Nyt on mahtava omenavuosi.
Täällä Vaahteramäelläkin kahdesta puusta tulee ihan mukavasti omenoita.
Sain lisäksi pussillisen maukkaita omenoita oikeasta omenaparatiisista tänään.
Omenaparatiisin emännällä oli vanhoja omenapuita niin paljon, etten ole kenelläkään nähnyt sellaista määrää ja satoa.
Hän jopa tuskaili suurta työmäärää jonka omenat tuottavat, aivan ymmärrettävästi.
Mutta kauniita puut todella olivat ja keväällä kukkaloisto on varmasti henkeäsalpaava.
Töistä päästyäni innostuin tehtailemaan kuusi omenapiirakkaa.
Olen leiponut kaikki piirakat tällä helpolla ohjeella jo vuosia ja ajattelin jakaa sen teillekin.
Tämä resepti on peräisin Valion Lämpimäisiä leivontakirjasta,
jossa on muitakin mahtavia ja helppoja perusohjeita.
NOPEA OMENAPIIRAKKA
24 annosta
2 munaa
1 1/2 dl sokeria
100 g voita sulatettuna
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
2-3 omenaa
(kotipihan omenoita vähän enemmän)
1/2 dl sokeria
1/2 tl kanelia
1/2 tl kardemummaa
Vaahdota munat ja sokeri.
Lisää voisula ja vehnäjauho-leivinjauhoseos
Levitä taikina 25 cm:n uunivuokaan ja lisää omenalohkot ja mausteet.
Paista 200 asteessa noin 25 minuuttia.
Tarjoa vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa.
Teen tällä piirakkapohjalla myös mustikka- ym. piirakat.
Kaksinkertainen annos riittää uuninpellille.
Herkullista viikonloppua!