lauantai 2. heinäkuuta 2011

Puutarhamatkailua

Särkynytsydän
Dicentra spectabilis
(omasta pihasta)

Nyt aurinko on hellinyt meitä, sateisen juhannusviikon jälkeen. Viime viikon sateet ja tämän viikon auringon paiste on saanut kasvit puhkeamaan kukkaan. Joka päivä tapahtuu paljon. Pahimmin hurahtaneet puutarhurit eivät malttaisi olla hetkeäkään pois puutarhastaan. Kuopsuttajat pelkäävät jäävänsä paitsi jostakin suuresta tapahtumasta. Itsekin kuulun näihin pahimmin hurahtaneisiin. Talvella tykkään reissata, mutta kesällä haluan olla mahdollisimman paljon kotona. Päivän, parin reissuja voin olla pois kotoa mutta viikoiksi minua ei saa kirveelläkään.

Pienet retket tekevät kuitenkin hyvää, tuovat inspiraatiota ja piristävät mieltä. Varsinkin puutarhamatkailu on avartavaa. Puutarhamatkan voi tehdä naapuriin, ystäville, kylänmiehille, avoimiin puutarhoihin, puutarhamyymälöihin, puistoihin sekä myöskin huvipuistoihin, joissa on kauniita istutusalueita. Eli silmät avoinna kannattaa kulkea kaikkialla.

Tässä pienet maistiaiset viime päivien retkistäni.

MARI MÖRÖN PUUTARHA, MIKKELI
Mari Mörön puutarha-aiheiset kirjat ovat suosikkejani. Olin todella onnellinen päästessäni tutustumaan hänen puutarhaansa, josta löytyy toinen toistaankin erikoisempia kasveja.
Puutarha on avoinna muutamana lauantaina tänä kesänä. Katso päivät Marin nettisivuilta www.marimörö.fi.


KENKÄVERO, MIKKELI

Kenkäverossa on kaunis kartanotyylinen pihapiiri sekä hyötykasvien ja perennojen näytemaa. www.kenkavero.fiTarhakurjenmiekka
Iris germanica ´Gliffs of love`


EIJA`S GARDEN,  AHVENKOSKI
Eijalla oli muutamia vuosia sitten oma puutarhaohjelma Pioni, josta pidin kovasti. Myös monissa hänen kirjoissaan on loistavia ideoita ja tarpeellista tietoa. Eijan englantilaistyylinen puutarha on kauniisti toteutettu ja sieltä löytyy ideoita myös omaan pihaan. Olen käynyt siellä kolmena kesänä ja viimeksi eilen. Mielestäni puutarha kaunistuu vuosi vuodelta. Se on lohdullista kun ajattelee omaa pihaansakin.
Eija`s gardenista kertoo myös Elämyspuutarha- kirja, Eija Klaucke, Gummerus Kustannus Oy, 2010. Lisätietoa löytyy www.eijasgarden.fi.

Nämä kuvat vuodelta 2009
(eiliset kuvat menivät vähän mönkään.)

MUSTILAN TAIMITARHA, ELIMÄKI
Valtavan hyvä valikoima kookkaita ja terveen näköisiä taimia. Kun inspiraatiota on kerännyt, on aivan PAKKO ostaa jotain ihanaa omaan pihaansa. Myös Eija`s gardenista löytyy taimimyymälä, josta voi löytää harvinaisuuksia. Tarttui muutama taimi mukaan eilenkin. Ja tänään olen ihmetellyt mihin ne oikein istutan. Älkää hyvät ihmiset tehkö samoin kuin minä. Ensin täytyy olla taimille paikka, sitten miettiä kasvuolosuhteet, korkeudet ym. Mutta minkäs sille mahtaa jos löytää jotain, mitä on aina halunnut. Toiset keräilee kenkiä, toiset postimerkkejä ja toiset kasveja.. No, harrastukset on tälläisiä ja niissä ei tarvi olla järjen häivää. Tai onhan niissä, jos ne tekee ihmisen iloiseksi ja antaa voimia arkeen.

Nautitaan kesästä, puutarhoista ja auringosta!
1 kommentti:

  1. Kasvihan on mitä parhain matkamuisto! :) Jatka vain samaan malliin, kyllä niille aina joku paikka löytyy. Kukkia ei ole koskaan liikaa!

    VastaaPoista

Olen iloinen jokaisesta kommentista!