Jos haluaa nähdä kasvun ihmettä ja saada salaattiin tai leivänpäälle herkullista lisuketta,
kannattaa kylvää vihanneskrassia (Lepidium sativum).
Vihanneskrassin voi kylvää talvella tai varhaiskeväällä,
vaikka lautaselle ja mullan sijasta voi käyttää vaikka talouspaperia.
Vihanneskrassi on niin nopeakasvuista, että jollei kasvua sentään kuule, sen voi haistaa.
Jo muutaman tunnin kylvämisen jälkeen, itämisprosessi on alkanut ja voimakkaan krassille ominaisen aromin haistaa heti, kun siemenet alkavat turvota.
seuraavana päivänä kylvöstä |
3. päivänä kylvöstä |
5. päivänä kylvöstä |
Ja seitsemäntenä päivänä se on korjuu- ja syöntikelpoista.
Vihanneskrassi kannattaa käyttää tuoreena esimerkiksi salaatissa, leivänpäällä tai siitä voi tehdä maustevoita.
Mutta pakastaa sitä ei kannata.
Vihanneskrassia voi myös idättää kuten sinimailasta, papua tai hernettä.
Ja näin pääsiäisen tienoilla, se käy myös pääsiäisruohosta.
Kiitos ideasta! Ja on vielä kivannäköinenkin keittiön pöydällä :)
VastaaPoista