lauantai 18. kesäkuuta 2011

Pionien huumaa
Lempikukkaa on vaikeaa valita, se vaihtuu kesän edetessä. 
Tällä hetkellä olen aivan mykistynyt pionien kauneudesta. 
On käsittämätöntä että melkein ilman hoitoa tai ainakin vähään hoitoon tyytyväinen pioni voi tehdä niin kauniin, suuren ja hurmaavan tuoksuisen kukan.
 Kukinnon päätyttyäkin koristeelliset siemenkodat ja pensasmainen kasvusto ilahduttaa. 
Tänä kesänä olen erityisesti iloinnut pionien kauneudesta, koska ensimmäisen kerran kukkia on enemmän kuin yksi tai kaksi. 
Tänään on iloisesti sataa ropissut, mutta sain eilen napattua muutaman kuvan.

kiinanpioni
Sarah Bernhard

Kiinanpioni Shirley Temple

kiinanpioni Festiva Maxima

Kiinanpioni Duchesse de Nemours

2 kommenttia:

 1. Uskomattoman kaunis tuo valkoinen pioni! :)

  Minun ilokseni hiljattain ostamamme talon pihalta löytyy suuri vanha fuksianpunainen pioni, sekä neljä pienempää - niiden väri on vielä arvoitus, koska ne eivät ole kukkineet. Punaista sieltä kuitenkin näyttäisi tulevan..

  Kuinkahan vaikeaa olisi saada pioni kasvamaan taimesta/siemenestä? Tekisi mieli hankkia jokin uusi laji pihan koristukseksi, vaikka tuollainen valkoinen..

  VastaaPoista
 2. Hei Saara!

  Lainaappas kirjastosta Rea Peltolan & Vesa Koivun Pionit kirja. Kirjassa on uskomattoman kauniita kuvia ja yksityiskohtaista tietoa esim. siemenestä kasvatuksesta.

  Mun pionit on melko yleisiä ja useimmista puutarhakaupoista saatavilla. Mutta hienoimmat aarteet löytyy yleensä jakotaimina vanhoista pihoista. Mullakin on muutama jakotaimena saatu lajike, joiden nimeä en tiedä. Ne mököttivät kukkimattomina muutaman vuoden, mutta ovat nyt pari vuotta kukkineet kauniisti. En laittanut niiden kuvia tähän, koska eivät ole vielä aukaisseet nuppujaan.

  Sullakin on varmasti aarteita uuden kotisi pihalla. Odota vain, joku päivä ne yllättävät sinut.

  Pionintuoksuisia päiviä!

  VastaaPoista

Olen iloinen jokaisesta kommentista!