lumikengät ois kyllä tarpeen. Tuuli on pyörittänyt lunta joihinkin kohtiin varmaan metrin kinokset. Ja just pahimmat lumen armoille joutuneet tuijat on tietty siellä. Ehkä kahlaus täytyis ottaa jonain jumppana. :)

   Poista
 5. Keltainen talonne on lämmin valopilkku harmaanvalkoisessa maisemassa. Kaunis talo ja puutarha.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Havahduin itsekin kuvia ladatessani, että talohan on vähän niin kuin auringon pilkahdus tässä pilvisyydessä.
   Keltainen ei ole mielivärejäni, ei sisustuksessa eikä myöskään puutarhassa, mutta mielestämme talomme kuuluu olla juuri tämän keltainen. Emme hetkeäkään miettineet muita värejä, talon väriä valitessamme. Tosin kahta keltaista sävyä kokeilimme, ennenkuin oikea sävy tärppäsi.

   Poista

Olen iloinen jokaisesta kommentista!